Hyppää sisältöön

Finnair poistaa maskipakon lähes kaikilta lennoilta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.04.2022
Lentoyhtiö luopuu maskipakosta 25. huhtikuuta 2022 alkaen, mutta esimerkiksi Espanjaan suuntautuvilla lennoilla maski on yhä pakollinen.

Valtaosalla lennoista ei tarvita enää maskia

Finnair poistaa maskipakon kaikilta niiltä lennoilta, joissa se ei ole viranomaisvaatimus 25. huhtikuuta 2022 alkaen. Käytännössä lentoyhtiö ei edellytä matkustajien tai henkilökunnan käyttävän kasvomaskia lennon aikana, jos se ei ole kohde- tai lähtömaan nimenomainen vaatimus.

Yhtiön mukaan koronaviruspandemia on siirtymässä uuteen vaiheeseen, ja monet maat luopuvat rajoituksista, minkä vuoksi myös Finnair luopuu kasvomaskivaatimuksesta lennoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Lentokonetta pidetään alhaisen koronaviruksen tartuntariskin ympäristönä, johtuen muun muassa tehokkaasta ilmanvaihdosta. Henkilökohtaista lisäsuojaa haluava voi käyttää FFP2- ja FFP3-tyypin kasvosuojainta, jotka tarjoavat tehokkaan suojan, vaikka muut koneessa olijat eivät käyttäisi maskeja, sanoo Finnairin lääketieteellinen johtaja Kimmo Ketola.

Useat maat kuitenkin yhä edellyttävät maahan saapuvien lentomatkustajien käyttävän maskeja koko lennon ajan tullessa, mutta maasta lähdettäessä maskia ei vaadita yhtä kovasti.

Esimerkiksi Espanja, Portugali, Ranska ja Turkki vaativat matkustajien käyttävän maskia maahan saapuvalla lennolla, mutta maasta poistuvilla lennoilla maskipakkoa ei ole. Vastaavasti esimerkiksi Italia ja Singapore edellyttävät matkustajilta kasvomaskien käyttöä myös maasta poistuessa.

>> Katso koko lista maista, jotka yhä edellyttävät maskin käyttöä saapuvilla tai lähtevillä lennoilla!

Lähde: Finnair
Kuva: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Finnair Platinum Wing

Tältä näyttää Helsinki-Vantaan eksklusiivisin paikka: luksuslounge, jonne pääsevät vain harvat ja valitut

Tromssa, Norja

Finnair aloittaa lennot Rovaniemeltä Tromssaan

Wroclaw, Puola

Finnair avaa uuden lentoreitin Puolaan: lennot Wroclawiin alkavat kesällä 2024

Finnair

Muutoksia Finnairin käsimatkatavaroihin: kesäkuusta alkaen halvimmalla lipulla sallitaan vain pieni käsimatkatavaralaukku

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja