Hyppää sisältöön

Mitä mieltä olet tästä erikoisesta ravintolasta? Tarjolla vain lentokoneruokaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 26.04.2017
Lontoon ravintolamaailmaa piristi muutaman päivän ajan pop up -ravintola This is how we fly. Lentokoneteeman mukaiseksi sisustetun ravintolan ruokalistalla oli vain tavallisesti parjattuja aterioita: pelkkää lentokoneruokaa.

Lentoyhtiö halusi todistaa ruoan olevan hyvää

Ison-Britannian pääkaupunkiin Lontooseen huhtikuussa 2017 perustetun ravintolan takana oli uusiseelantilainen lentoyhtiö Air New Zealand, joka halusi osoittaa lennoilla saatavan myös maistuvaa ruokaa. Ravintolalle oli tilausta, sillä Isossa-Britanniassa oli juuri uutisoitu laajasta ruokakyselystä, jonka mukaan vastaajat uskoivat saavansa sairaaloissakin maukkaampaa ruokaa kuin lennoilla.

Viidennes briteistä piti ruokaa pitkien lentojen vastenmielisimpänä puolena. Ruoan huonoimpina puolina vastaajat pitivät tuoreiden raaka-aineiden puutetta, ulkomuotoa sekä annoskokoja. Tämä haluttiin osoittaa harhaluuloksi, ja lentoyhtiö perusti vain muutaman päivän ajan toimineen ravintolan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erikoisessa pop up -ravintolassa tarjottiin vain yhtiön menusta vastaavan kokin Peter Gordonin suunnittelemia lentokoneaterioita sekä palan painikkeeksi niiden kanssa sopiviksi valittuja uusiseelantilaisia viinejä.

Gordonin mukaan lentokoneruoastakin saa hyvää, kun vain satsaa hyviin ja raikkaisiin raaka-aineisiin. Tarjolla oli muun muassa lammasta mintulla maustettujen herneiden ja suolapaahdettujen uusien perunoiden kera, intialaistyylistä jogurttimarinoitua kanaa sekä tofua kookoscurryssa.

– Ollakseni rehellinen en ikinä uskonut, että lentokoneruoka voi olla näin hyvää, hehkutti yksi asiakkaista.

Aistit heikkenevät koneessa

Gordonin luomat ateriat siis maistuivat – ainakin maan kamaralla. Syynä tähän voi tosin olla se, että aistit toimivat heikommin lentokoneessa. Siksi laadukkaistakin aineista tehty ruoka menettää herkullisuuttaan, kun sen syö yläilmoissa.

Lentokoneruokailu tapahtuu yleensä melkoisen pikaisesti, eikä pop up -ravintolassakaan ateriointi tästä poikennut. Asiakkaille oli varattu ruokailuun vain 20 minuuttia. Turbulenssia ei tarvinnut kuitenkaan pelätä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue myös: Tätä sinäkin olet ihmetellyt: miksi lentokoneruoka ei maistu juuri miltään?

Lähde: Daily Mail
Kuva: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Lontoo, Iso-Britannia

Lontoon parhaat nähtävyydet – 25 vinkkiä, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Suomen parhaat ravintolat

Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa – onko oma suosikkisi listalla?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja