Hyppää sisältöön

Helsinki-Vantaalle odotettu uudistus – näin nesteiden kanssa matkustaminen helpottuu

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 07.03.2023
Helsinki-Vantaan uudistus helpottaa käsimatkatavaroiden pakkaamista ja nopeuttaa turvatarkastusta.

Vesipullojen hätäisen tyhjennyksen ja nesteiden ja elektronisten laitteiden erottelun voi pian unohtaa Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksessa.

Helsinki-Vantaan loputkin vanhat turvatarkastuslaitteet korvataan uusilla kesän 2023 aikana, Finavia tiedottaa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uuden teknologian ansiosta matkustajat voivat kuljettaa käsimatkatavaroissa yli sadan millilitran nestepakkauksia kuten vesipulloja ja kosmetiikkatuotteita. Nesteitä ja elektroniikkaa ei myöskään tarvitse nostaa pois käsimatkatavaroista turvatarkastuksen aikana. 

Ensimmäiset modernit turvatarkastuslaitteet otettiin käyttöön Helsinki-Vantaalla vuosi sitten. Finavian turvatoiminnoista vastaavan johtajan Ari Kumaran mukaan uudistus on nopeuttanut turvatarkastusta. 

– Olemme edelläkävijöitä turvatarkastuksen kehittämisessä, sillä vastaavaa uutta teknologiaa on toistaiseksi käytössä vain hyvin harvoilla isoilla Euroopan kentillä ja joillakin Yhdysvaltojen lentoasemilla, sanoo Kumara tiedotteessa.

Kesään asti Helsinki-Vantaalla on käytössä rinnakkain sekä uuden että vanhan teknologian turvatarkastuslaitteistoja. Finavia suosittelee matkustajia toimimaan toistaiseksi nykyisten käsimatkatavaroiden pakkausohjeiden mukaan. 

Uudistus koskee vain Helsingistä lähteviä matkustajia. Nesterajoitukset koskevat jatkossakin Finavian alueellisilta lentoasemilta lähteviä matkustajia sekä Helsinki-Vantaalle EU-maiden ulkopuolelta saapuvia sekä edelleen konetta vaihtavia matkustajia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde ja kuva: Finavia

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Changin lentoasema, Singapore

Tässä ovat vuoden 2023 parhaat lentoasemat – katso tuore Top 10!

Uusi reitti Tampereelta Nizzaan

Nämä ovat kesän 2023 uudet lentoreitit Suomesta

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Helsinki-Vantaan turvatarkastus

Yllättikö ruuhka Helsinki-Vantaalla? 12 eurolla pääset turvatarkastuksen ohituskaistalle, mutta palvelu on saatavana vain loungen asiakkaille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja