Hyppää sisältöön

Matkamessuilta monta elämystä rikkaampana

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.01.2023
Miten matkailu uudistuu? Millaisia valintoja voin tehdä, jotta työ- tai lomamatkasta olisi enemmän hyötyä? Näihin, ja moniin muuhun polttavan ajankohtaisiin aiheisiin löytyy vuoden 2023 Matkamessuilta konkreettisia vinkkejä. 

MAINOS: MATKAMESSUT

Parhaat matkavinkit suoraan asiantuntijoilta

Tammikuussa järjestettävät Matkamessut kokoavat yhteen lähes 850 yritystä 70 eri maasta, joten reissuinspiraation määrä on taattu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saman katon alle kokoontuu pitkän viikonlopun ajaksi matkailualan yrityksiä ja muita toimijoita kaikkialta toimialalta, joten ajankohtaista tietoa matkakohteista ja erilaisista matkustusmahdollisuuksista on tarjolla todella kattavasti. Ja mikä parasta, voit keskustella asiantuntijoiden kanssa kasvokkain.  

Matkamessut
MatkamessutMatkamessut 2023
Matkamessuilla matkustat maailman halki yhden viikonlopun aikana, kun edustettuna on lähes 70 eri maata.

Pienilläkin arvovalinnoilla on merkitystä 

Jo pandemiaa edeltävänä aikana ilmiöksi noussut maata pitkin matkailu on esillä Matkamessuilla laajasti kautta linjan. Toisille maata pitkin matkustaminen on tapa matkustaa kohteeseen junalla, kun taas toisille se on vastuullinen tapa liikkua ja viettää lomaa kohdemaassa junaillen, pyöräillen tai autoillen, kohdemaan luonnonvaroja kunnioittaen.

Kestävän matkailun erilaiset näkökulmat ovat Matkamessuilla esillä laajasti, vastuullisuuden ollessa yksi Matkamessujen teemoista. Matkamessujen viidestä ohjelmalavasta Sustainability Stagella kuulet yritysten esityksiä erityisesti vastuullisuusasioihin liittyen.  

Arvopohjaisten valintojen tekeminen on kasvavassa määrin mukana matkailijoiden arjessa, ja monia askarruttaa, kuinka matkustaa kestävästi. Messuilla päästäänkin kuulemaan, kuinka jokaisen valinnoilla on iso merkitys, ilman matkailusta luopumista tai syyllistymistä.

Matkamessut
MatkamessutMatkamessut 2023
Matkamessuilla vastuullisen matkustamisen näkökulma on esillä vahvasti.

Tutustu esimerkiksi Espanjassa valloillaan olevaan vastuulliseen ruokabuumiin tai nappaa mukaan vinkit, kuinka suosia vastuullisia toimijoita. Lue lisää messujen ohjelmasta Matkamessujen sivuilta.

Uudistunut kotimaan matkailu 

Kotimaan matkailu on ollut viime vuosina suomalaisten suosiossa ja se on vauhdittanut uusien matkailupalvelujen syntyä. Matkamessuilla 2023 esitellään ennätysmäärä uusia tai uudistettuja matkailukohteita, tarinallisia majoituspalveluja, kahviloita, ravintoloita, tapahtumia, museoita sekä aktiviteettitarjontaa.

Moni näistä kilpailee myös Matkamessujen Vastuullisuuskilpailussa, jonka voittaja julkaistaan Matkamessuilla perjantaina 20.1.2023.  

Messuilta ajankohtaista tietoa ilman nettisurffailua 

Matkamessut on alan suurin tapahtuma Pohjois-Euroopassa, mikä tarkoittaa kävijöille erittäin suurta määrää ulkomaisia näytteilleasettajia ja elämyksellisiä ohjelmia. Vastaavaa ei löydy lähinaapureista, joten kannattaa ottaa vierailusta kaikki irti, nauttia esityksistä, inspiroitua ja haastatella eri maiden asiantuntijoita aktiivisesti.  

Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 20.-22.1.2023.

Lähde: Matkamessut 
Kuvat: Matkamessut, Motion Array 

MAINOS: MATKAMESSUT

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkamessut 2024 Mainos

Vuoden 2024 Matkamessut pidetään tänä viikonloppuna

Kreikkalainen keittiö ja kokki tarjoamassa täyttä ruokalautasta kameraan päin

Ruoka on suomalaisille syy matkustaa – Matkamessuilla herkutellaan erityisesti espanjalaisella ruoalla

Matkamessutarjoukset 2024

Löydä vuoden paras matkatarjous! Katso matkamessuviikon tarjoukset

São Tomé ja Príncipe

Löydä uusi matkakohde Matkamessuilta: uudet eksoottiset ulkomaankohteet esittäytyvät

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja