Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lomaräätälit

artikkelin kuva
Matkailumedia
Millainen lomasta tulee, kun vaativan ja aikaa vievän loman suunnittelun voi jättää jonkun toisen huoleksi?
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 23.03.2011
facebook   whatsapp

Nordisk Filmin tuottamassa Lomaräätälit-ohjelmassa kymmenen erilaista matkaajaporukkaa pääsee valitsemaan kolmesta juuri heille räätälöidystä vaihtoehdosta sen kiehtovimman lomamatkan. Lomaräätälit ottavat huomioon sekä asiakkaan toiveet että heidän budjettinsa, ja laativat vaihtoehtoisia matkasuunnitelmia kolmen päivän kotimaanmatkalle.

Lomaräätälit

Lomaräätäleinä ohjelmassa toimivat matkailulehti Mondon päätoimittaja Heikki Valkama, Lapin eräoppaaksi ryhtynyt muusikko Kai Hyttinen, ja muun muassa matkailuohjelmien juontajana toiminut Sanna Mäenpää. Kukaan ohjelman lomaräätäleistä ei ole koskaan toiminut matkatoimistovirkailijana, mutta kokemusta matkailun saralta on itse kullekin kertynyt muuta kautta.

Lomaräätälien työ alkaa siitä, kun heille toimitetaan kuvaus räätälöitävästä asiakkaasta. Asiakkaana saattaa olla poikaporukka, naisporukka, lapsiperhe, pariskunta tai yksinään matkaileva. Jokaisella asiakkaalla on lisäksi omat erityistoiveensa ja -tarpeensa. Kukin lomaräätäleistä suunnittelee annetuilla lähtökohdilla ainutlaatuisen matkan, jota suosittelisi räätälöitävälle asiakkaalle. Kutkuttavista vaihtoehdoista asiakas valitsee, kenen lomaräätälin loman viettää.

Loma Suomessa

Lomaräätälit liputtavat kotimaisuuden puolesta, eli räätälöityjä lomia ei vietetä Karibian risteilyillä eikä Euroopan laskettelurinteillä. Unohtaa voi myös Thaimaan rannat ja New Yorkin pilvenpiirtäjät, sillä ohjelma tekee tutuksi Suomen lomakohteet, luonnon ja kaupungit. Lomia on ohjelmassa vietetty muun muassa Ahvenenmaalla, Helsingissä, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Savossa, Rukalla, Rovaniemellä ja Enontekiöllä. Aktiviteetit on valittu sen mukaan, mitä paikkakunta tarjoaa ja mikä lomalaisia innostaa.

Esimerkiksi Lapissa lomailleet iloitsivat melontaretkistä, maisemalennoista ja mönkijäajeluista, kun taas Savoon suunnanneet saivat nauttia Mikkelissä sijaitsevan Tertin kartanon hemmottelusta. Helsingissä lomailleet kokeilivat savusaunaa, tandempyöräilyä saaristossa ja yöpymistä entisessä vankilassa, ja Lahteen päätyneet puolestaan urheilukeskuksen tarjontaa ja risteilyä Suomen sisävesillä. Kuten Lomaräätälit osoittaa, Suomesta löytyy mahdollisuuksia vaikka mihin.

Lisätietoa

Lisätietoa ohjelmasta löytyy osoitteesta MTV3.fi/lomaraatalit.
Oman lomansa voi räätälöidä osoitteessa GoFinland.fi/lomaräätälit.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.