Hyppää sisältöön

Viinimatkailijan tärpit Málagaan – katso kolme vinkkiä!

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 20.03.2018
Haaveiletko viinimatkasta Espanjan kauniille Aurinkorannikolle? Katso kolme vinkkiä Málagaan ja suunnittele oma lomasi!

1. Vieraile viinitilalla Rondassa

Reilun tunnin ajomatkan päässä Málagasta sijaitsevan Rondan alueella on 22 viinitilaa, joista suosituimpiin kuuluu Chinchilla-viinitila. Rondassa aurinko hellii viiniviljelmiä runsaasti ja tekee rypäleistä makeita, mikä maistuu kaikissa Chinchillan viineissä.

Vuoristossa sijaitsevan tilan viinitarha ja -kellari ovat vaikuttavia vierailukohteita, ja tilalla käykin paljon matkailijoita. Viinitilalla järjestetään kierroksia niin yksittäisille henkilöille kuin myös ryhmille. Vierailu tulee varata aina etukäteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiViini
Paikalliset viinit ovat mainioita tuliaisia.

Chinchillan viinitilalla valmistetaan sekä puna- että valkoviiniä, ja viinitilavierailun yhteydessä pääsee maistelemaan runsaasti tilan omia viinejä.

Rondalaisen Chinchillan suosituin viini on seis + seis eli kuusi + kuusi. Viinin nimi tulee siitä, että viiniä säilytetään ensin kuusi kuukautta tynnyrissä ja sen jälkeen vielä kuusi kuukautta pullossa ennen myymistä. Kyseistä viiniä myydään vuodessa 45 000 pulloa, joten kaikkein pienimpiin viinitiloihin Chinchilla ei lukeudu.

2. Yövy vinoteekissa Málagassa

Aivan Málagan keskustassa sijaitseva Los Patios De Beatas on tunnelmallinen vinoteekki, jossa on tarjolla paitsi runsas valikoima viinejä, myös niihin sopivia ruokia. Valtaosa viineistä on andalusialaisia, mutta mukana on myös tarkkaan valittuja viinejä muualta, esimerkiksi Ranskasta ja Italiasta.

Inka KhanjiViinit
Espanjalaisessa vinoteekissa viinien lisäksi myös ruoka on pääosassa.

Vinoteekissa on viinimenu, jonka mukana tulee jokaiseen viiniin sopiva ruoka-annos. Viinimenu on suunniteltu niin, että jokaisessa annoksessa viini ja ruoka sopivat yhteen parhaalla mahdollisella tavalla.

Vinoteekin omistaja Julián Sanjuan on sommelier, joka on erikoistunut viinien lisäksi myös oliiviöljyihin. Vinoteekin ja ravintolan lisäksi Los Patios Des Beatasin yhteydessä on huoneistohotelli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Piipahda Málagan viinimuseossa

Málagan alueen viini-intoilusta kertoo muun muassa kaupungin oma viinimuseo, joka esittelee kävijöille alueen viinihistoriaa 1800-luvulta lähtien. Museossa on runsas kokoelma viineihin liittyvää paperitavaraa eri vuosisadoilta. 400 kappaleen kokoelmassa on muun muassa mainosjulisteita, tynnyrietikettejä, käsin tehtyjä viiniaiheisia piirrustuksia sekä puisia rusinalaatikoita.

Viinimuseossa on tarjolla myös viininmaistelua, ja museosta voi varata viinitilavierailuja ympäri Andalusiaa.

>> Lue lisää vinkkejä Málagaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Andalusian kaupungit

Kaikissa näissä kaupungeissa voit käydä Espanjan Aurinkorannikolta käsin – Málaga ja 5 muuta

Malaga

Málagan tärkeimmät nähtävyydet – 18 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Esittelyssä Aurinkorannikon suosikkikohteet – löydä sopiva vaihtoehto juuri sinun lomallesi

Sevilla, Espanja

Mikä Espanjan kaupunki sopii sinulle? Valitse suosikkisi ja vietä onnistunut kaupunkiloma

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja