Hyppää sisältöön

Herkuttele halvalla – kymmenen ravintolavinkkiä Vilnaan

Elina Venttola Päivitetty: 05.07.2019
Liettuan pääkaupunki Vilna on edullinen kaupunkilomakohde, missä voi herkutella huippuravintoloissa pikkurahalla. Katso tästä kymmenen ravintolavinkkiä eri budjeteille ja lähde ruokaisalle lomalle!

Sweet Root

Boheemissa Užupisin kaupunginosassa Vilnassa on ravintola, joka on arvioitu koko kaupungin parhaaksi. Trendikkään Sweet Rootin ruokalajien pohjalla ovat yksinkertaiset raaka-aineet ja liettualaisten äitien tekemät herkut. Ruoka tehdään kunkin vuodenajan saatavilla olevista raaka-aineista, ja se on lähiruokaa isolla L-kirjaimella – ravintolalla on myös oma puutarha, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Vilnasta.

Ravintola tarjoilee kolmen tunnin aikana seitsemän ruokalajin menun, jonka sisältö uudistuu aina, kun saatavilla olevat ruoka-aineetkin vaihtuvat. Sen lisäksi, että Sweet Root on valittu kaupungin parhaaksi ravintolaksi, se on nimetty myös Baltian kolmanneksi parhaaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seitsemän ruokalajin maistelumenu maksaa 75 euroa, mutta on hintansa arvoinen. Maista myös gira-juomaa, joka on tehty fermentoidusta leivästä.

Sweet Root
Užupio gatvė 22-1, Vilna

Ertlio Namas

Ertilio Namas vie aikamatkalle liettualaisen ylimystön menneisyyteen. Ravintola on kuin museo, jossa vieras pääsee maistamaan menneiden aikojen liettualaista ruokaa. Ravintola jäljittelee keskiajan, renessanssin ja barokin yläluokan ruokia nykyaikaisella tyylillä, ja 1600-luvun rakennus antaa näyttävät puitteet historialliselle makuelämykselle. Ruokaa valmistettaessa jokainen ruokalajin raaka-aine tarkistetaan, jotta makuelämyksestä saadaan mahdollisimman samanlainen kuin mitä se on ollut menneisyydessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintolassa voi tilata neljän tai kuuden ruokalajin maisteluillallisen noin 30–40 eurolla. Ruoka nautitaan kaikessa rauhassa, ja maistelumenu kestää noin kaksi tuntia – vanhan ajan ylimystön elämäntyyliin ei kuulunut kiire, minkä perinteen ravintola pyrkii säilyttämään.

Ertlio Namas
Šv. Jono gatvė 7, Vilna

Džiaugsmas

Vuonna 2018 Liettuan parhaaksi ravintolaksi valittu Džiaugsmas on ravintola, jossa ruokailuun kuuluu ruoan jakaminen läheisten kanssa. Ruokalajeja voi syödä käsin, maistella pikkunaposteltavia ja viettää aikaa yhdessä hyvän ruoan äärellä.

Ruoka valmistetaan paikallisista ainesosista ja ruokalista vaihtelee kunkin vuodenajan tarjonnan mukaan. Kuten monissa muissakin liettualaisissa ravintoloissa, ruoka on herkullista mutta yksinkertaisista raaka-aineista tehtyä, ja se nautitaan rauhassa ilman kiirettä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Džiaugsmas
Vilniaus 28, Vilna

Balzac

Vilnan historiallisen vanhankaupungin sydämessä sijaitseva Balzac on ranskalainen ravintola, joka tarjoilee maan keittiön klassikkoannoksia. Mutkaton tunnelma, hyvä palvelu ja erinomainen ruoka ovat pääsyitä ranskalaisravintolan suosioon.

Ranskalaista ruokaa rakastavat saavat Balzacissa todellisen ranskalaisen herkutteluelämyksen, joka hemmottelee kaikkia aisteja: musiikki, sisustus ja ruoka ovat kaikki tarkkaan harkittuja.

Ruokalistalla on perinteisiä ranskalaisia klassikkoannoksia, minkä lisäksi ravintolalla on laaja ranskalaisten viinien valikoima.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Balzac
Savičiaus 7, Vilna

The Kitchen

Rentotunnelmainen ja hyvätasoinen The Kitchen on mainio lounaspaikka, mutta ravintola käy loistavasti myös mutkattomaan illalliseen. Vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola on hieman piilossa, mutta kolmannen kerroksen ravintola on jo maisemien puolesta vierailun arvoinen kohde.

Edullisen hintatason The Kitchen on suosittu ruokapaikka, mistä syystä ravintolaan voi olla viisasta tehdä pöytävaraus, erityisesti illallista varten.

The Kitchen
Didžioji gatvė 11, Vilna

Vegcafe

Vilnan parhaisiin kasvisravintoloihin lukeutuva Vegcafe hemmottelee kasvisruoan ystäviä aivan vanhankaupungin tuntumassa. Kasvisravintolalla on kaupungissa kaksi toimipistettä, jotka molemmat sijaitsevat kaupungin keskeisissä osissa.

Edullisen kasvisravintolan ruokalistalla on niin perinteisiä liettualaisia täytettyjä piiraita, salaatteja, keittoja, pääruokia sekä monipuolinen jälkiruokavalikoima. Ruoat valmistetaan tuoreista raaka-aineista, joista valtaosa on peräisin suoraan tuottajilta.

Vegcafe
Totorių gatvė 3, Vilna

Bistro 18

Vanhassakaupungissa sijaitseva Bistro 18 -viiniravintola hemmottelee kävijöitä monipuolisella viinilistalla ja herkullisella ruokalistalla.

Tarjolla on niin keittoja, salaatteja, pastaa, risottoa ja esimerkiksi kalaruokia. Myös ravintolan jälkiruokavalikoima on monipuolinen.

Bistro 18
Stiklių gatvė 18, Vilna

Gaspar’s

Vilnassa vierailevan matkailijan kannattaa ehdottomasti lisätä Gaspar’s kokeiltavien ravintoloiden joukkoon. Valoisa ravintola on arvostetun ruotsalaisen White guide -ravintolaoppaan mukaan erittäin korkean tason ravintola, mikä on tae paitsi korkealaatuisesta ruoasta myös erityisen hyvästä ravintolakokemuksesta.

Tyylikäs ja pelkistetty ravintola on hyvin edullinen korkeaan laatuun nähden: kolmen ruokalajin lounaan voi saada alle 15 eurolla. Ravintola sijaitsee vanhankaupungin tuntumassa.

Gaspar’s
Pylimo gatvė 23-3, Vilna

Alinė Leičiai

Oluen ystäville Bambalynė-olutliikkeen ravintola Alinė Leičiai on paikka, jossa voi yhdistää sekä herkullisen paikallisen oluen että maukkaan paikallisen ruoan. Vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola tarjoilee olutmaistiaisia ja perinteisiä olutravintolan ruokia.

Alinė Leičiai
Stiklių gatvė 4

Health

Vilna on kaupunki, jossa syöminen voi riistäytyä loman aikana käsistä. Haluatko löytää paikan, jossa voit syödä terveellisesti ainakin yhtenä lomapäivänä? Kuten nimikin jo kertoo, Užupisissa sijaitseva Health-ravintola tarjoilee terveellistä ja tasapainoista ruokaa, joka sopii jokaiselle. Ruokalista vaihtuu vuodenaikojen mukaan, ja raaka-aineet ovat tuoreita.

Viikonloppuisin ravintola tarjoilee brunssiksi muun muassa hittiaamiaisensa suklaakaurapuuron banaanien kanssa.

Health
Malūnų gatvė 4, Vilna

>> Aloitko jo haaveilla ruokamatkasta Vilnaan? Löydä edulliset lennot Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji ja Elina Venttola
Lähde: Go Vilnius
Kuva: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bussilla Suomesta Keski-Eurooppaan

Bussijätti Flixbus avaa kolme uutta reittiä Suomesta – maata pitkin Keski-Eurooppaan asti

Vaasan parhaat ravintolat

Mihin syömään Vaasassa? 15 ravintolavinkkiä erilaisiin tilanteisiin

Ravintola Palace

Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2024 – mukana kaksi uutta ravintolaa

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja