hero taustakuva

Koe jotain täysin uutta risteilyllä – nämä teemaristeilyt vievät laivamatkailun uudelle tasolle

Kristina Cruises artikkelin kuva
Risteilymatkat
Risteilylomalla voi harrastaa monenlaista, ja kiinnostuneille on tarjolla myös erityisiä teemaristeilyjä. Niiden aiheet voivat olla hyvinkin mielikuvituksellisia. Katso nämä viisi erikoista teemaristeilyä!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 01.06.2017
facebook   whatsapp

1. Ristisanaristeily

New York Times -lehti järjestää unelmamatkan ristikoiden ystävälle. Yhdeksän päivää kestävän Atlantin ylityksen aikana järjestetään ristikkoturnauksia ja mitataan ratkomisnopeuksia, kuullaan luentoja ristikoiden historiasta ja opitaan myös laatimaan sellaisia itse.

Ohjelmassa on myös teekutsuja ja cocktail-tilaisuuksia, joiden aikana voi vaihtaa vaikkapa parhaita ratkomisvinkkejään.

2. Masterchef-risteily

Ruokakurssit kuuluvat monien risteilyjen ohjelmaan. Masterchef-televisiosarjan faneja houkutellaan Karibian-risteilylle, jonka aikana heillä on tilaisuus tavata sarjan yhdysvaltalaisversion voittajia sekä kausilta tuttuja tähtiä.

Matkan aikana opitaan myös niksejä ja reseptejä, joiden avulla osallistujat voivat hioa myös omia kulinaarisia taitojaan. Halukkaat pääsevät myös testaamaan ohjelman haastetehtäviä ja kokeilemaan, millaisia annoksia he saavat aikaan.

3. Kaunotar ja hirviö -risteily

Kaunotar ja hirviö -teemalla järjestään jokiristeily Eurooppaa halkovalla Reinillä. Usean maan läpi vievän matkan varrella on luvassa teeman mukaisia kokkauskursseja, karaokeiltoja sekä totta kai myös elokuvanäytöksiä.

Lisäksi risteilyn aikana on mahdollisuus poiketa ranskalaisessa Riquewihrin kaupungissa, jonka kerrotaan toimineen elokuvan inspiraationa.

4. The Ark -elektroristeily

Musiikkiristeily on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät halua valita festareiden ja risteilyn väliltä.  Välimerellä järjestettävä The Ark on kolmipäiväinen elektroniselle musiikille omistettu risteily.

Matkan aikana voi kuunnella ohjelmaa seitsemältä lavalta, ja esiintyjäjoukkoon kuuluvat muun muassa DJ Pacha sekä Ministry of Sound. Lisäksi risteilyn aikana on tilaisuus käydä esimerkiksi Ibizalla ja Marseillessa, joissa järjestetään matkalaisille omaa erityisohjelmaa.

5. Heviristeily

Raskaan musiikin ystäviä hemmotellaan metallimusiikille omistetuilla risteilyillä, joita järjestetään niin Karibialla, Välimerellä kuin ihan kotoisasti Itämerelläkin. Metalliristeilyistä tunnetuin on Karibialla järjestettävä nelipäiväinen 70 tons of Metal, jolla esiintyi vuonna 2017 huimat 60 yhtyettä.

>> Haaveiletko risteilymatkasta? Tutustu Rantapallon risteilyhakuun!

Lähde: Lonely Planet
Kuva: Kristina Cruises

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.