Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tässä halpa ja kaunis kaupunkikohde – viisi syytä matkustaa Kaunasiin

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Liettuan keskiosassa sijaitseva Kaunas on nyt helppo kohde suomalaiselle.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 05.08.2019
facebook   whatsapp

1. Suorat lennot Suomesta

Suora lentoreitti on erinomainen syy matkustaa kohteeseen. Noin sadan kilometrin päässä Liettuan pääkaupungista Vilnasta sijaitseva Kaunas on syksystä 2018 alkaen aiempaa helpommin suomalaismatkailijoiden saavutettavissa, kun kaupunkiin avataan suora lentoreitti.

Halpalentoyhtiö Wizz Air alkaa liikennöidä Turusta Kaunasiin suorilla lennoilla 9. marraskuuta 2018 alkaen. Reittiä liikennöidään kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja perjantaisin, joten kaupunkiin voi suunnata vaikkapa pidennetylle viikonloppulomalle.

Kaunas sijaitsee myös suositun Via Baltica -autoreitin varrella, joten kaupunki osuu reitille myös Baltian-automatkalla.

2. Kaunis vanha hansakaupunki

Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki, jonka keskustan tunnelmallinen ja kaunis hansakaupunki on näkemisen arvoinen. Keski-Euroopasta tuttu rakennustyyli tuo Kaunasiin oman tunnelmansa.

Vanhankaupungin aukio on arkkitehtonisesti keskustan näyttävin paikka. Sen ympärillä sijaitsee rutkasti ravintoloita, kahviloita ja matkamuistomyymälöitä, joten matkailijan kaipaamat palvelut löytyvät Kaunasista helposti.

Alueella sijaitsee myös 1200-luvulta peräisin oleva Kaunasin linna, jonka edustalla avautuu laaja, Neris- ja Niemen-jokien risteyskohdassa sijaitseva puisto.

ShutterstockKaunas, Liettua
Kaunas on kaunis kaupunki, missä myös luonto on lähellä.

3. Edullinen hintataso

Liettua on edullinen matkakohde, eikä Kaunas tee poikkeusta. Viikonloppulomalle voikin lähteä pienelläkin budjetilla, sillä esimerkiksi majoitus, syöminen ja shoppailu onnistuvat Kaunasissa edullisesti.

Hotellien hintataso on halpa, ja keskitason majoituksen saa kahdelle hengelle helposti alle 50 eurolla yö. Ravintolassa syö helposti alle kymmenellä eurolla, minkä lisäksi myös matkamuistot ovat edullisia.

Hintojen vertailu on varsin helppoa, sillä Liettuassa on käytössä euro.

4. Kaunasin ravintolatarjonta on erinomainen

Jos suunnittelet herkuttelulomaa, on Kaunas loistava valinta. Edullisen hintatasonsa vuoksi hinnat ovat maltilliset ravintolassa kuin ravintolassa, ja ruokailla voi kaupungin parhaassa ravintolassa ilman, että budjetti kärsii liiaksi.

Esimerkiksi kansainvälisen White Guide -ravintolaoppaan mukaan erittäin korkean tason ravintoloihin lukeutuvassa liettualaisia makuja tarjoilevassa Uoksas-ravintolassa kalleimmat pääruoat maksavat alle 20 euroa. Muita tasokkaita vaihtoehtoja ovat muun muassa Numan Restaurant ja Monte Pacis.

Jos haluat ruokailla Kaunasissa mahdollisimman pienellä budjetilla, saa kaupungissa pääruoan helposti viidellä eurolla. Hyviä paikkoja edulliselle lounaalle tai päivälliselle ovat muun muassa hampurilaisiin erikoistunut Kuhne, Breaking Bad -televisiosarjan teemaan pohjautuva Baking Mad sekä kasvisravintola Arbatine.

ShutterstockKaunas, Liettua
Useat Kaunasin parhaista ravintoloista sijaitsevat vanhankaupungin alueella.

5. Hyvät shoppailumahdollisuudet

Halpa hintataso houkuttaa myös shoppailemaan, ja historiallisen keskustan matkamuistomyymälöiden lisäksi kaupunki tarjoaa myös muunlaisia tuliaisia. Tarjolla on paitsi liettualaisia design-tuotteita myyviä pikkuputiikkeja ja paikallisia herkkuputiikkeja myös kansainvälisten ja liettualaisten ketjuliikkeiden täyttämiä ostoskeskuksia.

Reilun kuuden kilometrin päässä Kaunasin keskustasta sijaitseva ostoskeskus Mega tarjoaa parhaan valikoiman kansainvälisiä brändejä ja shoppailumahdollisuuksia moneen makuun. Katon alta löytyvät muun muassa Springfieldin, Mangon ja Massimo Duttin myymälät. Muita hyviä ostoskeskuksia ovat muun muassa Savas- ja Molas-ostoskeskukset.

>> Lue lisää vinkkejä Kaunasiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.