Hyppää sisältöön

National Geographic

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 15.02.2011
National Geographic on yksi maailman tunnetuimmista aikakauslehdistä, joka tunnetaan korkealaatuisista artikkeleistaan, valokuvistaan ja kartoistaan.

National Geocraphic erottuu lehtitelineistä kantta reunustavan keltaisen värikehyksen ansiosta, joka onkin lehden rekisteröimä tavaramerkki. National Geographic-lehti ilmestyy amerikkalaisen emolehden lisäksi jo 27 maassa, 25:llä eri kielellä, myös suomeksi. Lehden ensimmäinen suomenkielinen numero ilmestyi tammikuussa 2001.

Laadukkaita valokuvia

National Geographic Magazinessa julkaistavat kuvat valitaan aina tuhansien otosten joukosta, ja lehden sivuille pääseminen on todellinen kunnia-asia valokuvaajille ja toimittajille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

National Geographic Suomi -lehden jokainen numero sisältää yli sata sivua artikkeleita eri aiheista: luonnosta, tieteestä, ihmisistä, eläimistä, tutkimusmatkoista, maantieteestä ja historiasta. National Geographic Suomi -lehteä on saatavilla niin kestotilauksena kuin irtonumeroinakin lehtipisteistä.

National Geographic Society

National Geographic lehdellä on pitkä ja vaiherikas historia. Lehden julkaisija on amerikkalainen National Geographic Society, joka perustettiin Yhdysvalloissa tammikuun 27. päivänä vuonna 1888.

Yhdistyksen päämääränä oli jo tuolloin yleisen maantieteen ja maailman tuntemuksen edistäminen niin sanotun suuren yleisön keskuudessa. Yhdistyksen johdossa on ollut maineikkaita mahtimiehiä: ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Gardiner Greene Hubbard ja hänen seuraajansa oli Hubbardin vävy Alexander Graham Bell.

Nykyisin National Geographic Society on eräs maailman suurimmista yleishyödyllisistä kasvatuksellisista ja tieteellisistä järjestöistä. Yhdistys rahoittaa ja tukee tieteellistä tutkimusta ja tutkimusretkiä, sekä myöntää Hubbard-mitalia saavutuksista tutkimusmatkailussa ja tutkimuksessa ansioituneille.

Tähän mennessä mitali on löytänyt uuden omistajan 33 kertaa. National Geographic-yhdistys myös julkaisee National Geographic-lehteä ja lähettää televisio-ohjelmia omalla kaapeli- ja satelliittikanavallaan. National Geographic Channel on kuitenkin tuottanut palkittuja dokumenttiohjelmia jo vuodesta 1965 lähtien.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

National Geographic Channel

National Geographic Channelin pitkät perinteet saavat kanavan myös tänä päivänä pitämään kiinni laadukkaista ja kiinnostavista dokumenteista: kanava panostaa dokumentteihin, joiden aihealueet yltävät tieteestä ja teknologiasta historiaan ja kulttuuriin, luonnosta ja eläimistä aina löytöretkiin saakka. National Geographic Channelia voi katsella myös Suomessa satelliitti- tai kaapelitelevision välityksellä ja National Geographic Channel lähettää ohjelmaa päivittäin kello 13.00-04.00.

Päivitetyt ohjelmatiedot löytyvät National Geographic Channelin kotisivuilta. Kanava on englanninkielinen. Lisätietoja National Geographic Channelista saa oman paikkakunnan kaapeli- ja satelliittitelevisioyhtiöiltä.

National Geographic internetissä

National Geographicilla on oma suomenkielinen sivustonsa internetissä. Sivustolla voi esimerkiksi tutustua lehden uusimman numeron sisältöön, katsella lukijoiden ottamia valokuvia ja vaikka tutustua lehden ja yhteisön historiaan ja tutkimustyöhön. National Geographicin sivustot sisältävät myös pelejä, joilla voi testata esimerkiksi nopeutta, älykkyyttä ja visailutaitoja. Sivustolta löytyvät myös National Geographic Chanelin ohjelmatiedot. Sivuston kautta voi myös hoitaa omia tilaus- ja asiakkuusasioita.

National Geographicin tilaus

Suomessa Bonnierin julkaisemaa lehteä voi kokeilla ja tilata yhden National Geographic Suomi-lehden hintaan 4,90 euroa. Kuusi numeroa National Geographic Suomi-lehteä maksaa kestotilauksena 29,90 euroa ja 12 National Geographic Suomi-lehteä 55,90 euroa. Tilauksen voi tehdä esimerkiksi lehden internetsivuilla.

Lehden englanninkielistä versiota voi tilata esimerkiksi Magazine Shop Finlandista. Kolmen vuoden tilaus National Geographic U.S. Editionia maksaa 131,95 euroa, ja tilaus sisältää 36 numeroa. Vuoden tilaus eli 12 numeroa maksaa puolestaan 44,55 euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Downton Abbey -hotelli London Lodge

Pyhiinvaelluskohde Downton Abbey -faneille: nyt voit majoittua sarjan kuvauspaikalla

Central Perk

Frendit-nostalgiaa New Yorkissa: Central Perk jakaa ilmaista kahvia

Breaking Bad toi turistit Albuquerqueen

Tämä Suomessakin nähty tv-sarja sai aikaan yllättävän turistibuumin

Karavaanarit

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja