Hyppää sisältöön

Mikä ihmeen RIU? Tutustu suositun hotelliketjun tarinaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.09.2018
Espanjalaisessa perheyhtiössä on ymmärretty, että täydellinen loma rakentuu pienistä yksityiskohdista. Tämä yritysfilosofia onkin tehnyt RIU:sta yhden maailman johtavista hotelliyrityksistä - lue mielenkiintoinen tarina tästä!

ILMOITUS

RIU on espanjalainen perheyritys

RIU:n tarina alkoi vuonna 1953, kun Juan Riu Masmitja ja hänen vaimonsa Maria Bertran Espigule hankkivat pienen 80-paikkaisen hotellin Playa de Palmasta, Mallorcalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäinen hotelli Baleaarien ulkopuolella avattiin Gran Canarialla vuonna 1985, ja tänä päivänä Kanariansaaret onkin yksi RIU:n pääkohde yli 20 hotellillaan.

TUITUI
Kanariansaarilla on hyvä valikoima tasokkaita RIU-hotelleja. Kuvassa Riu Palace Meloneras.

Vuonna 1991 hotelliketju laajeni Espanjan ulkopuolelle, kun Dominikaanisessa tasavallassa, Punta Canassa avattiin upouusi hotelli. Tämän myötä RIU:n Amerikan valloitus alkoi. Hotelliketju laajeni Dominikaanisen tasavallan lisäksi voimakkaasti muun muassa Meksikossa, Jamaikalla ja Kap Verdellä.

Vuonna 2016 saavutettiin jälleen uusi rajapyykki, kun New Yorkissa juhlittiin kaupungin ensimmäisen RIU-hotellin avajaisia aivan Manhattanin sydämessä.

Vuonna 1998 perheen lapset, Carmen ja Luis Riu, siirtyivät yrityksen johtoon ja toimivat näissä positioissaan tänäkin päivänä pitäen huolta siitä, että RIU:n henki elää edelleen vahvana.

Tällä hetkellä RIU-ketju koostuu yli sadasta hotellista 19 maassa.

Miksi RIU-hotelleihin palataan aina uudestaan?

RIU on yhdistelmä perinteitä, ensiluokkaista palvelua ja ainutlaatuista ruokakulttuuria. Sydämellinen palvelu hymyn kera on RIU-hotellien tavaramerkki. Kaikki hotellit sijaitsevat lomakohteen parhailla paikoilla ja hotelleissa on aina tietenkin myös laaja uima-allasalue.

TUITUI
Hyvä palvelu hymyn kera on RIU-hotellien tavaramerkki.

Makuelämyksiä suurella sydämellä

RIU-hotelleissa ruoka on aina tuoretta, monipuolista ja maukasta. Buffet ei ole ikinä kahta päivää peräkkäin samanlainen, koska kokit tykkäävät valmistaa yllätyksiä.

Kalaa ja liharuokia, tapaksia, pastaa, äyriäisiä, mausteisia pataruokia, salaatteja, juustoja, suuri jälkiruokapöytä ja päivän erikoisuuksia. Runsas valikoima jännittäviä makuja eri puolilta maailmaa odottaa aina kauniisti ja herkullisesti esille laitettuna.

TUI
Ruoka on RIU-hotelleissa hyvää ja kauniisti esille laitettu.

Odotukset ylittävä palvelu

Ensiluokkainen palvelu hymyn kera on RIU-hotelleille ominaista. Ystävällisyys on aitoa ja henkilökohtaista. Vieraiden hyvinvoinnista huolehtiminen on hotellin henkilökunnalle ensisijaisen tärkeää. Älä hämmästy, mikäli hotellinjohtaja kättelee sinua illalliselle saapuessasi. RIU-hotelleissa kaiki ovat VIP-vieraita.

RIU-hotellit vain TUIlta

Suomessa TUI on ainoa matkanjärjestäjä, jolla on RIU-hotelleja valikoimassaan. TUIn valikoimasta voit valita haluamasi RIU-hotellin muun muassa seuraavissa kohteissa: Lanzarote, Teneriffa, Gran Canaria, Fuerteventura, Mallorca, Jamaika, Meksiko, Kap Verde, Mauritius, Bulgaria ja Turkki.

Tutustu TUIn RIU-hotellien valikoimaan!

Talven 2018-19 suosituimmat RIU-hotellit Top 3

1. ClubHotel Riu Buena Vista TTTT, Teneriffa

TUI

2. ClubHotel Riu Vistamar TTTT+, Gran Canaria

TUI

3. ClubHotel Riu Funana TTTT+, Kap Verde

TUI

Lähde ja kuvat: TUI

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kesän 2020 matkatoimistojen uutuudet

Kokeile tulevana kesänä jotain uutta – tässä ovat matkatoimistojen kesän 2020 uutuuskohteet

Matkatoimistojen lentokompensaatiot

Matkatoimistot aloittavat lentokompensoinnin – Tjäreborg ja Tui tuovat lentokompensoidut matkat suomalaisten saataville

Kreikka

Kreikka on kesän 2019 ykkönen! Tui: Lähes puolet suomalaisista lapsiperheistä suunnittelee matkaa Kreikkaan

Kanarian upeimmat uima-altaat

Vau! Nämä 8 upeaa uima-allasta hurmaavat Kanarialla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja