Hyppää sisältöön

Viisi syytä matkustaa Jordaniaan – eksoottinen rantaloma auringon alla

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.02.2019
Lähi-idän eksotiikkaa ja kuumaa aurinkoa rakastavat matkailijat ihastuvat Jordaniaan ensikokemalta. Lue, miksi sinun kannattasi valita Jordania seuraavan matkasi kohteeksi!

1. Eksotiikkaa matkakohteessa

Lähi-idässä sijaitseva Jordania on vielä melko eksoottinen matkakohde, sillä maa ei nauti vielä samanlaista matkailijamassojen suosiota kuin esimerkiksi Egypti suosituimpina vuosina.

Paikalliskulttuuri näkyy esimerkiksi ruoissa, sillä jordanialainen keittiö on täynnä Lähi-idän makuja. Jordanian pääuskonto on islam, jonka huomaa muun muassa katukuvassa näkyvien ja kuuluvien minareettien perusteella sekä paikallisten pukeutumisesta. Myöskään sianlihaa tai alkoholia ei tarjoilla samaan tapaan kuin monissa muissa matkakohteissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Arabialainen arkkitehtuuri on yksityiskohtineen varsin näyttävää ja tuo lomaan oman tunnelmansa.

2. Mainio sää ympäri vuoden

Jordania sijaitsee Punaisenmeren pohjoisrannalla Saudi-Arabian ja Israelin välissä. Muita naapurimaita ovat muun muassa Syyria ja Irak. Sijainti lähellä Välimerta takaa mainiot lämpötilat suomalaismatkailijalle, ja keskilämpötilat ovatkin 20 asteen yläpuolella maaliskuusta marraskuulle.

ShutterstockJordania
Jordanian ilmasto on varsin ihanteellinen rantalomalle.

Paras aika matkustaa Jordaniaan on suomalaisittain keväällä ja syksyllä, sillä lämpötilojen kohotessa reilusti yli 30 asteen kesäkuukaudet ovat useimmille aivan liian kuumia. Jos suunnitelmissa on viettää lähes koko matka lomakeskuksen uima-altaan äärellä, voivat kesäkuukaudetkin olla hyvin sopivia matkailukuukausia.

3. Useita kiinnostavia kohteita

Jordania tarjoaa matkailijoille monenlaisia elämyksiä, joista kiinnostavimmat ovat varmasti maailman seitsemän ihmeen joukkoon lukeutuva Petra, Wadi Rumin autiomaa sekä Punaisenmeren rantakohteet.

Maan sisäosassa sijaitseva mystinen Petra on muinainen, punaiseen hiekkakiveen hakattu kaupunki, joka kiehtoo matkailijoita vielä vuosisatojenkin jälkeen. Petraan kuljetaan kapeaa solaa pitkin, ja perillä odottavat noin kaksi tuhatta vuotta vanhat asumukset. Kohde on suosittu matkailijoiden keskuudessa, mikä näkyy matkamuistomyyjien määrässä ja ulkomaalaisten pääsylipun korkeassa hinnassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockJordania
Petran muinainen rauniokaupunki on Jordanian hulppeimpia matkakohteita.

Maailman kauneimmaksi aavikoksi kehuttu Wadi Rum sijaitsee Jordanian eteläosassa, lähellä Saudi-Arabian rajaa. Aavikko on suosittu vierailukohde, ja sinne järjestetään rutkasti ohjattuja retkiä. Yöpyminen Wadi Rumin aavikolla on unohtumaton elämys, jota ei kannata jättää väliin Jordanian-lomalla.

Jordanialla on rajatusti rantaviivaa, mutta siitä huolimatta maa on monelle matkailijalle juuri rantakohde. Akaba on Jordanian tunnetuin rantakaupunki, ja sen edusta tarjoaa myös rutkasti nähtävää sukeltajille.

4. Herkullinen ruoka

Jos rakastat Lähi-idän makuja, et tule taatusti pettymään Jordaniassa. Maan keittiö tarjoaa monipuolisen kattauksen katuruokaa, makeita herkkuja, tuoreita kasviksia ja grillattua lihaa. Kuivatut taatelit, tuoreet oliivit ja vastapaistetun arabialaisen leivän tuoksu saavat veden herahtamaan kielelle ja nälän heräämään.

Jordanialainen keittiö tarjoaa hyvin samanlaisia herkkuja kuin muissa Lähi-idän maissa, ja vaikutteita on saatu esimerkiksi Libanonista, Egyptistä, Palestiinasta ja Irakista. Ohut arabialainen leipä, hummus, maitopohjaiset lisukkeet sekä munakoisosta valmistettu baba ganoush ovat kaikki tuttuja jordanialaisessa ruokapöydässä.

Tyypillisimpiä jordanialaisia katuruoka-annoksia ovat muun muassa falafelit, shawarma-vartaat sekä papukulhot, tuorepuristettuja mehuja unohtamatta. Herkuttele ruoan jälkeen baklavalla tai juustopohjaisella makealla knefellä.

5. Edullinen hintataso

Suomalaisen näkökulmasta Jordania on edullinen matkakohde. Jordanian valuutta on dinaari, ja yksi dinaari on noin 1,30 euroa.

ShutterstockJordania
Ammanin hintataso on mukavan edullinen, ja torin mattovalikoima herättää nopeasti kiinnostuksen.

Ravintoloiden hinnat on lähellä Suomen tasoa, mutta katuruoka ja ruokakaupassa asioiminen on edullista. Myös virvokkeet alkoholijuomia lukuun ottamatta ovat huomattavasti Suomea halvempia. Hotellit ovat suorastaan halpoja, sillä kahden hengen huoneen kolmen tähden hotellista saa 30–50 eurolla, huoneen viiden tähden hotellista noin sadalla eurolla yö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Jordaniaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Jordanian matkailutoimisto ja Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Machu Picchu, Peru

Maailman seitsemän uutta ihmettä – upeat kohteet on nähtävä kerran elämässä

Aavikkohotelli

Majoitu keskellä hiekkaerämaata – kuusi elämyksellistä aavikkohotellia

Jordanian Aqaba

Millainen matkakohde on Jordania? Löydä helppoa eksotiikkaa ja kirkkaita sukellusvesiä

Kuollutmeri

Tiesitkö tämän Kuolleestamerestä? 10 mielenkiintoista faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja