Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lähde pakoon joulukiireitä – vietä joulua Espanjan Aurinkorannikolla

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Kaipaatko vaihtelua perinteiseen suomalaiseen kotijouluun? Osta lentoliput, pakkaa tonttulakki ja lähde viettämään rentouttavaa joulua Espanjan Aurinkorannikolle.
Teksti: Nella Rahkonen
Päivitetty: 14.12.2022
facebook   whatsapp

Joulukuu ei ole ruuhkaisinta sesonkiaikaa

Espanjan Aurinkorannikon sesonkiaika keskittyy keväästä syksyyn, joten talvella lennot ja majoitukset ovat helpompi ja edullisempi löytää. Jouluna kannattaa kuitenkin varautua hankkimaan lennot ajoissa, mikäli haluat ne edulliseen hintaan.

Aurinkorannikolla pääsee juhlimaan joulua perinteiseen suomalaiseen tapaan tai paikalliseen karnevaalimaisempaan tyyliin. Haluatko viettää joulun hiekkarantoja ihastellen vai perinteisissä joulun menoissa? Molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia Aurinkorannikolla.

Pakkaa tonttulakin lisäksi lämmintä

Costa Del Solilta löytyy kaikkea, mitä lomailija kaipaa leppoisaan lomailuun. Kauniita pikkukaupunkeja, vuoristoja, rantoja sekä rentoa tunnelmaa. Lämpötilat liikkuvat joulu–tammikuussa päivisin noin 18–20 asteen tietämissä, mutta iltaisin ja öisin on viileämpää. Kannattaakin varautua myös lämpimillä vaatteilla, jotta kylmä ei pääse yllättämään.

ShutterstockFuengirola, Espanja
Aurinkorannikon-joulumatkalle kannattaa pakata mukaan myös lämmintä vaatetta.

Aurinkorannikolla on jouluna takuuvarmasti kotimaata lämpimämpää ja aurinkoisempaa, mutta kannattaa muistaa, että talvikuukaudet ovat epävakaisempia kuin helteinen kesäkausi.

Maistele paikallisia joulupöydän herkkuja

Joulutunnelma Espanjassa alkaa jo marraskuun puolella. Kaduilla voi nähdä perinteisiä joulukoristeita ja liikkeiden ikkunat täyttyvät kransseista ja jouluvaloista. Vaikka katukuvassa ei lunta, poroja tai joulupukkia näy, muistuttavat perinteet muuten paljon suomalaista joulua. Joululaulut kuuluvat vahvasti espanjalaiseen joulunviettoon.

Jouluaattona keskiyön messun jälkeen kadut täyttyvät joulumusiikista ja tanssijoista. Kitaroiden soidessa ihmiset riemuitsevat ja juhlivat kaunista jouluyötä.

Espanjassa nautitaan joulusta perheen ja hyvän ruoan parissa. Joulupöytään kuuluvat kalkkuna, porsaanpaisti, juustot, makeiskakut ja merenelävät. Omia eväitä ei kannata matkalaukkuun pakata, koska niiden säilyminen on epävarmaa ja ne tuovat turhaan lisäpainoa matkalaukkuun.

ShutterstockFuengirola, Espanja
Aurinkorannikolla voi nauttia rantatunnelmasta vielä joulukuussakin.

Esimerkiksi Fuengirolasta löytyy Centro Finland -niminen ostoskeskus, jossa myydään suomalaisia herkkuja. La Leona -kaupasta löytyy kaikenlaista evästä mahdolliseen koti-ikävään, joulukinkusta aina ruisleipään ja Fazerin makeisiin.

Tee varaukset hyvissä ajoin

Koska Espanjassa ihmiset kokoontuvat yhdessä kylille ja kaduille juhlistamaan joulua, tarkoittaa se myös, että jouluaaton ja -päivän pöytävaraus kannattaa hoitaa ajoissa kuntoon.

Jos tahdot suomalaistunnelmaa, niin Fuengirolasta löytyy myös suomalaisia ravintoloita. Suurin osa niistä on Los Bolichesin alueella, kuten Thelman pullapuoti. Fuengirolan satamasta löytyy ravintola Uusi Refla, joka tarjoaa suomalaisia ruokia ja elävää musiikkia. Lisäksi Aurinkorannikko on täynnä erilaisia paikallisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia espanjalaisesta jouluillallisesta.

Ajoissa on syytä varautua myös esimerkiksi vuokra-auton varaamiseen, mikäli haaveilet jouluisesta road tripistä Aurinkorannikon kauniissa maisemissa. Vuokraamot täyttyvät varauksista joulupyhien alla.

>> Lue lisää vinkkejä Fuengirolaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Nella Rahkonen
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (9) Jätä kommentti

 1. Kyllä täällä Fuengirolassa joulupukkeja on.Juuri ennen joulua kättelin yhtä pukkia kadulla joka oli menossa autoonsa.


 2. Lisäys edelliseen.
  Julkinen liikenne toimii joulina hyvin rannikolla.
  Siis linjaautot ja paikallisjunat…

  Hyvää joulua ja uutta vuotta kaikille.


 3. Joulu on mukava aika viettää aurinkorannikolla.
  Kolemusta on Benalmadenasta
  ( Benalmadena costa .Arroyo de la miel sekä Benalmadena pueblo..
  Sekä torremolinoksesta että Malagasta.
  – kaupat ovat mukavasti auki – vaihtelee hieman paikasta toiseen ..Tarpeelliset
  Tarvikkeet -Apteekista – ruokakauppoin ovat auki . EI tule pula mistään.
  Pankit vaihtelevasti.


 4. Fuentafentura on kaunis ja halpa sekä surffareitten paratiisi. Juuri sieltä tulleena päivällä +24 mutta yöt ovat jo viileitä. Kannattaa ottaa ns. lämmintä vaatetta mukaan jos hotellissa ei ole lämmitystä/ilmastointia, muuten vilu iskee yöllä.


 5. Kukaan ei kirjoita aikoja milloin täällä
  pyhät.Uutta ei saanut
  Hemming veistäkään.
  Että tämmönen tappaus espanja on.
  Huomaat vaan että kauppa on kiinni ja .


 6. Kukaan ei kirjoita aikoja milloin täällä
  pyhät.Uutta ei saanut
  Hemming veistäkään.
  Että tämmönen tappaus espanja on.
  Huomaat vaan että kauppa on kiinni ja .


 7. Mistähän vanhoista esitteistä Nella on kaivanut informaationsa? Tässä muutamia oikaistavia asioita:
  – Casa Azul on ollut suljettuna jo pari vuotta. Välillä siellä oli tummaihoisen ravintola, joka sekin sulki yhden kauden jälkee, Ravintola on ollut nyt vuoden tyhjillään ja siihen tehdään parhaillaan remonttia.
  – Telman Pullapuoti ei ole ravintola, vaan yhdistetty kauppa/baari – tosin hyvä sellainen.
  – Ravintola Reflassa ei viimesten neljän vuoden aikana ollut elävää musiikkia. Se on CF Malagan jalkapallojoukkueen suomalaisen kannatusyhdistyksen kotipaikka joka tarjoilee hinta/laatusuhteeltaan hyvää ruokaa ja järjestää viikottain tietovisoja.
  – Satamassa on ravintola Regina, jossa sunnuntaisin soitetaan swingiä ja jazzia.
  La Leonalla oli parikin ruokakauppaa, jotka molemmat lopetettiin, ilmeisen kannattamattomina. Nyt on taas uusi yritys.
  Suomalaisista ruokakaupoista tuorein on Ewald´s junakadulla.
  Terveiset Fuengirolasta 1.12.2015


 8. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.