Hyppää sisältöön

Joko tunnet brittien rakastetuimman kesäjuoman? Tämä K18-herkku on yhtä hyvää kuin sangria

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 02.04.2020
Kesän tietää saapuneen Britanniaan, kun pöytään ilmestyy Pimm's-kannu.

Pimm’s on brittien hedelmäinen kesäjuoma

Jos olet joskus lomaillut Isossa-Britanniassa kesäkuukausina, olet saattanut törmätä paikalliseen kesäklassikkoon. Hedelmillä ja mintulla raikastettu Pimm’s Cup on brittien keskuudessa niin suosittu, että sitä voi pitää jo varsinaisena kansallisdrinkkinä.

Oli sitten kyseessä puutarhajuhlat, kuninkaallisten juhlamenojen seuraaminen tai syntymäpäivät, jostain ilmestyy todennäköisesti Pimm’s-kannu. Heti ensimmäisten aurinkoisten päivien aikaan brittiläisillä baareilla on kiire sekoitella cocktaileja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pimm’sistä valmistettua cocktailia voisi verrata vaikka Espanjan sangriaan. Sitä tarjoillaan usein isossa kannussa, siihen lisätään runsaasti hedelmiä ja se kuuluu oleellisesti kesään.

Drinkin pohjana on samanniminen, gin-pohjainen likööri, joka kehiteltiin Lontoossa 1840-luvulla. Osteribaaria pyörittänyt James Pimm sekoitti sen alun perin digestiiviksi, jota alkoi tarjota asiakkailleen. Sekoituksessa oli muun muassa kiniiniä ja erilaisia mausteita.

Likööri osoittautui niin suosituksi, että Pimm alkoi kaupitella keksintöään pulloittain. Lopulta juoma levisi myös brittiläisen yläluokan suosimiin tapahtumiin kuten Chelsean kukkanäyttelyyn ja Henleyn regattaan. Pimm’s on tunnettu erityisesti Wimbledonin tenniskilpailussa, jossa sitä myydään vuosittain jopa yli 200 000 kupillista.

Cocktail sopii erinomaisesti kaikkiin kesän juhliin, sillä se on värikäs ja näyttävä, mutta helppo tehdä. Likööri ei myöskään ole yhtä vahvaa kuin esimerkiksi gin. Alkoholittomista versioista saa houkuttelevan näköiset käyttämällä samoja koristeita.

Juoman voi tarjoilla laseissa tai tehdä sitä kannullisen pöytään. Alkoholia lisätään yksi kolmasosa tai yksi neljäsosa maun mukaan ja drinkkiä jatketaan sitruunalimonadilla. Halutessaan reseptiä voi muokata vaihtamalla siihen toisenlaista virvoitusjuomaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pimm’s Cup

  • 5 cl Pimm’s no 1 -likööriä
  • sitruunalimonadia (esim. Sprite tai 7-Up)
  • mansikoita
  • kurkkua
  • appelsiinia
  • tuoretta minttua

Kaada korkeaan lasiin jääpaloja sekä viipaloitua mansikkaa, kurkkua, appelsiinia ja tuoreita mintunlehtiä. Lisää likööri ja sitruunalimonadi. Sekoita. Jos teet isomman annoksen kannuun juhlia varten, lisää jäät vasta tarjoiluvaiheessa.

Lue myös: Mikä on kello viiden tee ja miksi sitä nautitaan? Näin brittiläisestä iltapäiväteestä tuli klassikko

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Lontoo, Iso-Britannia

Lontoon parhaat nähtävyydet – 25 vinkkiä, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Lontoo, Iso-Britannia

Lasten kanssa Lontooseen – 7 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Sky Garden, Lontoo

Onko tässä Lontoon paras näköalapaikka? Näe upeat maisemat ilmaiseksi!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja