Hyppää sisältöön

Vuoden 2024 Matkamessut pidetään tänä viikonloppuna

  • Palmuja rannalla
Ilmoitus Päivitetty: 19.01.2024
Helsinkiin saadaan lämmin tuulahdus kansainvälistä tunnelmaa, kun Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma avaa taas ovensa Messukeskuksessa. Kotimaa on edustettuna aikaisempaa laajemmin ja lukuisia uusia matkailupalveluja lanseerataan viikonlopun aikana. Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.1.2024. Sunnuntai on lapsiperheiden päivä.

ILMOITUS: MATKAMESSUT

Matkamessuilla voi jälleen tutustua lomakohteisiin aina Inari-Saariselältä risteilyihin Kongojoella. Ensimmäistä kertaa mukana nähdään Albania, Gambia ja Mongolia, ja pitkästä aikaa mukana ovat muun muassa Bulgaria ja Discover America. 

Afrikan lämpöä ja rytmejä Matkamessuille tuovat osastoillaan Namibian lisäksi muun muassa Tansania, Uganda ja Inspiration Africa, joka esittelee muun muassa risteilyjä Kongojoella. Kaukoidän estetiikkaa paikalle tuovat näyttävillä osastoillaan Japani, Malesia, Sri Lanka ja Thaimaa. Lukuisat maat ovat esillä myös ystävyysseurojen tai matkatoimistojen kautta kuten Intia ja Zimbabwe. Suurimpina näyttäytyvät suomalaisten suosikkimaat Espanja, Kreikka, Kroatia, Kypros, Portugali ja Puola. Baltian maat ovat matkailuennusteessa nousussa ja vahvasti mukana messuilla. 

Suomen monet puolet

Matkamessuilla voi nähdä konkreettisesti kuinka monipuolinen matkailumaa Suomi on. Uusia matkailukohteita, tarinallisia majoituspalveluja, reittejä, ravintoloita, tapahtumia, museoita sekä aktiviteettitarjontaa on tullut viime vuosina paljon. Kotimaan alueella uutena isona alueena Pohjois-Karjalan laaja osasto, joka rakennetaan kierrätetystä hiilletystä puusta ja muista luonnonmateriaaleista. Kolin, Koloveden, Patvinsuon ja Petkeljärven kansallispuistojen palveluja esitellään laajasti. Lintulan luostarit johdattavat ortodoksiseen kulttuuriin ja muuta ohjelmaa tarjoavat maailman ensimmäinen yhteissoittokantele, Musapaja, Nightwish-keskus ja Kihaus Folk.  

MatkamessutMatkamessut
Kotimaan osastolla on tänä vuonna myös uusia kohteita, kuten Pohjois-Karjala.

Isojen ja keskisuurten kaupunkien kanssa, kuten Visit Tampereen alue, esittäytyvät samalta alueelta yhdessä myös lähialueiden pienemmät paikkakunnat. Go Saimaan alueella on Lappeenrannan, Imatran ja Savonlinnan lisäksi esillä yli 50 pienempää paikkakuntaa, yritystä ja majoituskohteita, joiden joukossa on varmasti monelle tuntemattomia helmiä. Ruka-Kuusamo ja Lapin tunnetuimmat matkailukohteet löytyvät omilta osastoiltaan ja esittelevät laajasti myös kesäaktiviteetteja ja tapahtumia. Kouvolan alueelta löytyy Repoveden kansallispuiston lisäksi kulttuuria ja paikallisia yrityksiä kuten Mustilan viinitila.  

Suomen saaristoalueen kohteet ja kaupungit kuten Visit Åland, Turku, Pori, Rauma, Salo, Naanatali ja Parainen ovat viime vuosina kehittäneet merellisiä matkailupalvelujaan näyttävästi. Niin ikään Visit Oulun alue tarjoaa niin kesä- kuin talvimatkailuun ja kulttuuriin laajasti erilaisia kohteita aina Iso-Syötteeltä Raahen vanhaan kaupunkiin ja Kalajoen hiekoille saakka. Kainuu Arctic Lakeland vakuuttaa Matkamessujen kävijät tunnetuilla aktiviteettikohteillaan Vuokatin ja Ukkohallan alueilla ja Oulujärven rantakohteilla sekä Hossan kansallispuiston tarjonnalla.   Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen uskoo, että Matkamessuille tullaan jälleen sankoin joukoin inspiroitumaan ja suunnittelemaan matkoja.

Matkamessut Matkamessut 2024
Matkamessujen perhepäivänä, Lasten sunnuntaina, pääsee näkemään muun muassa rakastetun maskottiparaatin.

Ohjelmalavoillamme on upea kattaus reittejä, vinkkejä, tietoa ja kulttuuria, kannattaa suunnitella messuvierailu etukäteen, niin siitä saa varmasti kaiken irti.

Lasten sunnuntai 

Sunnuntai 21.1. on teemapäivä lapsiperheille, jolloin pienet messukävijät huomioidaan erityisesti. Luvassa on aarteenetsintää, lempihahmoja, muskaria maailman ympäri, makuelämyksiä maailmalta sekä ohjelmaa ja vinkkejä lapsiperheiden lomakohteista. Tutustu päivän ohjelmaan!

Matkamessut

  • järjestetään 19.–21.1.2024 Helsingin Messukeskuksessa
  • järjestetään 36:n kerran Matkamessut-nimellä 
  • lähes 900 näytteilleasettajaa lähes 70 eri maasta 
  • noin 7000 m2 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kreikkalainen keittiö ja kokki tarjoamassa täyttä ruokalautasta kameraan päin

Ruoka on suomalaisille syy matkustaa – Matkamessuilla herkutellaan erityisesti espanjalaisella ruoalla

Matkamessutarjoukset 2024

Löydä vuoden paras matkatarjous! Katso matkamessuviikon tarjoukset

São Tomé ja Príncipe

Löydä uusi matkakohde Matkamessuilta: uudet eksoottiset ulkomaankohteet esittäytyvät

Matkamessut 2023

Matkamessuilta monta elämystä rikkaampana

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja