Hyppää sisältöön

Parhaat matkailusovellukset älypuhelimille

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 16.07.2014
Nämä applikaatiot keventävät laukkuasi - Rantapallo poimi hyödyllisimmät matkailusovellukset Applen App Storesta, Android Marketista sekä Nokian Ovi Storesta.

Älypuhelin keventää matkalaukkua

Matkailijan elämää helpottavien sovellusten määrä kasvaa huimaa vauhtia. Laukku kevenee mukavasti kun kartat, matkaoppaat ja reissuviihde kulkevat mukana puhelimeen ladattuina.

Datakäyttö ulkomailla ei aina ole niin kallista kuin moni olettaa. EU:n sisällä on nykyisin voimassa hintakatto, joka estää pahimmat yllätykset puhelimen käyttökustannuksissa vieraassa verkossa. Silti edullisinta on edelleen wifi-yhteyksien tai paikallisen SIM-kortin käyttäminen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarjolla on onneksi runsaasti myös offline-tilassa toimivia ohjelmia, joiden ei tarvitse pelätä räjäyttävän matkabudjettia.

Kymmenen hyötysovellusta kaikille käyttöjärjestelmille

Nämä sovellukset pitävät matkalijan kartalla riippumatta puhelimen käyttöjärjestelmästä. Seuraavat applikaatiot ovat saatavilla sekä App Storesta, Ovi Storesta että Android Marketista.

 1. AroundMe
  AroundMe etsii helposti ja nopeasti kaipaamasi palvelut valitsemassasi kohteessa. Pankit, postit ja ravintolat löytyvät näppärästi applikaation avulla.
 2. Ebookers-mobiilisovellus
  Ebookersin mobiilisovelluksen kautta voit varata hotellit, lennot ja matkapaketit vaikka samalle päivälle. Erityisesti paljon matkustavalle spontaani varausmahdollisuus on tärkeää.
 3. Facebook
  Mobiili-Facebook on reissaajien suosikki ja esimerkiksi Androidilla yksi ladatuimmista ilmaisista sovelluksista. Facebookin kautta on helppo jakaa reissukuvat sekä pitää yhteyttä perheeseen ja ystäviin pidemmälläkin matkalla.
 4. Foreca
  Sää puhuttaa erityisesti lomalla – paistaako huomenna aurinko? Tee lomasuunnitelmasi Forecan sääsovelluksen avulla.
 5. Hotels.com
  Hotels.comin sovelluksen avulla voi kätevästi varata majoituksen puhelimen kautta. Asiakkaiden arviot auttavat valitsemaan onnistuneen majapaikan.
 6. Lonely Planet
  Lonely Planetin kaupunkioppaat ovat käteviä matkakavereita ja applikaatioiden kohdevalikoima laajempi kuin yhdelläkään toisella matkaopasjulkaisijalla. Printtiversioiden tapaan LP-oppaat antavat paitsi taustatietoa, myös vinkkejä paikallisista nähtävyyksistaä, ravintoloista ja majapaikoista. Kartat ovat käytettävissä myös offline-tilassa.
 7. Trip Advisor
  Trip Advisor tuo käyttäjien hotelli- ja ravintola-arvostelut puhelimeen. Voit tarkistaa käyttäjäarvostelut vaikka viime hetkellä ravintolan ovella.
 8. Tripit
  Kätevä palvelu järjestää kaikki matkalippuihin ja lomaan liittyvät vahvistussähköpostit yhteen. Löydät kaiken nopeasti ja helposti, eikä enää tarvitse pelätä tärkeiden papereiden joutuvan vahingossa hukkaan.
 9. WDC2012
  Helsingin Design-vuoden virallinen applikaatio esittelee suomalaista designia ja kertoo mitä vuoden aikana tapahtuu ja missä. Tutustumisen arvoinen myös paikallisille!
 10. WhatsApp Messenger
  Suosituimpiin sovelluksiin kuuluva WhatsApp Messenger on näppärä yhteydenpitoväline myös reissussa. Applikaation kautta voi helposti chattailla perheen ja ystävien kanssa ja jakaa matkakuulumiset.

Big Ben ja iPhone

Kokeile myös näitä!

Poimimme lisäksi muutamia yksittäisille käyttöjärjestelmille luotuja hyötyohjelmia – lataa myös nämä matkalle mukaan.

Applen App Store

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
 • WiFi Finder
  WiFi Finder etsii ympäristöstä kaikki käytettävissä olevat langattomat verkot. Saatavilla on myös erillinen Free WiFi Finder -applikaatio, joka ilmoittaa vain ilmaiset verkot.
 • 700 City Maps
  Ilmainen kartta-applikaatio toimii lataamisen jälkeen myös ilman verkkoyhteyttä. Kartat latautuvat iPhonen muistiin ja ovat käytettävissä milloin tahansa myös offline-tilassa.
 • Flightradar24
  Flightradar24 näyttää lentoliikenteen reaaliajassa puhelimen ruudulla. Applikaation kautta voi tarkkailla kaikkien ilmassa olevien lentokoneiden liikettä Euroopassa ja lisäksi osissa Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa, Aasiaa sekä Australiaa. Flightradar24 kuuluu Applen App Storen suosituimpiin matkailusovelluksiin ja se on lisäksi saatavilla myös Android-puhelimille.
 • XE Currency
  Valuuttojen laskeminen voi joskus olla hämmentävää – lataa XE:n näppärä applikaatio puhelimeesi ja tiedät mitä kulutat. XE-applikaatio on saatavilla iPhonelle ja Android-puhelimille.
 • Google Goggles
  Nappaa kohteesta kuva, ja Google Goggles -applikaatio kertoo mikä se on. Mainio sovellus matkailijalle, joka haluaa tietää monumenttien ja maamerkkien taustat. Myös Google Goggles on saatavilla iPhonen lisäksi Androidille.

Android Market

 • WeFi Android
  WeFi Android etsii lähistön langattomat verkot ja auttaa säästämään puhelinkuluissa.
 • Suomi Uutiset
  Haluatko pysyä kärryillä kotimaan tapahtumista reissun päällä? Suomi Uutiset –sovellus kokoaa yhteen uutiset Helsingin Sanomista, Yleltä, MTV3:lta sekä iltapäivälehdistä.
 • Andropas
  Pääkaupunkiseudulla liikkuvien ja lomailevien kannattaa ladata puhelimeensa Andropas-applikaatio – näin HSL:n reittiopas kulkee kätevästi taskussa.

Nokian Ovi Store

 • Ovi Maps
  Nokian oma Ovi-karttapalvelu pitää reissaajan oikealla reitillä. Applikaatio toimii myös kätevänä navigaattorina 90 eri maassa.
 • Free Wi-Fi Locator
  Säästä aikaa vieraassa kaupungissa ja anna näppärän sovelluksen selvittää, mistä löytyy ilmainen langaton yhteys.
 • Dictionary & Translation Pro
  Unohda laukussa painava sanakirja – käännöspalvelu pelastaa matkailijan tukalasta tilanteesta useilla eri kielillä.

Lataa sovellukset puhelimeesi:

Applen App Store
Nokia Ovi Store
Android Market

Mitkä applikaatioita itse käytät matkustaessasi? Onko jokin tietty sovellus osoittautunut korvaamattomaksi? Kerro vinkkisi kommenttiboksiin!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Fuengirola, Espanja

Haaveiletko matkaoppaan urasta? Suomalainen matkaopaskoulu aloittaa Espanjassa

Sovellusvinkit älypuhelimiin

Onko älypuhelin sinunkin tärkein matkavarusteesi – katso sovellusvinkit!

Älypuhelinten käyttö matkoilla kasvaa

Teknologia yhä tärkeämpää matkailijalle: älypuhelinten käyttö matkalla kasvaa

Roaming-hinnat kaukomailla

Käytätkö kännykkää kaukomailla? Varo riistohintaisia roaming-maksuja

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja