Hyppää sisältöön

Lapsiperheen tärpit Matkamessuille

Rantapallo Päivitetty: 17.01.2014
Matkavinkkejä, musiikkia, tuttuja satuhahmoja - Matkamessut sopivat koko perheelle. Erityisen hyvin lapset on huomioitu sunnuntain perhepäivänä.

1. Sunnuntai on perhepäivä

Sunnuntaina Matkamessuilla vietetään perhepäivää, jolloin luvassa on monipuolista ohjelmaa ja aktiviteetteja lapsille. Perhepäivänä kannattaa hyödyntää perhelippu, jolla pääsee sisään kaksi aikuista ja kaikki alle 16-vuotiaat lapset. Alle 7-vuotiaille lapsille sisäänpääsy on ilmainen.

2. Edullinen perheloma matkahuutokaupasta

Matkamessuilla järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa matkahuutokauppa, josta kävijät voivat huutaa itselleen suomalaisten matkanjärjestäjien lomapaketteja edulliseen hintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sunnuntaina huudettavana on paljon erityisesti lapsiperheille sopivia lomia neljän hengen rantalomista Tanskan Legolandiin. Elämyslavalla järjestettävän matkahuutokaupan kohteisiin voi tutustua etukäteen täällä.

3. Supertähti Robin saapuu messuille

Matkamessuilla nähdään paljon musiikkiesityksiä, joiden parissa viihtyvät myös perheen pienimmät. Lapsille viikonlopun kohokohdaksi muodostunee supersuositun laulajan Robinin vierailu Elämyslavalla sunnuntaina.

Triplaplatinaa myynyt Robin esittelee messuilla uutta musiikkivideotaan, joka on kuvattu Dominikaanisen tasavallan eksoottisissa maisemissa.

4. Vinkkejä perhematkailuun

Lapsiperheen matkakokemuksia pääsee kuulemaan sunnuntaina Sun & Sea -alueen ohjelmapisteellä, kun Lapsiperheen matkakäsikirjan julkaisseet Inari Fernández ja Inna-Pirjetta Lahti jakavat vinkkejä sekä valmismatkojen että omitoimimatkojen suunnitteluun.

Mondo-lavalla Saksan matkailutoimiston Mikaela Jaanti puolestaan kertoo perhelomailijan vinkkejä Saksaan vuodelle 2014.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Maskottidisco saa lanteet heilumaan

Peput pyörimään ja lanteet liikkeelle! Hallissa 6 järjestetään sunnuntaina kahdesti hauska Maskottidisco, jossa lapsia tanssittavat Sigge Siili, Herra Hakkarainen ja muut tutut satuhahmot.

Discon jälkeen lapset voivat siirtyä vaikka messujen teemamaa Latvian lastenalueelle, joka löytyy läheltä maan omaa osastoa 6d99. Lapset voivat askarrella käsitöitä luonnonmateriaaleista ja oppia luonnosta interaktiivisesti. Mukana menossa ovat Terveten luonnonpuiston satuolennot.

6. Mielenkiintoista ohjelmaa osastoilla

Lapset on huomioitu myös monien näytteilleasettajien messuosastoilla. Lapsiperheiden kannattaa poiketa ainakin Ruotsin osaston (6a99) Peppi-talossa sekä Aurora Lapland Travelin osastolla (7h51), jossa järjestetään lapsille porokilpailu.

Viron-matkailijat voivat tutustua Pärnun osastolla (6c80) kesällä 2014 valmistuvaan Lottemaa-teemapuistoon, jonka päähahmo on Virossa supersuosittu koiratyttö Lotta.

Poiketkaa myös katsomassa, miltä näyttää Finnmatkojen messuosaston (6b101) rikastettu todellisuus delfiineineen ja tulirinkeineen!

>> Lue lisää Matkamessuista
>> Katso Matkamessujen ohjelma

Kuva: Suomen Messut / Markku Ojala

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkamessut 2024 Mainos

Vuoden 2024 Matkamessut pidetään tänä viikonloppuna

Kreikkalainen keittiö ja kokki tarjoamassa täyttä ruokalautasta kameraan päin

Ruoka on suomalaisille syy matkustaa – Matkamessuilla herkutellaan erityisesti espanjalaisella ruoalla

Matkamessutarjoukset 2024

Löydä vuoden paras matkatarjous! Katso matkamessuviikon tarjoukset

São Tomé ja Príncipe

Löydä uusi matkakohde Matkamessuilta: uudet eksoottiset ulkomaankohteet esittäytyvät

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja