hero taustakuva

Vastuullisin askelin Matkalle

Matkamessut artikkelin kuva
Uutiset
Kestävä ja vastuullinen matkailu puhuttaa, ja moni pohtiikin, miten ja mihin voisi matkailla mahdollisimman kestävästi. Miten omasta matkasta voisi tehdä mahdollisimman elämyksellisen, mutta samalla myös mahdollisimman maapallolle miellyttävän? Matkamessut tarjoaa tähän hyviä vinkkejä!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 09.01.2020
facebook   whatsapp

ILMOITUS

Matkamessuilta tärpit vastuulliseen matkailuun

Matkamessuilla esille pääsee yli 800 yritystä yli 90 eri maasta, joten jokaiselle löytyy varmasti reissuinspiraatiota ja uutta nähtävää. Koko alan yhdistävän tapahtuman hienous onkin, että erilaiset kohteet, teemat ja toimijat pääsevät esille, ja tietoa eri matkustusmahdollisuuksista pääsee kuulemaan mahdollisimman monipuolisesti.

Tänä vuonna vastuullisuus näkyy niin ohjelmassa kuin mukana olevissa yrityksissäkin ennätysmäisen laajasti. Viime vuonna suuren suosion saaneet Maata pitkin -matkamessut ovat tällä kertaa osana Matkamessuja, joten messuilta saa entistä monipuolisemmin tietoa ja inspiraatiota muun muassa juna- ja pyörämatkailusta. Upeiden reissutarinoiden inspiroimana voi marssia vaikka saman tien VR:n osastolle suunnittelemaan omaa junamatkaa!

Miltä kuulostaisi junamatka Euroopan halki, tai pyöräily Tallinnasta Haapsaluun vanhan rautatien ratavallille rakennettua kevyen liikenteen väylää pitkin? Tai miten olisi astetta pidempi kävelymatka Gambassi Termestä Roomaan vanhalla pyhiinvaellusreitillä? Entä miten työmatkoista voisi tehdä entistä vastuullisempia ja ympäristöystävällisempiä?

Vastuullisesti Matkamessuille

Jätä tällä kertaa auto kotiin, ja suuntaa messuille julkisilla! Pasilan asemalle pääsee näppärästi monesta suunnasta, ja asemalta on vain lyhyt kävelymatka Messukeskukseen. Ostamalla lippukaupasta etukäteen Meidän meri -lipun, tuet Itämeren suojelua. Messuravintolamme tarjoavat herkullista ruokaa, ja messuviikonloppuun saat maukkaan alun muun muassa hävikkibrunssista.

MatkamessutVastuullisuus vuoden 2020 Matkamessuilla
Vuoden 2020 Matkamessuilla voi tutustua uudella tavalla myös maata pitkin matkailuun.

Messuilla on runsaasti yrityksiä, jotka tarjoavat esitteitä ja myyvät ruokaa. Ota vain se, mitä tarvitset ja jaksat syödä, ja muista kierrättää asianmukaisesti! Muistathan, että saamme Suomessa nauttia maailman puhtaimmasta hanavedestä, joten voit hyvillä mielin tuoda messuille mukaan oman vesipullosi ja täyttää sitä.

Lähde ja kuvat: Matkamessut

ILMOITUS

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.