Hyppää sisältöön

Vastuullisin askelin Matkalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.01.2020
Kestävä ja vastuullinen matkailu puhuttaa, ja moni pohtiikin, miten ja mihin voisi matkailla mahdollisimman kestävästi. Miten omasta matkasta voisi tehdä mahdollisimman elämyksellisen, mutta samalla myös mahdollisimman maapallolle miellyttävän? Matkamessut tarjoaa tähän hyviä vinkkejä!

ILMOITUS

Matkamessuilta tärpit vastuulliseen matkailuun

Matkamessuilla esille pääsee yli 800 yritystä yli 90 eri maasta, joten jokaiselle löytyy varmasti reissuinspiraatiota ja uutta nähtävää. Koko alan yhdistävän tapahtuman hienous onkin, että erilaiset kohteet, teemat ja toimijat pääsevät esille, ja tietoa eri matkustusmahdollisuuksista pääsee kuulemaan mahdollisimman monipuolisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tänä vuonna vastuullisuus näkyy niin ohjelmassa kuin mukana olevissa yrityksissäkin ennätysmäisen laajasti. Viime vuonna suuren suosion saaneet Maata pitkin -matkamessut ovat tällä kertaa osana Matkamessuja, joten messuilta saa entistä monipuolisemmin tietoa ja inspiraatiota muun muassa juna- ja pyörämatkailusta. Upeiden reissutarinoiden inspiroimana voi marssia vaikka saman tien VR:n osastolle suunnittelemaan omaa junamatkaa!

Miltä kuulostaisi junamatka Euroopan halki, tai pyöräily Tallinnasta Haapsaluun vanhan rautatien ratavallille rakennettua kevyen liikenteen väylää pitkin? Tai miten olisi astetta pidempi kävelymatka Gambassi Termestä Roomaan vanhalla pyhiinvaellusreitillä? Entä miten työmatkoista voisi tehdä entistä vastuullisempia ja ympäristöystävällisempiä?

Vastuullisesti Matkamessuille

Jätä tällä kertaa auto kotiin, ja suuntaa messuille julkisilla! Pasilan asemalle pääsee näppärästi monesta suunnasta, ja asemalta on vain lyhyt kävelymatka Messukeskukseen. Ostamalla lippukaupasta etukäteen Meidän meri -lipun, tuet Itämeren suojelua. Messuravintolamme tarjoavat herkullista ruokaa, ja messuviikonloppuun saat maukkaan alun muun muassa hävikkibrunssista.

MatkamessutVastuullisuus vuoden 2020 Matkamessuilla
Vuoden 2020 Matkamessuilla voi tutustua uudella tavalla myös maata pitkin matkailuun.

Messuilla on runsaasti yrityksiä, jotka tarjoavat esitteitä ja myyvät ruokaa. Ota vain se, mitä tarvitset ja jaksat syödä, ja muista kierrättää asianmukaisesti! Muistathan, että saamme Suomessa nauttia maailman puhtaimmasta hanavedestä, joten voit hyvillä mielin tuoda messuille mukaan oman vesipullosi ja täyttää sitä.

Lähde ja kuvat: Matkamessut

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkamessut 2024 Mainos

Vuoden 2024 Matkamessut pidetään tänä viikonloppuna

Kreikkalainen keittiö ja kokki tarjoamassa täyttä ruokalautasta kameraan päin

Ruoka on suomalaisille syy matkustaa – Matkamessuilla herkutellaan erityisesti espanjalaisella ruoalla

Matkamessutarjoukset 2024

Löydä vuoden paras matkatarjous! Katso matkamessuviikon tarjoukset

São Tomé ja Príncipe

Löydä uusi matkakohde Matkamessuilta: uudet eksoottiset ulkomaankohteet esittäytyvät

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja