Hyppää sisältöön

Pidä varasi näissä tutuissa kohteissa! 10 kaupunkia, joissa tulet todennäköisimmin ryöstetyksi

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 01.02.2016
Euroopan tutut suosikkikaupungit ovat taskuvarkaiden pelikenttiä.

1. Barcelona, Espanja

Huikean suosittu Barcelona on matkailijoiden rakastama kaupunki, mutta lähes surullisenkuuluisa taitavista taskuvarkaistaan. Reissupiireissä kaikki tuntevat jonkun, joka on joutunut ryöstetyksi Barcelonassa.

Eräs TripAdvisor-käyttäjä vertaakin arvostelussaan Barcelonan taskuvarkauksia kuin huippuunsa hiotuksi peliksi. Kaupungin pahamaineisin taskuvarkaiden keskittymä on turistien kansoittama kävelykatu Las Ramblas.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Tällainen on Barcelonan kääntöpuoli

2. Rooma, Italia

Rooman huippusuosituilla nähtävyyksillä viihtyvät turistien lisäksi myös pitkäkyntiset. Fontana di Trevin suihkulähde, Colosseum, Pantheon – älä kuljeta mukanasi liikaa käteistä tai arvotavaroita. Kamera tai käsilaukku lähtevät helposti varkaan matkaan esimerkiksi saksia apuna käyttämällä.

3. Praha, Tšekki

Praha kuhisee turisteja – ja siksi myös taskuvarkaita. Noudata erityistä varovaisuutta Kaarlensillalla ja Prahan linnassa.

4. Madrid, Espanja

Peräti kaksi espanjalaiskaupunkia päätyi viiden kärkeen. Myös Espanjan pääkaupungissa Madridissa saa pitää varansa. Pidä kiinni arvotavaroistasi erityisesti metrossa, El Rastron markkinoilla ja museoissa.

5. Pariisi, Ranska

Kukapa ei rakastaisi Pariisia? Muista kuitenkin, että kaupungin ovelat taskuvarkaat osaavat hyödyntää turistimassat esimerkiksi Eiffel-tornin juurella, Sacré-Coeurin kirkon liepeillä Montmartressa sekä erityisesti ruuhkaisessa metrossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Tämä on Pariisin pimeä puoli

6. Firenze, Italia

Erityisesti taidekaupunkina tunnettu romanttinen Firenze on yksi Italian kruununjalokivistä. Älä kuitenkaan unohdu ihailemaan Michelangelon Daavid-patsasta ja muita taideaarteita niin, että aktiiviset taskuvarkaat pääsevät yllättämään.

7. Buenos Aires, Argentiina

Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa tunnetaan erityisen hyvin turistihuijaus, jossa ystävälliseltä vaikuttava muukalainen haluaa siivota olkapäällesi pudonneita linnunjätöksiä. Myöhemmin huomaat kuitenkin lompakkosi hävinneen.

8. Amsterdam, Alankomaat

Rento kanavakaupunki Amsterdam vaikuttaa äkkiseltään harmittomalta, mutta bilettäjien suosimassa kaupungissa saa varautua myös pitkäkyntisiin.

9. Ateena, Kreikka

Ateenassa taskuvarkaat hakeutuvat sinne, missä turistitkin liikkuvat. Pidä laukustasi kiinni erityisesti Akropolis-kukkulalla ja muilla ulkona sijaitsevilla ruuhkaisilla nähtävyyksillä.

10. Hanoi, Vietnam

Viehättävän vanhankaupungin, komeiden temppeleiden ja mielenkiintoisten museoiden Hanoi on upea kohde Vietnamissa. Hektisestä liikenteestään tunnetussa kaupungissa taskuvarkaiden on kuitenkin helppo operoida.

Lähde: TripAdvisor
Kuva: Riikka Krenn

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen