Hyppää sisältöön

Koe jotain täysin uutta risteilyllä – nämä teemaristeilyt vievät laivamatkailun uudelle tasolle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 01.06.2017
Risteilylomalla voi harrastaa monenlaista, ja kiinnostuneille on tarjolla myös erityisiä teemaristeilyjä. Niiden aiheet voivat olla hyvinkin mielikuvituksellisia. Katso nämä viisi erikoista teemaristeilyä!

1. Ristisanaristeily

New York Times -lehti järjestää unelmamatkan ristikoiden ystävälle. Yhdeksän päivää kestävän Atlantin ylityksen aikana järjestetään ristikkoturnauksia ja mitataan ratkomisnopeuksia, kuullaan luentoja ristikoiden historiasta ja opitaan myös laatimaan sellaisia itse.

Ohjelmassa on myös teekutsuja ja cocktail-tilaisuuksia, joiden aikana voi vaihtaa vaikkapa parhaita ratkomisvinkkejään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Masterchef-risteily

Ruokakurssit kuuluvat monien risteilyjen ohjelmaan. Masterchef-televisiosarjan faneja houkutellaan Karibian-risteilylle, jonka aikana heillä on tilaisuus tavata sarjan yhdysvaltalaisversion voittajia sekä kausilta tuttuja tähtiä.

Matkan aikana opitaan myös niksejä ja reseptejä, joiden avulla osallistujat voivat hioa myös omia kulinaarisia taitojaan. Halukkaat pääsevät myös testaamaan ohjelman haastetehtäviä ja kokeilemaan, millaisia annoksia he saavat aikaan.

3. Kaunotar ja hirviö -risteily

Kaunotar ja hirviö -teemalla järjestään jokiristeily Eurooppaa halkovalla Reinillä. Usean maan läpi vievän matkan varrella on luvassa teeman mukaisia kokkauskursseja, karaokeiltoja sekä totta kai myös elokuvanäytöksiä.

Lisäksi risteilyn aikana on mahdollisuus poiketa ranskalaisessa Riquewihrin kaupungissa, jonka kerrotaan toimineen elokuvan inspiraationa.

4. The Ark -elektroristeily

Musiikkiristeily on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät halua valita festareiden ja risteilyn väliltä.  Välimerellä järjestettävä The Ark on kolmipäiväinen elektroniselle musiikille omistettu risteily.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkan aikana voi kuunnella ohjelmaa seitsemältä lavalta, ja esiintyjäjoukkoon kuuluvat muun muassa DJ Pacha sekä Ministry of Sound. Lisäksi risteilyn aikana on tilaisuus käydä esimerkiksi Ibizalla ja Marseillessa, joissa järjestetään matkalaisille omaa erityisohjelmaa.

5. Heviristeily

Raskaan musiikin ystäviä hemmotellaan metallimusiikille omistetuilla risteilyillä, joita järjestetään niin Karibialla, Välimerellä kuin ihan kotoisasti Itämerelläkin. Metalliristeilyistä tunnetuin on Karibialla järjestettävä nelipäiväinen 70 tons of Metal, jolla esiintyi vuonna 2017 huimat 60 yhtyettä.

>> Haaveiletko risteilymatkasta? Tutustu Rantapallon risteilyhakuun!

Lähde: Lonely Planet
Kuva: Kristina Cruises

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jättimäinen risteilyalus kapealla lahdella, jossa toisella puolella kohoaa vuoristo ja toisella puolella punatiilikattoisten talojen täyttämä pikkukaupunki.

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

Voiko risteilyllä juoda hanavettä?

Voiko laivalla juoda hanavettä? Muista nämä ohjeet risteilyllä

Karibian risteilyt

Näin suunnittelet unelmiesi Karibian-risteilyn – lue kattava tietopaketti

Näin pääset Tallinnaan - kaikki risteilytyypit

Näin pääset Tallinnaan – millainen risteily sopii sinulle parhaiten?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja