Hyppää sisältöön

Näin löydät halvan matkan – viisi vinkkiä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.05.2023
Edullisten lentojen ja halpojen äkkilähtöjen löytäminen onnistuu pienellä vaivalla, kunhan keskityt oikeisiin asioihin. Lue vinkit ja toteuta loma halvalla!

1. Varaa ajoissa

Lentoja varatessa oikea ajoitus on helppo tapa varmistaa edulliset lennot. Jos haluat selvitä edullisesti, ole liikkeellä mieluiten vähintään kaksi kuukautta ennen matkaa. Varsinaista nyrkkisääntöä ei kuitenkaan ole, sillä lentojen kysyntä ja sitä kautta myös hinnat vaihtelevat merkittävästi muun muassa matkan ajankohdasta ja kohteesta riippuen.

ShutterstockVinkit halvan matkan löytämiseen
Halvimmat lennot saa tavallisesti silloin, kun on liikkeellä hyvissä ajoin.

Esimerkiksi joululennot Gran Canarialle tai kesän lomakauden lennot New Yorkiin kannattaa ostaa jopa puolta vuotta etukäteen suuren kysynnän vuoksi. Vastaavasti taas kevään tai syksyn Euroopan kaupunkilomille lennot voi ostaa vain viikkoja aikaisemmin, ja silti liput saattaa saada vielä järkevään hintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Vertaile hintoja

Helpoin tapa selvittää lentojen paras mahdollinen hinta on turvautua vertailupalveluun. Esimerkiksi Rantapallon lentohaku kokoaa samaan hakuun useiden matkatoimistojen ja lentoyhtiöiden hinnat, joten vertailu on todella helppoa. Kokeile erilaisia päivämääräyhdistelmiä löytääksesi parhaan mahdollisen hinnan.

ShutterstockVinkit halvan matkan löytämiseen
Samalla lennolla on usein monta eri hintaa. Vertailupalvelun avulla löydät vaivatta edullisimman matkatoimiston!

Lennot voi saada vertailupalvelujen kautta jopa lentoyhtiöiden omia verkkokauppoja edullisemmin, sillä kova kilpailu pakottaa lentoyhtiöt tarjoamaan tavallista edullisempia lentolippuja vertailujen kautta ostaville asiakkaille. Yhtiön omilla sivuilla vastaavaa kilpailuasetelmaa ei ole, mikä selittää hintaerot.

3. Ole valmis toimimaan nopeasti

Kun kyse on lentotarjouksista, tilanteessa ei kannata aikailla. Toimi heti löydettyäsi hyvän tarjouksen! Varaudu nopeaan toimintaan selvittämällä hyvissä ajoin lomat, matkakumppani ja mikä tärkeintä, lentobudjetti.

ShutterstockVinkit halvan matkan löytämiseen
Kun hyvä tarjous osuu kohdalle, on parasta olla sopinut jo matkakumppanit valmiiksi.

Lentoyhtiöiden tarjouskampanjat kestävät vain rajoitetun ajan, minkä lisäksi tarjouslentoja on usein myynnissä rajoitettu määrä. Mitä parempi tarjous on kyseessä, sitä nopeammin edulliset lentoliput hupenevat tarjoushaukkojen kynsiin. Tartu siis tarjouksiin aikailematta!

4. Ole joustava

Jos tärkein kriteeri on hinta, jätä yksityiskohdat avoimiksi. Älä lyö lukkoon tarkkoja matkapäiviä tai matkakohdetta, vaan tarkastele tarjouksia ja valitse niiden joukosta kiinnostavimmat lennot. Ennen lennon ostoa matkakohteesta kannattaa selvittää nopeasti perusasiat, mikä onnistuu helposti Rantapallon kohdeoppaiden avulla. Huomioi erityisesti säätila matkan aikana, kohteen erityispiirteet ja hintataso.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockVinkit halvan matkan löytämiseen
Jos lentojen hinta ja hyvä tarjous ovat ensisijaisia kriteerejä, ei lopullista matkakohdetta kannata lyödä täysin lukkoon vielä ennen sopivien lentojen löytymistä.

Katsele lentotarjouksia avoimesti ja harkitse myös ennalta täysin tuntemattomia kohteita – näin voit kokea unohtumattomia elämyksiä!

5. Älä unohda äkkilähtöjä

Helppous ja edullinen hinta yhdistyvät vaivattomasti äkkilähtöjen avulla. Rantapallon äkkilähtöhaun avulla voit vertailla tarjolla olevia äkkilähtöjä valitsemiesi kriteerien perusteella. Vertailusta löytyvät paitsi matkan, majoituksen ja kuljetuksen yhdistävät pakettimatkat myös matkatoimistojen tarjoavat lomalennot.

ShutterstockVinkit halvan matkan löytämiseen
Äkkilähtöjen avulla voi löytää muutaman kymmenen euron arvoiset lomalennot tai alle 200 euron valmismatkan, joten tarjouksia kannattaa todella tarkkailla.

Löydät superedullisen äkkilähdön varmimmin, kun olet valmis lähtemään matkalle jo huomenna. Edullisimpia matkoja on helpoiten löydettävissä kahdelle hengelle, joten suurella seurueella ei edullisesta äkkilähdöstä kannata välttämättä haaveilla. Ole avoin kohteen suhteen ja kokeile rohkeasti myös ennalta määrittelemätöntä majoitusta – silloin majapaikkasi on yllätys ja selviää vasta matkakohteessa!

>> Löydä halpa äkkilähtö Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kalleimmat matkakohteet

Olisitko arvannut? Hintavertailusta selviää 10 kalleinta lomakohdetta

Halvimmat matkakohteet Top 10

Tuore hintavertailu paljastaa: nämä ovat 10 halvinta matkailumaata

Löydä sopiva matkavakuutus

Matkavakuutusten ABC – mitä pitäisi tietää, kun etsit sopivaa matkavakuutusta?

Minne matkustaa toukokuussa?

Minne matkustaa toukokuussa? 10 ideaa, jos lomasi osuu keväälle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja