Hyppää sisältöön

Tältä näyttävät Finnairin uusitut koneet – kaukolentojen matkustajille entistä enemmän mukavuuksia

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.02.2022
Finnairin uusitut matkustusluokat tarjoavat aiempaa enemmän mukavuutta ja tyylikkyyttä kaukolennoilla.

Uusi matkustusluokka ja uudet mukavuudet

Finnair päivittää kaukolentokoneidensa matkustamot vuosien 2022 ja 2023 aikana.

Kaikkien yhtiön Airbus A330- ja Airbus A350 -kaukolentokoneiden koko matkustamo ja lentojen palvelukokonaisuudet uudistuvat. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että business-luokka uudistuu täysin, uutuutena matkustajille tarjotaan erillinen premium economy -luokka, ja economy-luokka päivittyy paitsi uuden ilmeen myös joidenkin palveluiden osalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudistukset ovat osa Finnairin 200 miljoonan euron investointia, jolla satsataan erityisesti kaukolentojen asiakaskokemukseen.

Uudistukset näkyvät myös economy-luokan matkustajille

Economy-luokan matkustuskokemus päivittyy uusien istuimien ja viihdejärjestelmien myötä.

Kaikkiin Airbus A330 -koneisiin ja kolmeen Airbus A350 -koneeseen tulee uudet istuimet ja viihdejärjestelmiin uudet 12-tuumaiset näytöt ja uusi käyttöliittymä. Loppuihin Airbus A350 -koneisiin tulee uudet istuinpäälliset ja päivitetty viihdejärjestelmän käyttöliittymä.

Finnair / Mikko RyhänenFinnair
Economy-luokan uusittu istuin tulee lähes kaikkiin kaukolentojen koneisiin.

Economy-luokan uudet istuimet ovat aiempaa kevyemmät, ja niissä on satsattu aiempaa parempaan ergonomiaan, henkilökohtaisiin säilytysratkaisuihin sekä USB A ja C -liitäntöihin. Osaan A350-koneista economy-luokan istuimiin tulee uudet päälliset ja niiden viihdekeskusten käyttöliittymä päivitetään samaksi kuin uusissa business-luokan ja premium economy –luokan matkustamoissa.

Finnair / Mikko RyhänenFinnair
Uudistetu viihdejärjestelmä palvelee matkustajia edellistä sulavammin.

Premium economy -luokalle oma tila koneeseen

Aiemmin useimmissa koneessa osana economy-luokkaa ollut premium economy -luokka muuttaa uudistusten myötä täysin omaan, erilliseen matkustamoonsa, jossa on tilaa konetyypista riippuen 21–26 matkustajalle. Uudistettu premium economy -luokka tarjoaa matkustajalle economy-luokkaan verrattuna puolet enemmän tilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Finnair / Mikko RyhänenFinnair
Uusissa premium economy -luokan istuimissa on säilytystilat tietokoneelle ja pienille henkilökohtaisille tavaroille.

– Moni haluaa panostaa hieman enemmän vapaa-ajan matkaansa, ja tämä trendi on vain vahvistunut pandemian aikana. Uskomme uuden premium economy -luokkamme tilavine ja viihtyisine istuimineen kiinnostavan asiakkaita, jotka haluavat enemmän tilaa ja mukavuutta kuin economyluokassa, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

Uuden premium economy -luokan istuimen suunnittelussa on panostettu erityisesti mukavuuteen ja ergonomiaan pitkillä lennoilla. Istuimissa on esimerkiksi memory foam -istuintyynyt, säädettävä selkänoja, koko jalkaa tukeva jalkatuki sekä moneen eri asentoon taipuva niskatuki. Matkustajien saatavilla on myös universaali PC-laturi ja USB A -liitin ja viihdejärjestelmä.

Finnair / Mikko RyhänenFinnair
Uudistuksen myötä lentokoneissa on oma premium economy -matkustamonsa, jossa on 21–26 paikkaa.

Uusi business-luokka

Uudistusten myötä Finnairin kaukolentojen business-matkustamot uudistuvat täysin, ja keskiöön nousevat uudet Collins Aerospace Air Lounge -istuimet. Uusi istuin tarjoaa yksityisyyttä muun muassa älä häiritse -valon avulla, minkä lisäksi istuin muuttuu nukkumista varten mukavaksi vuoteeksi.

Finnair / Mikko RyhänenFinnair
Uudistuneen business-luokan istuimien muotoilussa on haluttu tuoda matkustajille mahdollisimman paljon omaa tilaa.

Perusasennossa uusi istuin muistuttaa enemmän nojatuolia kuin lentokoneen istuinta, ja soveltuu niin työskentelyyn kuin löhöilyynkin.

– Oma tila on tämän päivän luksusta, ja mietimme tarkkaan, miten voimme luoda parhaan mahdollisen businessluokan istuimen asiakkaillemme. Sekä istuin että koko business-luokan matkustuskokemus perustuu vahvasti mukavuuteen, omaan tilaan ja valinnanvaraan, jotka meidän mielestämme ovat modernin ja laadukkaan matkustuskokemuksen ytimessä, sanoo Ole Orvér.

Finnair / Mikko RyhänenFinnair
Matkustajan oma tila muuttuu mukavaksi sängyksi patjan ja peiton avulla, mutta nojatuolia muistuttavalla istuimella voi löhöillä myös istuma-asennossa.

Uudessa istuimessa on Finnairin mukaan myös mahdollista liikkua aiempaa vapaammin ja rentoutua useammissa asennoissa kuin perinteisissä lentokoneen istuimissa.

>> Varaa Finnairin lennot Rantapallon lentohausta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Finnair
Kuvat: Finnair / Mikko Ryhänen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Finnair Platinum Wing

Tältä näyttää Helsinki-Vantaan eksklusiivisin paikka: luksuslounge, jonne pääsevät vain harvat ja valitut

Tromssa, Norja

Finnair aloittaa lennot Rovaniemeltä Tromssaan

Wroclaw, Puola

Finnair avaa uuden lentoreitin Puolaan: lennot Wroclawiin alkavat kesällä 2024

Finnair

Muutoksia Finnairin käsimatkatavaroihin: kesäkuusta alkaen halvimmalla lipulla sallitaan vain pieni käsimatkatavaralaukku

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja