Hyppää sisältöön

Tältä näyttävät Finnairin uusitut koneet – kaukolentojen matkustajille entistä enemmän mukavuuksia

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.02.2022
Finnairin uusitut matkustusluokat tarjoavat aiempaa enemmän mukavuutta ja tyylikkyyttä kaukolennoilla.

Uusi matkustusluokka ja uudet mukavuudet

Finnair päivittää kaukolentokoneidensa matkustamot vuosien 2022 ja 2023 aikana.

Kaikkien yhtiön Airbus A330- ja Airbus A350 -kaukolentokoneiden koko matkustamo ja lentojen palvelukokonaisuudet uudistuvat. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että business-luokka uudistuu täysin, uutuutena matkustajille tarjotaan erillinen premium economy -luokka, ja economy-luokka päivittyy paitsi uuden ilmeen myös joidenkin palveluiden osalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudistukset ovat osa Finnairin 200 miljoonan euron investointia, jolla satsataan erityisesti kaukolentojen asiakaskokemukseen.

Uudistukset näkyvät myös economy-luokan matkustajille

Economy-luokan matkustuskokemus päivittyy uusien istuimien ja viihdejärjestelmien myötä.

Kaikkiin Airbus A330 -koneisiin ja kolmeen Airbus A350 -koneeseen tulee uudet istuimet ja viihdejärjestelmiin uudet 12-tuumaiset näytöt ja uusi käyttöliittymä. Loppuihin Airbus A350 -koneisiin tulee uudet istuinpäälliset ja päivitetty viihdejärjestelmän käyttöliittymä.

Finnair / Mikko RyhänenFinnair
Economy-luokan uusittu istuin tulee lähes kaikkiin kaukolentojen koneisiin.

Economy-luokan uudet istuimet ovat aiempaa kevyemmät, ja niissä on satsattu aiempaa parempaan ergonomiaan, henkilökohtaisiin säilytysratkaisuihin sekä USB A ja C -liitäntöihin. Osaan A350-koneista economy-luokan istuimiin tulee uudet päälliset ja niiden viihdekeskusten käyttöliittymä päivitetään samaksi kuin uusissa business-luokan ja premium economy –luokan matkustamoissa.

Finnair / Mikko RyhänenFinnair
Uudistetu viihdejärjestelmä palvelee matkustajia edellistä sulavammin.

Premium economy -luokalle oma tila koneeseen

Aiemmin useimmissa koneessa osana economy-luokkaa ollut premium economy -luokka muuttaa uudistusten myötä täysin omaan, erilliseen matkustamoonsa, jossa on tilaa konetyypista riippuen 21–26 matkustajalle. Uudistettu premium economy -luokka tarjoaa matkustajalle economy-luokkaan verrattuna puolet enemmän tilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Finnair / Mikko RyhänenFinnair
Uusissa premium economy -luokan istuimissa on säilytystilat tietokoneelle ja pienille henkilökohtaisille tavaroille.

– Moni haluaa panostaa hieman enemmän vapaa-ajan matkaansa, ja tämä trendi on vain vahvistunut pandemian aikana. Uskomme uuden premium economy -luokkamme tilavine ja viihtyisine istuimineen kiinnostavan asiakkaita, jotka haluavat enemmän tilaa ja mukavuutta kuin economyluokassa, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

Uuden premium economy -luokan istuimen suunnittelussa on panostettu erityisesti mukavuuteen ja ergonomiaan pitkillä lennoilla. Istuimissa on esimerkiksi memory foam -istuintyynyt, säädettävä selkänoja, koko jalkaa tukeva jalkatuki sekä moneen eri asentoon taipuva niskatuki. Matkustajien saatavilla on myös universaali PC-laturi ja USB A -liitin ja viihdejärjestelmä.

Finnair / Mikko RyhänenFinnair
Uudistuksen myötä lentokoneissa on oma premium economy -matkustamonsa, jossa on 21–26 paikkaa.

Uusi business-luokka

Uudistusten myötä Finnairin kaukolentojen business-matkustamot uudistuvat täysin, ja keskiöön nousevat uudet Collins Aerospace Air Lounge -istuimet. Uusi istuin tarjoaa yksityisyyttä muun muassa älä häiritse -valon avulla, minkä lisäksi istuin muuttuu nukkumista varten mukavaksi vuoteeksi.

Finnair / Mikko RyhänenFinnair
Uudistuneen business-luokan istuimien muotoilussa on haluttu tuoda matkustajille mahdollisimman paljon omaa tilaa.

Perusasennossa uusi istuin muistuttaa enemmän nojatuolia kuin lentokoneen istuinta, ja soveltuu niin työskentelyyn kuin löhöilyynkin.

– Oma tila on tämän päivän luksusta, ja mietimme tarkkaan, miten voimme luoda parhaan mahdollisen businessluokan istuimen asiakkaillemme. Sekä istuin että koko business-luokan matkustuskokemus perustuu vahvasti mukavuuteen, omaan tilaan ja valinnanvaraan, jotka meidän mielestämme ovat modernin ja laadukkaan matkustuskokemuksen ytimessä, sanoo Ole Orvér.

Finnair / Mikko RyhänenFinnair
Matkustajan oma tila muuttuu mukavaksi sängyksi patjan ja peiton avulla, mutta nojatuolia muistuttavalla istuimella voi löhöillä myös istuma-asennossa.

Uudessa istuimessa on Finnairin mukaan myös mahdollista liikkua aiempaa vapaammin ja rentoutua useammissa asennoissa kuin perinteisissä lentokoneen istuimissa.

>> Varaa Finnairin lennot Rantapallon lentohausta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Finnair
Kuvat: Finnair / Mikko Ryhänen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tromssa, Norja

Finnair aloittaa lennot Rovaniemeltä Tromssaan

Wroclaw, Puola

Finnair avaa uuden lentoreitin Puolaan: lennot Wroclawiin alkavat kesällä 2024

Finnair

Muutoksia Finnairin käsimatkatavaroihin: kesäkuusta alkaen halvimmalla lipulla sallitaan vain pieni käsimatkatavaralaukku

Tampere kauniina kesäpäivänä ilmasta kuvattuna.

Finnair lopettaa lennot Tampereelle ja Turkuun – korvaa välin bussiyhteyksillä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja