Hyppää sisältöön

Budjettilomailijan Bulgaria – 5 syytä matkustaa edulliseen rantalomakohteeseen

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.02.2019
Edulliseen Bulgariaan matkustaa lomalle vain muutaman tunnin lennolla. Lue viisi syytä matkustaa Mustanmeren rannalle!

1. Helppo matkustaa

Bulgaria on ennen kaikkea helppo kohde Suomesta, sillä maahan on tarjolla sekä pakettimatkoja että suoria reittilentoja. Halvimmillaan edullisen viikon pakettimatkan voi saada 200–250 eurolla. Pakettimatkoja järjestävät muun muassa Apollomatkat ja Tjäreborg.

Myös omatoimimatkailijalle Bulgaria on helppo kohde, sillä Norwegian lentää kesäkaudella Mustanmeren rannalle Burgasiin ja Varnaan. Lento Bulgariaan kestää noin kolme tuntia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Edullinen hintataso

Bulgaria on yksi Euroopan edullisimpia maita ostaa ruokaa, juomaa ja vaatteita. Eurostatin vertailun mukaan Bulgaria on Euroopan toiseksi halvin maa.

Sozopol, Bulgaria
Bulgaria on hintatasoltaan Euroopan halvimpia maita, minkä vuoksi myös ulkona syöminen on edullisempaan kuin Suomessa.

Edullisuutensa vuoksi Bulgaria sopii erityisesti budjettimatkailijalle, joka kaipaa halpaa rantalomaa kohtuullisen matkan päässä.

3. Rannat ja vesipuistot

Bulgaria sijaitsee Mustanmeren rannalla, ja rannalle sijoittuu useita suosittuja rantakohteita. Varnan Kultahietikko, Sunny Beach, Sozopol ja Albena houkuttelevat rantalomailijoita erityisesti toukokuusta elokuulle. Varnan Kultahietikko ja Sunny Beach ovat tunnettuja myös yöelämästään.

Nessebar, Bulgaria
Bulgarian rantakohteiden tunnetuimpia on Nessebar, jossa voi vierailla upeassa, sillalla mantereeseen yhdistetyssä vanhassakaupungissa.

Rannoilla on kesäkauden aikana tekemistä myös perheille, sillä vesipuistoja riittää. Lasten kanssa voi viettää hauskan päivän esimerkiksi Varnan Kultahietikon Aquapoliksessa, Sunny Beachin Action Aquaparkissa tai Kuban Aquaparkissa tai Nessebarin Aqua Paradisessa. Esimerkiksi Aquapoliksessa on erikseen lapsille ja aikuisille tarkoitetut osiot.

4. Vaihteleva maasto

Jos laineet kohisevat korvissa yöllä nukkumaan mennessäkin, Bulgariassa voi suunnistaa pariksi päiväksi sisämaahan. Vaelluksen ystävät löytävät haastetta vuoristoista joilla kiemurtelee kauniita reittejä halki bulgarialaisen vuoristomaiseman. Kiinnostavimpia vuoristoreittejä ovat muun muassa Rilan ja Pirinin vuoristopolut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Sozopol, Bulgaria
Sozopol sijaitsee Mustanmeren rannalla, ja siellä toimii muun muassa vierasvenesatama.

Rilan vuoristoreitille kannattaa yhdistää Rilan luostari, joka on yksi Bulgarian tunnetuimmista nähtävyyksistä ja Unescon maailmanperintökohde. Luostari sijaitsee noin 120 kilometrin päässä pääkaupunki Sofiasta etelään.

5. Kiehtova kulttuuri

Kautta historian Euroopan laidalla sijaitseva Bulgaria on ollut monien kulttuurivaikutteiden rajalla. Maan kulttuurissa voi vielä tänäkin päivänä nähdä slaavilaisia, turkkilaisia ja kreikkalaisia vaikutteita, ja maan oma kansanperinne elää Bulgarian pikkukylissä.

Plovdiv, Bulgaria
Bulgarian Plovdiv ja Italian Matera valittiin vuonna 2019 Euroopan kulttuuripääkaupungeiksi.

Hyvä matkustuskohde on vuoden 2019 Euroopan kulttuuripääkaupunki Plovdiv, joka on yksi Euroopan vanhimpia yhtäjaksoisesti asuttuja kaupunkeja.

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bulgaria

Haussa edullinen rantakohde? Viisi syytä matkustaa Bulgariaan

Kesällä suorat lennot Burgasiin

Suorilla lennoilla Turusta Bulgariaan – Wizz Air avaa uuden reitin kesäkuussa

Sarandë, Albania

Balkanin parhaat – koe ainakin nämä 10 kohdetta

Kesän 2020 matkatoimistojen uutuudet

Kokeile tulevana kesänä jotain uutta – tässä ovat matkatoimistojen kesän 2020 uutuuskohteet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja