Hyppää sisältöön

5 + 1 vinkkiä Kap Verden luontoon ja kulttuuriin – koe saariryhmän parhaat palat

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 03.09.2018
Kap Verde on tunnettu pitkistä rannoistaan ja lomailijoita suosivasta ilmastostaan, mutta pienellä saarivaltiolla on myös muutamia yllättäviä valtteja. Tässä viisi vinkkiä Kap Verden aitoon luontoon ja kulttuuriin – sekä bonuksena hotellisuositus täydelliseen No stress -lomaan!

ILMOITUS

1. Hiekkadyynejä, aavikkoa ja trooppista viidakkoa

Kap Verden saariryhmä koostuu 15 saaresta, joista 10 on pinta-alaltaan isompia ja 5 pienempiä. Vulkaanista alkuperää olevien saarten luonto eroaa toisistaan paljon. Esimerkiksi Sal on kuin hienohiekkainen aavikko, kun taas Santo Antão on vuoristoinen ja trooppisen vehreä saari. Fogolla maisemaa hallitsee suuri tulivuoren kraateri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
TUIKap Verde
Salin ja Boavistan saarilla riittää hiekkaa ja aavikkomaista maisemaa.

2. Sukella hylkyjen keskellä

Salin ulkopuolelle merenpohjaan on haaksirikkoutunut lukuisia aluksia. Paikalliset sukellusfirmat järjestävät parhaille sukelluspaikoille retkiä, ja vaikuttavat vedenalaiset maisemat hylkyjen hautausmaalla ovat ikimuistoisia.

3. Kellu suola-altaassa

Salin saaren pohjoisosasta löytyvät Pedra da Lumen suola-altaat, jotka sijaitsevat luontaisen suolajärven päällä sammuneen kraaterin sisällä. Alueen suola-altaissa on tuotettu suolaa jo parinsadan vuoden ajan ja yhdessä suola-altaista voi käydä myös uimassa. Tai varsinaisesti uimisesta ei ole kyse, koska altaan suolapitoisuus on niin korkea, että vesi kelluttaa kuin Kuolleessameressä. Tuliaisiksi kannattaa tietenkin hankkia hienoa kylpysuolaa.

TUIKap Verde
Suola-altaissa kelluminen on rentouttavaa.

4. Musiikkia suurella sydämellä

Perinteinen musiikkityyli morna on kaihoisaa laulua yleensä kitaran tai viulun säestyksellä. Musiikkityyli muistuttaa portugalialaista fadoa, ja tunnetuin mornan esittäjä on Cesária Évora. Morna-musiikista voi nauttia saarten klubeilla.

Kap Verde
Laulu ja tanssi kuuluvat Kap Verdellä katukuvaan.

5. Kansallisjuoma grogue

Kap Verden kansallisjuoma grogue on eräänlaista sokeriruokoviinaa. Grappaa ja rommia muistuttava maku ei sellaisenaan välttämättä ole herkimpien makuaistien mieleen. Juomaa käytetään kuitenkin myös paikallisen drinkin, ponchen, pohjana. Groguen lisäksi juomaan tulee limeä ja siirappia.

+1: Stressitöntä All Inclusive -lomaa

Kap Verden slogan on kuvaavasti ”No stress”. Boavistan ja Salin saarten ensiluokkaiset All Inclusive -hotellit takaavat mitä parhaat puitteet täydelliseen rentoutumiseen ja stressittömään lomanautintoon.

Kap Verde
Riu Caramboa on yksi Kap Verden suosituimmista hotelleista.

Riu Karamboa

Valtavaa hiekkalinnaa muistuttava Riu Karamboa Boavistan saarella on yksi Kap Verden suosituimmista hotelleista, jolla on runsaasti kanta-asiakkaita. Hotellin palvelutaso on korkea, ja rentoutuminen ja aktiviteetit yhdistyvät täällä sopivassa suhteessa. Hotelli sopii niin lapsiperheille kuin pariskunnille. All Inclusive sisältyy hintaan.

Tutustu TUIn Kap Verdeen!

Lähde ja kuvat: TUI

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Boa Vistan vanha hylky Kap Verdellä

Vielä ehdit kokea Kap Verden aavemaisimman nähtävyyden – odotetaan katoavan lopulta kokonaan

Sansibar, Tansania

Kokeile jotain uutta: esittelyssä Afrikan upeimmat rantalomakohteet

Kap Verde

Tältä näyttää Kap Verde – katso kuvasarja eksoottisilta lomasaarilta

Kap Verde

Tällaisia ovat Kap Verden saaret – mikä sopii sinulle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja