hero taustakuva

Varaudu matkalaukun katoamiseen – neljä vinkkiä käsimatkatavaroiden pakkaamiseen

Shutterstock artikkelin kuva
Matkavinkit
Mitä jos matkalaukku katoaa menomatkalla? Loma ei välttämättä mene pilalle laukun katoamisen myötä, jos varaudut tilanteeseen jo pakkausvaiheessa. Lue vinkit!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 19.09.2018
facebook   whatsapp

1. Pakkaa tärkeimmät tavarat käsimatkatavaralaukkuun

Kokeneiden matkailijoiden suosima sääntö helpottaa huomattavasti, jos ruumalaukku katoaa menomatkalla. Tärkeimpiin tavaroihin lukeutuvat muun muassa välttämätön kosmetiikka, reseptilääkkeet, kamera ja kannettava tietokone, latausjohdot ja piilolinssit.

Kosmetiikkaa pakatessa tulee huomioida nesterajoitukset: kaikki nesteet tulee pakata korkeintaan 100 millilitran suuruisiin pakkauksiin, joiden tulee mahtua litran vetoiseen uudelleensuljettavaan pussiin.

Välttämättömyystarvikkeiden lisäksi käsimatkatavaraan kannattaa pakata myös vaihtovaatteet parille päivälle. Jos matkustat aurinkokohteeseen, käsimatkatavaralaukkuun on syytä pakata myös uima-asu ja aurinkolasit.

2. Muista matkavakuutus

Lentoyhtiö on korvausvelvollinen tiettyyn rajaan asti niin laukun kadotessa kuin laukun saapuessa määränpäähän myöhässä. Tästä huolimatta matkavakuutus on erittäin suositeltava, sillä vakuutusyhtiön kanssa asiointi on usein helpompaa kuin lentoyhtiön kanssa kommunikointi. Matkavakuutuksesta riippuen myös vakuutus korvaa välttämättömyystarvikkeiden hankkimisen tilanteessa, missä laukku katoaa tai myöhästyy.

Vakuutusyhtiön ostorajat esimerkiksi välttämättömyystarvikkeiden hankkimiselle ovat usein lentoyhtiöitä suuremmat, minkä lisäksi ostoksiin kuluneet rahat saa usein vakuutusyhtiöltä takaisin huomattavasti lentoyhtiötä nopeammin. Näiden syiden vuoksi matkustajan onkin helpompi asioida vakuutusyhtiön kuin lentoyhtiön kanssa.

3. Arvotavarat käsimatkatavaralaukkuun

Ruumalaukkuun ei kannata pakata mitään arvotavaroita. Matkalle lähtevä elektroniikka latureineen, korut, rahat ja avaimet kuuluvat käsimatkatavaralaukkuun.

Sen lisäksi, että arvotavarat saattavat hävitä laukun katoamisen myötä, on myös riski, että ne varastetaan matkan varrella. Lisäksi ruumalaukun melko huolimaton käsittely voi rikkoa esimerkiksi elektroniikkalaitteet.

4. Pakkaa tavarat ristiin matkaseuran laukkuun

Jos suuntaan matkalle ystävien tai perheen kanssa ja teillä kaikilla on ruumalaukut, kannattaa jokaisen tavaroita pakata ripotellen jokaiseen laukkuun. Jos yksi laukku katoaa, löytyy välttämättömiä varusteita muiden laukusta, mikä auttaa alkuun matkalla.

Laukun katoamiseen kannattaa varautua erityisesti, jos matkaan sisältyy useampi lento ja erityisesti, jos koneenvaihdon aika on tiukkaan rajattu.

Lähde: Finavia
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.