Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kolme ihanaa kesäkaupunkia Suomessa – oletko jo käynyt näissä paikoissa?

Visit Finland artikkelin kuva
Suomen matkailu
Kesäloma ja ei mitään suunnitelmia? Vieraile näissä kotimaan ihanissa kesäkaupungeissa ja nauti Suomen kesästä!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 20.06.2017
facebook   whatsapp

1. Naantali

Turun kupeessa sijaitseva Naantali on aurinkoinen kesäkaupunki, jossa on helppo piipahtaa vaikka vain yhden päivän ajan, sillä välimatkaa Turkuun on alle 20 kilometriä. Naantalin tunnetuimmat kohteet ovat tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta, lasten rakastama Muumimaailma sekä tunnelmallinen vanhakaupunki.

Aurinkoinen Naantali lukeutuu Suomen vanhimpiin kohteisiin, sillä se on rakennettu jo keskiajalla Birgittalaisluostarin ja kirkon ympärille. Naantalin tunnelmallinen vanhakaupunki on värikkäiden puutalojen täyttämä, ja vanhimmat rakennukset ovat peräisin jo 1700-luvulta.

Vanhassakaupungissa sijaitsee myös kävelykatu Mannerheiminkatu, jonka varrella on lukuisia kahviloita ja pikkuputiikkeja. Muista vierailla myös näyttävässä vierasvenesatamassa.

>> Lue lisää vinkkejä Naantaliin Rantapallon kohdeoppaasta!

2. Rauma

Turun ja Porin välissä sijaitseva Rauma on suosittu kesäkaupunki, jonka Unescon maailmanperintökohteet, kaunis saaristo ja rento paikallistunnelma vievät nopeasti lomatunnelmaan.

Vanha Rauma on ollut Unescon maailmanperintökohde jo vuodesta 1991 lähtien, ja alueen kiinnostavimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Vanha raatihuone sekä lukuisat kirkot. Parasta vanhassa Raumassa ovat kuitenkin tunnelma, kauniit talot, mukulakivikadut sekä kahvilat ja pienet kivijalkamyymälät. Vanhan Rauman lisäksi myös pronssikautinen hautaröykkiöalue Sammallahdenmäki on nimetty Unesco-kohteeksi.

Jussi HellstenRauma, suomi
Rauman erikoinen murre, näyttävä saaristo ja kaunis vanha Rauma saavat matkailijan kiinnostumaan.

Matkailijoita ilahduttaa myös Rauman erikoinen murre, joka tuo oman säväyksensä kesäretkeen. Myös pitsinnypläys on hyvin tyypillistä Raumaa, mihin matkailija voi päästä mukaan esimerkiksi heinäkuussa järjestettävillä Rauman pitsiviikoilla.

Rauman-vierailun aikana kannattaa tutustua myös kaupungin edustalla sijaitsevaan saaristoon, missä kiinnostavia kohteita ovat muun muassa Kylmäpihlajan majakka, Reksaaren luontosaari sekä Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaari.

3. Hanko

Suomen eteläisin kaupunki Hanko on parhaimmillaan kesällä, ja Hangolla onkin selvät matkailukaudet: kesällä on kiireistä ja talvella vastaavasti hiljaisempaa.

Hanko on idyllinen kaksikielinen suomalaiskaupunki, jossa meri on vahvasti läsnä. Se ympäröikin kaupunkia niin etelästä, lännestä ja pohjoisesta. Hanko on loistava rantakohde, sillä kaupungilla on yhteensä noin 30 kilometriä hiekkarantaa.

Jussi HellstenHanko, Suomi
Hanko on Suomen parhaita rantakaupunkeja.

Kaupungissa on helppo vierailla, sillä se sijaitsee noin 130 kilometrin päässä Helsingistä. Hangon-vierailun aikana päivä kuluu rantojen lisäksi paikallisissa kahviloissa, ravintoloissa ja pikkuputiikeissa myös merihenkistä tunnelmaa aistien.

Hanko on myös mainio tukikohta saaristoristeilyille, ja sieltä käsin voi vierailla vaikkapa Russarön majakkasaarella.

>> Lue lisää vinkkejä Hankoon Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Visit Finland ja Jussi Hellsten

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. “Kaupungissa on helppo vierailla, sillä se sijaitsee noin 130 kilometrin päässä Helsingistä.”

    Ei kyllä helpota vierailemista millään tavalla, jos ei asu Helsingissä.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.