Hyppää sisältöön

Tässä halpa ja kaunis kaupunkikohde – viisi syytä matkustaa Kaunasiin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 05.08.2019
Liettuan keskiosassa sijaitseva Kaunas on nyt helppo kohde suomalaiselle.

1. Suorat lennot Suomesta

Suora lentoreitti on erinomainen syy matkustaa kohteeseen. Noin sadan kilometrin päässä Liettuan pääkaupungista Vilnasta sijaitseva Kaunas on syksystä 2018 alkaen aiempaa helpommin suomalaismatkailijoiden saavutettavissa, kun kaupunkiin avataan suora lentoreitti.

Halpalentoyhtiö Wizz Air alkaa liikennöidä Turusta Kaunasiin suorilla lennoilla 9. marraskuuta 2018 alkaen. Reittiä liikennöidään kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja perjantaisin, joten kaupunkiin voi suunnata vaikkapa pidennetylle viikonloppulomalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaunas sijaitsee myös suositun Via Baltica -autoreitin varrella, joten kaupunki osuu reitille myös Baltian-automatkalla.

2. Kaunis vanha hansakaupunki

Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki, jonka keskustan tunnelmallinen ja kaunis hansakaupunki on näkemisen arvoinen. Keski-Euroopasta tuttu rakennustyyli tuo Kaunasiin oman tunnelmansa.

Vanhankaupungin aukio on arkkitehtonisesti keskustan näyttävin paikka. Sen ympärillä sijaitsee rutkasti ravintoloita, kahviloita ja matkamuistomyymälöitä, joten matkailijan kaipaamat palvelut löytyvät Kaunasista helposti.

Alueella sijaitsee myös 1200-luvulta peräisin oleva Kaunasin linna, jonka edustalla avautuu laaja, Neris- ja Niemen-jokien risteyskohdassa sijaitseva puisto.

ShutterstockKaunas, Liettua
Kaunas on kaunis kaupunki, missä myös luonto on lähellä.

3. Edullinen hintataso

Liettua on edullinen matkakohde, eikä Kaunas tee poikkeusta. Viikonloppulomalle voikin lähteä pienelläkin budjetilla, sillä esimerkiksi majoitus, syöminen ja shoppailu onnistuvat Kaunasissa edullisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellien hintataso on halpa, ja keskitason majoituksen saa kahdelle hengelle helposti alle 50 eurolla yö. Ravintolassa syö helposti alle kymmenellä eurolla, minkä lisäksi myös matkamuistot ovat edullisia.

Hintojen vertailu on varsin helppoa, sillä Liettuassa on käytössä euro.

4. Kaunasin ravintolatarjonta on erinomainen

Jos suunnittelet herkuttelulomaa, on Kaunas loistava valinta. Edullisen hintatasonsa vuoksi hinnat ovat maltilliset ravintolassa kuin ravintolassa, ja ruokailla voi kaupungin parhaassa ravintolassa ilman, että budjetti kärsii liiaksi.

Esimerkiksi kansainvälisen White Guide -ravintolaoppaan mukaan erittäin korkean tason ravintoloihin lukeutuvassa liettualaisia makuja tarjoilevassa Uoksas-ravintolassa kalleimmat pääruoat maksavat alle 20 euroa. Muita tasokkaita vaihtoehtoja ovat muun muassa Numan Restaurant ja Monte Pacis.

Jos haluat ruokailla Kaunasissa mahdollisimman pienellä budjetilla, saa kaupungissa pääruoan helposti viidellä eurolla. Hyviä paikkoja edulliselle lounaalle tai päivälliselle ovat muun muassa hampurilaisiin erikoistunut Kuhne, Breaking Bad -televisiosarjan teemaan pohjautuva Baking Mad sekä kasvisravintola Arbatine.

ShutterstockKaunas, Liettua
Useat Kaunasin parhaista ravintoloista sijaitsevat vanhankaupungin alueella.

5. Hyvät shoppailumahdollisuudet

Halpa hintataso houkuttaa myös shoppailemaan, ja historiallisen keskustan matkamuistomyymälöiden lisäksi kaupunki tarjoaa myös muunlaisia tuliaisia. Tarjolla on paitsi liettualaisia design-tuotteita myyviä pikkuputiikkeja ja paikallisia herkkuputiikkeja myös kansainvälisten ja liettualaisten ketjuliikkeiden täyttämiä ostoskeskuksia.

Reilun kuuden kilometrin päässä Kaunasin keskustasta sijaitseva ostoskeskus Mega tarjoaa parhaan valikoiman kansainvälisiä brändejä ja shoppailumahdollisuuksia moneen makuun. Katon alta löytyvät muun muassa Springfieldin, Mangon ja Massimo Duttin myymälät. Muita hyviä ostoskeskuksia ovat muun muassa Savas- ja Molas-ostoskeskukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Kaunasiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Via Baltican reitin parhaat palat

Via Baltican kiinnostavimmat paikat – 8 syytä lähteä legendaariselle automatkalle

Baltian pääkaupungit

Tallinna, Vilna vai Riika – mikä Baltian pääkaupunki on sinun valintasi?

Ryanair

Ryanair aloittaa lennot Helsingistä – kahdeksan kohdetta talvikaudelle

Lapsiperheen loma Liettuassa

Lasten kanssa Liettuassa – viisi vinkkiä aktiiviseen lomaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja