Hyppää sisältöön

Risteilyä Karibialla

Rantapallo Päivitetty: 08.01.2013
Karibian risteilyllä voi lekotella auringon suutelemilla hiekkarannoilla ja uida kristallinkirkkaassa meressä. Lomallaan voi myös nähdä historiallisia nähtävyyksiä ja tehdä kiertoajeluja upean eksoottisessa luonnossa.

Karibian risteily sopii jokaiselle yksinmatkustavista lapsiperheisiin, sillä nähtävää ja tehtävää on paljon. Joka satamasta löytyy jotakin uutta, eikä yksikään päivä ole samanlainen kuin edellinen. Satamien väillä seilatessa vietetään paljon aikaa myös laivalla, joten Karibialla risteilevät alukset ovat toinen toistaan suurempia viihdekeskuksia.

Karibian risteilyn hurmaa

Useat yritykset järjestävät eripituisia risteilyitä Karibian saaristoon. Reittivaihtoehtoja on kymmeniä, joten niiden joukosta löytyy jokaiselle varmasti sopivin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Olympia Kaukomatkatoimiston ja Suomen Matkatoimiston Läntisen Karibian risteilyt kulkevat paljolti samanlaista reittiä. Oasis of the Seas -alus lähtee liikkeelle Floridasta. Miamissa tai Fort Lauderdalessa edelliset pari päivää on vietetty rentoutuen.

Suunnaksi otetaan Haitin Labadee, ja tuleva päivä vietetään merellä. Päivän aikana on hyvä mahdollisuus tutustua laivaan ja sen tarjoamiin huvituksiin. Labadeessa päivän viettää parhaiten erilaisten vesiurheilulajien parissa tai rannalla rentoutuen.

Yhden meripäivän jälkeen Olympian risteily saapuu Meksikon Costa Mayaan, mistä suunnaksi otetaan kaunis Cozumelin saari. Upeat korallit ja runsas, värikäs kalakanta tekevät Cozumelista hyvän snorklauskohteen. Kauniissa laguunissa voi uida delfiinien kanssa, tai päivän voi viettää saaren pääkaupunkiin, San Migueliin tutustuen.

Suomen matkatoimiston risteily etenee Cozumeliin Jamaican Falmouthin kautta. Falmouthissa päivän voi viettää ostostellen tai kauniin laguunin ympäristöstä nauttien. Ennen paluuta lähtösatamaan vietetään vielä yksi päivä aurinkoisella merellä.

Oasis of the Seasilla järjestettävän Läntisen Karibian risteilyn lisäksi matkailijalla on valittavanaan muitakin reittejä ja matkavaihtoehtoja. Suomen matkatoimisto järjestää risteilyitä myös Celebrity Cruisesin aluksilla, minkä lisäksi Itäisen Karibian risteilyt molemmilta matkatoimistoilta ovat suosittuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luksusta aalloilla

Olympia Kaukomatkatoimisto risteilyttää asiakkaitaan Suomessa valmistetulla Royal Caribbean Internationalin Oasis of the Seas –aluksella, joka on eräs maailman upeimmista ja innovatiivisimmista risteilylaivoista. Alus on kuin kokonainen kaupunki, sillä sen ulkoilmaan rakennetun keskuspuiston alueelle levittäytyy kävelyteitä, kahviloita, putiikkeja ja gallerioita.

Laivalla aika ei käy tylsäksi, kun huikeiden maisemien lisäksi tarjolla on useita uima- ja porealtaita, täysikokoisia urheilukenttiä, kasino ja jääshow-esityksiä. Lisäksi Broadwalk-kävelykadulla on maailman ensimmäinen laivakaruselli. Viihtyminen saa täysin uusia ulottuvuuksia lennettäessä kävelykadun päästä päähän ulottuvalla Zip Line -vaijerihissillä tai tartuttaessa aaltoihin Flowrider –surffisimulaattoreissa.

Karibialla risteilevät myös useat Royal Caribbean Cruise Linen ja Celebrity Cruises -varustamon alukset, joille matkoja myy Suomen Matkatoimisto. Royal Caribbean -laivoilla on runsaasti ajanvietettä: surffikone, kiipeilyseinä, luistinrata, golfrata, suuria kuntoilukeskuksia, kulttuuria, kylpylöitä sekä ympäri vuorokauden auki olevia upeita ravintoloita. Risteilyt sopivat erinomaisesti myös lapsiperheille, sillä lasten ja nuorten viihtyvyydestä laivalla on huolehdittu omilla leikkialueilla, ohjelmanumeroilla ja tapahtumilla.

Mikäli miettii sopivaa kohdetta vuosi- tai hääpäivän viettoon, kannattaa harkita Karibian risteilyä Celebrityn aluksilla. Risteilyaluksilta löytyy esimerkiksi ylellisiä kylpyläpalveluita, ja tasokkaissa ravintoloissa voi nauttia juhlaillallisia koko risteilyn ajan.

Olympian ja Suomen Matkatoimistojen lisäksi risteilyjä Karibialle tarjoaa esimerkiksi Ebookers ja Area.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viking Cinderella

Viking Cinderella alkaa risteillä Helsingin ja Tukholman välillä – reitille neljä uutta ravintolaa ja kaksi uutta baaria

Jättimäinen risteilyalus kapealla lahdella, jossa toisella puolella kohoaa vuoristo ja toisella puolella punatiilikattoisten talojen täyttämä pikkukaupunki.

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

Miami Beach, Florida

Palmuja, merta, aurinkoa – mikä Floridan upeista rannoista sopii parhaiten juuri sinulle?

Fort Lauderdalen rannat

Fort Lauderdalen rannat – esittelyssä viisi vaihtoehtoa Miami Beachille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja