Hyppää sisältöön

Tämä upea rantakohde yllättää – matkavinkit Liettuan Neringaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.06.2018
Rantalomasta haaveilevan ei tarvitse lähteä Etelä-Eurooppaan asti matkalle, sillä upeita hiekkarantoja ja aurinkoa löytyy lähempääkin.

Rantaelämää Liettuan Neringassa

Liettuassa Kuurin kynnäksellä sijaitseva Neringa tarjoaa ainutlaatuiset puitteet rantalomalle lyhyen matkan päässä Suomesta. Kuurin kynnäs on 98 kilometriä pitkä kapea niemeke, joka pohjoisosa kuuluu Liettuaan ja eteläosa Venäjän Kaliningradin alueeseen. Hiekkaperäinen niemeke kuuluu myös Unescon maailmanperintöluetteloon.

Neringan hiekkadyynit ja upeat maisemat sopivat rantalomailuun. Upeita hiekkarantoja löytyy Itämeren puolelta, ja Kuurin kynnäksen ja mantereen väliin jäävän laguunin puolella sijaitsee useita entisiä kalastajakyliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koko niemekkeen Liettuan puoleisen osan läpi aina Smiltynestä Nidaan asti kulkee pyöräreitti. Pyöräillen Neringan kauniista luonnosta pääsee nauttimaan täysin rinnoin. Matka taittuu helposti yhdessä päivässä, mutta siihen kannattaa mielummin varata hieman enemmän aikaa, jotta ehtii pysähtyä matkan varrella Neringan viehättävissä kylissä sekä upeilla hiekkarannoilla.

Neringa
Neringan Noitien metsä on täynnä puuveistoksia.

Smiltynestä löytyy myös esimerkiksi merimuseo sekä delfinaario, jotka ovat varmasti kiinnostavia käyntikohteita etenkin lapsiperheille.

Nidassa majoitusta ja palveluja matkailijalle

Neringan kunnassa on vain noin 2 300 vakituista asukasta, mutta suurimmat kylät Nida ja Juodkrantė ovat erityisesti saksalaisten matkailijoiden suosiossa. Entisistä kalastajakylistä löytyy runsaasti majoitusvaihtoehtoja, ravintoloita ja muita palveluja matkailijan tarpeisiin.

Nidan yllä kohoavan valtavan hiekkadyynin huipulta näkee Venäjän rajalle asti, ja kylästä löytyy myös Nobel-palkitun kirjailijan Thomas Mannin museo. Juodkrantėn kylässä sijaitsevalla Noitien mäellä kannattaa käydä ihailemassa puisia veistoksia, jotka esittelevät liettualaista kansanperinnettä ja tarustoa.

ShutterstockNeringan ranta, Liettua
Neringan rannalla avautuu upea näkymä.

Kuurin kynnäksen pohjoisimpaan osaan, Smiltyneen, on lauttayhteys Klaipèdan satamakaupungista.
Smiltynestä matkaa Neringaan voi jatkaa polkupyörällä, autolla tai bussilla. Omalla autolla liikkuvan tulee maksaa ympäristövero Neringan rajalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsinki-Vantaan lentokentältä on useita lentoyhteyksiä Vilnaan, josta Klaipèdaan pääsee joko vuokra-autolla, bussilla tai junalla.

>> Lue lisää vinkkejä Liettuaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Anni Moilanen
Kuvat: Shutterstock ja Anni Moilanen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Via Baltican reitin parhaat palat

Via Baltican kiinnostavimmat paikat – 8 syytä lähteä legendaariselle automatkalle

Baltian pääkaupungit

Tallinna, Vilna vai Riika – mikä Baltian pääkaupunki on sinun valintasi?

Lapsiperheen loma Liettuassa

Lasten kanssa Liettuassa – viisi vinkkiä aktiiviseen lomaan

Koe jotain uutta Baltiassa – viisi syytä matkustaa Liettuaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja