hero taustakuva

Risteillen Punaisellemerelle

artikkelin kuva
Risteilymatkat
Afrikkaa ja Arabian niemimaata erottava Punainenmeri tunnetaan upeasta auringonpaisteestaan ja satumaisista koralliriutoistaan.
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 08.01.2013
facebook   whatsapp

Syvälle Egyptin historiaan

Kiehtova historia houkuttaa tutkimaan Punaisenmeren seutua myös kuivalta maalta käsin. Egyptin pyramidit ja faaraoiden ikivanhat kaupungit ovat ainutlaatuisia koko maailmassa – kerran elämässä ne on nähtävä! Kairo, Sharm el Sheikh ja Kuninkaiden laakso muinaisen Theban raunioille rakennetussa Luxorissa sopivat hyvin risteilijän päiväretkien kohteiksi.

Vastakkaisella puolella Punaistamerta sijaitsevassa Jordaniassa on niin ikään paljon muinaiskohteita. Jordanian tarunhohtoinen kalliokaupunki Petra kuuluu sekä Unescon maailmanperintölistalle että vuonna 2007 valittuihin maailman uusiin seitsemään ihmeeseen.

Nabatealaisten ruusunpunainen kaupunki hehkuu porottavassa auringossa ja sen haudoissa ja temppeleissä aarrekammioineen riittää tutkittavaa koko päiväksi tai vaikka useammaksikin. Beduiinit asuivat luolissaan vielä muutama vuosikymmen sitten. Entisen elämän jäljet näkyvät turisteista huolimatta edelleen kaikkialla.

Safarille tai sukeltamaan kirkkaisiin vesiin

Unohtumattoman kokemuksen ja vaihtelua laivaelämään tuo aavikkosafari, vaihda siis risteilyalus päiväksi aavikon laivaan. Erämaan kuumuus kameleineen ja keitaineen on elämys, jota ei kannata jättää väliin. Illallinen beduiiniteltassa kruunaa päivän.

Punaisenmeren huikeat maisemat jatkuvat myös pinnan alle. Suolainen vesi ja suotuisat merivirrat ovat tehneet Punaisenmeren koralliriutoista poikkeuksellisen suotuisan elinympäristön leiskuvan värikkäille kaloille ja mitä moninaisimmille mereneläville.

Egyptin rannat ovat sukeltajan paratiiseja barrakudaparvineen, rauskuineen ja merikilpikonnineen. Varaa mukaan vedenkestävä kamera.

Kotimainen Kristina Cruises vie risteilylle

Suomalaiselle helpoin tapa tutustua Punaisenmeren kiehtovaan maailmaan on risteily kotimaisella Kristina Cruisesilla. M/S Kristina Regina vie kahdeksan päivän risteilylle nauttimaan etelän auringosta, hyvästä ruoasta ja upeista kulttuurikohteista. Myös monet ulkomaiset varustamot järjestävät Punaisenmeren risteilyjä – tutustu tarjontaan netissä tai matkatoimistossa.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.