Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Finnair poistaa maskipakon lähes kaikilta lennoilta

Shutterstock artikkelin kuva
Uutiset
Lentoyhtiö luopuu maskipakosta 25. huhtikuuta 2022 alkaen, mutta esimerkiksi Espanjaan suuntautuvilla lennoilla maski on yhä pakollinen.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 22.04.2022
facebook   whatsapp

Valtaosalla lennoista ei tarvita enää maskia

Finnair poistaa maskipakon kaikilta niiltä lennoilta, joissa se ei ole viranomaisvaatimus 25. huhtikuuta 2022 alkaen. Käytännössä lentoyhtiö ei edellytä matkustajien tai henkilökunnan käyttävän kasvomaskia lennon aikana, jos se ei ole kohde- tai lähtömaan nimenomainen vaatimus.

Yhtiön mukaan koronaviruspandemia on siirtymässä uuteen vaiheeseen, ja monet maat luopuvat rajoituksista, minkä vuoksi myös Finnair luopuu kasvomaskivaatimuksesta lennoilla.

– Lentokonetta pidetään alhaisen koronaviruksen tartuntariskin ympäristönä, johtuen muun muassa tehokkaasta ilmanvaihdosta. Henkilökohtaista lisäsuojaa haluava voi käyttää FFP2- ja FFP3-tyypin kasvosuojainta, jotka tarjoavat tehokkaan suojan, vaikka muut koneessa olijat eivät käyttäisi maskeja, sanoo Finnairin lääketieteellinen johtaja Kimmo Ketola.

Useat maat kuitenkin yhä edellyttävät maahan saapuvien lentomatkustajien käyttävän maskeja koko lennon ajan tullessa, mutta maasta lähdettäessä maskia ei vaadita yhtä kovasti.

Esimerkiksi Espanja, Portugali, Ranska ja Turkki vaativat matkustajien käyttävän maskia maahan saapuvalla lennolla, mutta maasta poistuvilla lennoilla maskipakkoa ei ole. Vastaavasti esimerkiksi Italia ja Singapore edellyttävät matkustajilta kasvomaskien käyttöä myös maasta poistuessa.

>> Katso koko lista maista, jotka yhä edellyttävät maskin käyttöä saapuvilla tai lähtevillä lennoilla!

Lähde: Finnair
Kuva: Shutterstock

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Se on kiva sitten parin eka päivän jälkeen olla koronassa lomakohteessa. Mitään järkeä tämmöisessä! Juuri lensin Finnairilla ja vierustoveri yski ja köhi minkä ehti. Onneksi itselläni oli FFP2-maski, kun tämä veijari ei itse edes koko ajan maskia pitänyt. Siitä on nyt viikko ja voin sanoa varmuudella, että oma maski pelasti taudilta, mikä lie tällä vieruskaverilla sitten olikaan.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.