Kuva: Shutterstock
Vietnam

Aasia on muutakin kuin Thaimaa – viisi syytä matkustaa tulevalla talvikaudella Vietnamiin

Vietnam on monipuolinen ja edullinen matkailumaa, joka tarjoaa matkailijalle niin kiinnostavia kohteita kuin herkullista ruokaa. Lue tästä viisi syytä valita Vietnam seuraavan loman kohteeksi!

1. Kiinnostavia kohteita jokaiselle lomailijalle

Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Vietnam on vielä toistaiseksi suomalaisille vähemmän tuttu lomakohde, mutta maa tarjoaa kiinnostavan vaihtoehdon matkailijoiden täyttämälle Thaimaalle. Vietnam on monipuolinen matkailumaa, jossa onnistuu niin rennon rantaloman vietto ihanilla palmurannoilla kuin paikalliseen elämänmenoon kurkistaminen vilkkaissa suurkaupungeissa.

Kaupunkilomailijalle kiinnostavia kohteita ovat maan suurkaupungit Ho Chi Minh City ja Hanoi, kun taas rantalomailijat viihtyvät esimerkiksi Phu Quocin saaren paratiisimaisilla rannoilla. Vietnamista löytyy myös upeaa luontoa, kuten vehreitä riisipeltoja, trooppisia metsiä ja kauniita vesiputouksia, ja yksi maan tunnetuimmista vierailukohteista on vaikuttavista maisemista tunnettu Halongin lahti.

Vietnam
Shutterstock
Vietnamista löytyy niin rentoja rantakohteita, vilkkaita suurkaupunkeja kuin upeaa luontoa.

2. Vietnamin lämpöön pakoon talvea

Vietnamissa riittää lämpöä ympäri vuoden, mutta ilmasto vaihtelee eri puolilla maata. Etelä-Vietnamissa on kuumaa kesällä ja talvella, kun taas pohjoisessa talvikuukaudet ovat hieman viileämpiä.

Paras aika matkustaa Vietnamiin on talvella tai keväällä, jolloin maassa on pääasiassa kuiva kausi. Kesäkuukausina Vietnamissa on monsuunisateita ja myös kuumuus voi ajoittain olla tukalaa, sillä lämpötilat saattavat helposti kohota noin 40 asteeseen.

3. Edullinen hintataso houkuttelee

Vietnam on suomalaisittain edullinen lomakohde, joten massa voi nauttia rennoista lomapäivistä ilman suurta matkabudjettia. Hintataso on Vietnamissa pysynyt matalana verrattuna esimerkiksi suosikkikohde Thaimaahan, jossa suuret matkailijamäärät ja valtava kysyntä ovat johtaneet hintojen nousemiseen.

Erityisesti ulkona syöminen on Vietnamissa todella edullista verrattuna Suomen hintatasoon. Toki maan suurista kaupungeista löytyy myös kalliita fine dining -ravintoloita, mutta katupaikoissa ja paikallisten suosimissa ravintoloissa pääsee herkuttelemaan halvalla. Näissä täyttävän ruoka-annoksen saa jo parilla eurolla ja oluen alle eurolla.

Majoitus vie usein suuren osan matkabudjetista, mutta Vietnamissa hotellien ja hostellien hinnat yllättävät edullisuudellaan ja hyvällä hinta-laatusuhteella. Myös esimerkiksi julkinen liikenne on Vietnamissa todella edullista.

4. Kätevät yhteydet Suomesta

Suomesta on helppo matkustaa Vietnamiin niin omatoimisesti kuin pakettimatkalla. Finnair lentää Helsingistä suoraan Ho Chi Minh Cityyn kerran viikossa joulukuusta maaliskuuhun. Suora lento kestää hieman vajaa 11 tuntia ja edullisimmillaan lennot saa noin 600 eurolla.

Vaihdollisilla lennoilla Suomesta pääsee Vietnamiin useilla eri lentoyhtiöillä. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Vietnam Airlines, Qatar Airways ja Turkish Airlines. Vietnam Airlines lentää Ho Chi Minh Cityyn ja Hanoihin suoraan Pariisista, Frankfurtista ja Lontoosta, joihin kaikkiin on Suomesta useampia päivittäisiä lentoyhteyksiä.

Suomesta järjestetään Vietnamiin myös pakettimatkoja, joihin kuuluvat sekä lennot että majoitus. Pakettimatkoja tarjoavat Apollomatkat ja Aurinkomatkat. Kohdevalikoimaan kuuluvat esimerkiksi Ho Chi Minh City, Phu Quoc ja Phan Thiet sekä erilaiset yhdistelmämatkat, joissa vieraillaan useammassa kohteessa.

Vietnam
Shutterstock
Vietnamilainen ruoka on tunnettua herkullisuudestaan ja paikallisia erikoisuuksia kannattaa testata lomalla.

5. Herkullinen ruoka on koettava lomalla

Vietnamilainen ruoka on maailmankuulua herkullisuudestaan ja Vietnam onkin mainio matkakohde herkuttelusta ja ruokakulttuureista kiinnostuneelle matkailijalle. Eri puolilla maata on omat ruokaerikoisuutensa, joita kannattaa rohkeasti kokeilla loman aikana.

Suosittuja vietnamilaisia herkkuja ovat esimerkiksi erilaiset nuudelikeitot, kuten pho, kesärullat, joissa käytetään täytteenä esimerkiksi kasviksia ja katkarapua sekä täytetyt banh mih -patongit. Kannattaa valita ruokapaikoiksi paikallisten suosimia ravintoloita, sillä niissä on hinta-laatusuhde kohdallaan.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 19.9.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia