Hyppää sisältöön

Suomalaiset matkailulehdet

Rantapallo Päivitetty: 02.01.2012
Matkailu on nyt pop.

Oma ryhmänsä ovat tietysti ainoastaan matkailuun keskittyvät matkailulehdet, jotka ovat varsinkin aktiivisten matkailijoiden keskuudessa melkeinpä puhki luettuja.

Matkaopas

matkaopaslehtiMatkaopas-lehti on suunnattu henkilöille, joille matkailu on tärkeää ja jotka haluavat suunnitella matkojaan huolella. Matkaoppaan kohderyhmä ovat aktiiviset matkailijat. Lehti esittelee ajankohtaisia kohteita ja matkauutuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkaopas tarjoaa apua loman suunniteluun antamalla matka- ja rentoutumisvinkkejä niin pienen kuin suuremmankin matkabudjetin omaaville. Lehdessä on paljon asiaa myös perheen kanssa matkaaville. Matkakohteisiin liittyvissä jutuissa vinkataan, missä kannattaa vierailla, mitä ruokaherkkuja syödä sekä mitä ja missä shoppailla.

Lehti sisältää myös tietoa matkatavaroista, varusteista, ruokakulttuurista, ja viineistä. Matkaoppaan kohteet edustavat yleensä Suomalaisten keskuudessa suosittuja kohteita. Matkatoimistojen kohdevalikoiman ulkopuolella ei juurikaan liikuta. Matkaopas-lehti ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa.

Mondo

mondo-lehtiMondo on lehti matkailusta kiinnostuneille ja niille, jotka arvostavat syvälle matkakohteisiin meneviä artikkeleita.

Lehti on pääasiassa suunnattu yksilöllisille matkailijoille, joihin kuuluvat sekä reppureissaajat että omatoimimatkailijat. Perheloma Lanzarotella -tyyppisiä artikkeleita ei Mondosta juuri löydä. Lehti esittelee niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin matkakohteita ja sekä kaupunkeja että maaseutujenkin paikkoja. Lehdessä annetaan vinkkejä esimerkiksi siitä, mitä kussakin kohteessa voi tehdä normaalien turistinähtävyyksien lisäksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mondossa ei vain kuvata kohteita vain matkailijan näkökulmasta, vaan sisällön syvyyttä haetaan esimerkiksi tutustumalla paikallisten väestön elämään ja kulttuuriin. Mondon hienot tarinat ja suorastaan upeat kuvat ja ulkoasu tekevät siitä miellyttävän lukukokemuksen. Mondo ilmestyy kuusi kertaa vuodessa.

Tilaa Mondo

Matkalehti ja National Geographic

Muita tutustumisen arvoisia matkailulehtiä ovat ainakin Matkalehti ja National Geographic, joka ei suoranaisesti ole matkailulehti, mutta sisältää paljon matkailijoita kiinnostavaa tietoa maailmalta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Fuengirola, Espanja

Haaveiletko matkaoppaan urasta? Suomalainen matkaopaskoulu aloittaa Espanjassa

Matkaoppaat

Haastavaa, palkitsevaa, elämyksellistä – tällaista on matkaoppaan työ

Matkalla lennolle

Haaveiletko töistä matkailualalla?

ipad hiekkarannalla

Matkailijan iPad-opas – näin löydät parhaat sovellukset

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja