Hyppää sisältöön

Koe yksi maailman seitsemästä ihmeestä – vieraile historiallisessa Petrassa kotisohvalta

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 26.11.2015
Google Street View -palvelu mahdollistaa nyt kiertokävelyn Jordaniassa sijaitsevassa rauniokaupungissa.

Vieraile ihmeellisessä kohteessa ilmaiseksi

Monet matkailijat haaveilevat vierailusta maailman seitsemän ihmeen luetteloon listatuissa paikoissa, ja Google tarjoaa nyt matkahaaveilijoille mahdollisuuden käydä Jordaniassa sijaitsevassa Petran rauniokaupungissa verkkopalvelun avulla. Vaikka virtuaalivierailu ei ole täysin todellisen matkan veroinen, vie se mukanaan kaupungin kiehtovien kohteiden äärelle.

Googlen Street View -palvelu Petran rauniokaupungista mahdollistaa kiertokävelyn kiehtovassa kaupungissa. Punaiseen kallioon hakattu kaupunki kiehtoo monia matkailijoita, ja se on useimpien matkailijoiden toivelistalla. Varsinaista matkaa odotellessa kannattaa kuitenkin tutustua maanantaina 23. marraskuuta 2015 julkaistuun verkkopalveluun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Petra sijaitsee noin 240 kilometrin päässä Jordanian pääkaupungista Ammanista ja on maan tunnetuin nähtävyys. Palvelun kuvat on otettu repun kokoisella kameralla, joka tuottaa 360-asteisia valokuvia. Googlen julkaisema verkkopalvelu on ensimmäinen tämän laajuinen verkkoesitys Petrasta. Street View vie kävijän katselemaan yli kaksi tuhatta vuotta sitten hakattuja talojen julkisivuja, luostareita ja teattereita.

Jordanialainen nähtävyys ei ole ensimmäinen arabikohde, joka esitellään laajasti Googlen verkkopalvelussa, sillä Street View -pavelun avulla voi vierailla muun muassa Gizan pyramideillä sekä dubailaisessa Burj Al Arab -hotellissa.

Palvelun julkistamisen kunniaksi Petrasta julkaistiin myös video, jossa Jordanian kuningatar Rania tutustuttaa katsojan muinaiseen rauniokaupunkiin.

Katso video Petrasta ja vieraile kaupungissa verkkopalvelun avulla!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Daily Mail
Video: Youtube / Google Arabia
Kuva: Flickr / Dennis Jarvis

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Machu Picchu, Peru

Maailman seitsemän uutta ihmettä – upeat kohteet on nähtävä kerran elämässä

Aavikkohotelli

Majoitu keskellä hiekkaerämaata – kuusi elämyksellistä aavikkohotellia

Jordania

Viisi syytä matkustaa Jordaniaan – eksoottinen rantaloma auringon alla

Jordanian Aqaba

Millainen matkakohde on Jordania? Löydä helppoa eksotiikkaa ja kirkkaita sukellusvesiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja