Hyppää sisältöön

Lapsiperheen matkakäsikirja – näin pärjäät lasten kanssa maailmalla

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 08.09.2012
Minne lähteä perheen kanssa seuraavalle lomalle? Lapsiperheen matkakäsikirja esittelee 31 kiinnostavaa perhekohdetta ja antaa arvokkaita täsmävinkkejä lasten kanssa matkustavalle.

Täsmäteos perhelomailijan avuksi

Toimittajasisarusten Inari Fernándezin ja Inna-Pirjetta Lahden uutuusteos tarjoaa kattavan tietopaketin asioista, jotka on hyvä ottaa huomioon perheen pienimpien kanssa reissatessa.

Lasten kanssa matkustamisen ei tarvitse olla vanhempien stressitasoa entisestään nostattava kokemus. Päinvastoin – kirjan viesti on, että lasten kanssa matkustamisesta on helppo nauttia. On vain tiedettävä, minne menee ja mitä tekee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Lasten kanssa ei voi koskaan ennakoida liikaa, sanoo kolmen lapsen äiti Inna-Pirjetta Lahti.

Ennakkovalmistelut ovat perhematkalla tärkeitä

Hyvä valmistautuminen on tärkeää matkan sujuvuudelle. Lapset tarvitsevat turvallisuutta ja tunteen siitä, että vanhemmilla on kaikki hallinnassaan vieraassakin paikassa. Lapsiperheen matkakäsikirja antaa vastaukset moniin etenkin ensimmäisiä kertoja lasten kanssa matkustavaa askarruttaviin kysymyksiin. Kirja tarjoaa esimerkiksi valmiin pakkauslistan, jota on helppo soveltaa oman perheen tarpeisiin.

– Perheen kanssa matkustaminen on enemmän tai vähemmän välineurheilua. Silti kaikkein tärkeintä on perheen yhteinen aika, korostaa Lahti.

Monen perheen matkasuunnitelmat lähtevät aikuisten matkustushalusta. Pikkulapset eivät vielä osaa haaveilla eksotiikasta tai kaukaisista maista ja heidän elämyksensä syntyvät aivan muusta kuin aikuisten maailman tärkeistä nähtävyyksistä.

– Lapset eivät kaipaa lomalla suuria nähtävyyksiä, mutta silti arkikuvioista irrottautuminen tekee heille yhtä lailla hyvää kuin aikuisille. Lapsetkin nauttivat etelän lämmöstä ja siitä, että joka aamu ei tarvitse pukeutua saappaisiin ja paksuihin vaatteisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käytännön vinkkejä tosielämän kertomuksista

Lapsiperheen matkakäsikirja on jaettu kahteen osuuteen: alussa käydään läpi perhematkailun ABC allergioista ötököihin ja sen jälkeen esitellään 31 erilaista perheille sopivaa matkakohdetta. Mukana on runsaasti tosielämän matkakertomuksia ja erilaisten perheiden kokemuksia maailmalta.

– Emme kiellä, etteikö lasten kanssa reissaaminen olisi välillä myös rankkaa, mutta hyvien neuvojen avulla ja oikealla asenteella siitä muodostuu hauska seikkailu. Siitä syntyi ideamme tähän kirjaan, jota olisimme itsekin kaivanneet, etenkin ensimmäisiä lapsiperhereissuja suunnitellessamme sekä uusia lomakohteita miettiessämme, kertovat kirjailijat.

Teos sopii yhtä lailla perheen perustamiseen valmistautuvalle kuin uusia matkaideoita hakevalle konkariperheelle. Sen voi kompaktin kokonsa ansiosta pakata myös kätevästi matkalle mukaan – kaiken varalta.

Inari Fernández & Inna-Pirjetta Lahti
Lapsiperheen matkakäsikirja
WSOY/Matka-Kniga 2012
ISBN 978-951-0-39011-5

Lue myös: Näin perheloma onnistuu – katso lapsiperheen matkavinkit
Lapsiperheen matkakäsikirja Facebookissa

Riikka Krenn