Kuva:

Suomalaiset matkailulehdet

Matkailu on nyt pop. Suomessakin matkailun suosio ja kasvu näkyy erilaisten matkailuun liittyvien verkkosivujen, television matkailuohjelmien sekä sanoma- ja aikakauslehtien matkailuaiheisten juttujen lisääntymisenä.

Oma ryhmänsä ovat tietysti ainoastaan matkailuun keskittyvät matkailulehdet, jotka ovat varsinkin aktiivisten matkailijoiden keskuudessa melkeinpä puhki luettuja.

Matkaopas

matkaopaslehtiMatkaopas-lehti on suunnattu henkilöille, joille matkailu on tärkeää ja jotka haluavat suunnitella matkojaan huolella. Matkaoppaan kohderyhmä ovat aktiiviset matkailijat. Lehti esittelee ajankohtaisia kohteita ja matkauutuuksia.

Matkaopas tarjoaa apua loman suunniteluun antamalla matka- ja rentoutumisvinkkejä niin pienen kuin suuremmankin matkabudjetin omaaville. Lehdessä on paljon asiaa myös perheen kanssa matkaaville. Matkakohteisiin liittyvissä jutuissa vinkataan, missä kannattaa vierailla, mitä ruokaherkkuja syödä sekä mitä ja missä shoppailla.

Lehti sisältää myös tietoa matkatavaroista, varusteista, ruokakulttuurista, ja viineistä. Matkaoppaan kohteet edustavat yleensä Suomalaisten keskuudessa suosittuja kohteita. Matkatoimistojen kohdevalikoiman ulkopuolella ei juurikaan liikuta. Matkaopas-lehti ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa.

Mondo

mondo-lehtiMondo on lehti matkailusta kiinnostuneille ja niille, jotka arvostavat syvälle matkakohteisiin meneviä artikkeleita.

Lehti on pääasiassa suunnattu yksilöllisille matkailijoille, joihin kuuluvat sekä reppureissaajat että omatoimimatkailijat. Perheloma Lanzarotella -tyyppisiä artikkeleita ei Mondosta juuri löydä. Lehti esittelee niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin matkakohteita ja sekä kaupunkeja että maaseutujenkin paikkoja. Lehdessä annetaan vinkkejä esimerkiksi siitä, mitä kussakin kohteessa voi tehdä normaalien turistinähtävyyksien lisäksi.

Mondossa ei vain kuvata kohteita vain matkailijan näkökulmasta, vaan sisällön syvyyttä haetaan esimerkiksi tutustumalla paikallisten väestön elämään ja kulttuuriin. Mondon hienot tarinat ja suorastaan upeat kuvat ja ulkoasu tekevät siitä miellyttävän lukukokemuksen. Mondo ilmestyy kuusi kertaa vuodessa.

Tilaa Mondo

Matkalehti ja National Geographic

Muita tutustumisen arvoisia matkailulehtiä ovat ainakin Matkalehti ja National Geographic, joka ei suoranaisesti ole matkailulehti, mutta sisältää paljon matkailijoita kiinnostavaa tietoa maailmalta.

Päivitetty: 2.1.2012

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 4,25 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Oletteko arvioineet jo kriittisen matkailulehden http://kulkuri.org/

On sieltä paremmasta päästä. Voisi olla aktiivisempi mutta toisaalta eivät ilmeisesti tee oikein rahaa tuolla. Hengen palolla tehty ja tosi hyviä kolumneita.