Hyppää sisältöön

Matkamessut esittelee maailman tuntemattomat helmet

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 10.01.2020
Varaslähdön ennen kokemattomaan matkaan tarjoaa Matkamessut, joka esittelee uusia kiinnostavia kohteita maailmalla. Tänä vuonna messuilla voi ensimmäistä kertaa tutustua Sierra Leoneen, Beniniin ja Mongoliaan. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 17.–19.2020.

ILMOITUS

Sierra Leone

Sierra Leone on matkailun valtavirralle yhä varsin tuntematon kohde, mutta sinne löytäneet matkailijat ylistävät sen upeita rantoja, luonnonkauneutta, eläväistä kulttuuria ja sekä ystävällisiä ihmisiä. Afrikan länsirannikolla sijaitsevan Sierra Leonen 402 kilometriä pitkälle rantaviivalle mahtuu monipuolinen joukko keskenään erilaisia rantoja tungosta vältteleville auringonpalvojille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mantereelta käsin pääsee tutustumaan läheisten saarten rikkaaseen kulttuuriperintöön ja monipuoliseen luontoon, minkä lisäksi veden äärellä viihtyvät matkailijat voivat nauttia maisemista ja kokea mielenkiintoisia pysähdyspaikkoja joensuunalueella järjestetyillä risteilyillä. Luonnon pariin kaipaaville maa tarjoaa 31 luonnonsuojelualuetta, jota asuttavat muun muassa virtahevot, elefantit, simpanssit ja useat lintulajit.

Red Morley HewittMatkamessut 2020
Sierra Leonessa voi nauttia rantaelämästä päivisin, ja iltaisin taivaan täyttävä auringonlasku on jo itsessään houkuttava ohjelmanumero.

>> Tutustu Sierra Leoneen!

Mongolia

Mongolia on matkakohteena runsas elämyspaletti, joka pitää sisällään kiehtovia kontrasteja ja monimuotoisuutta niin luontoa kuin kulttuuriakin rakastavalle matkailijalle. Mongolia koostuu viidestä maantieteellisesti ja kulttuurisesti keskenään erilaisesta alueesta.

Lännestä matkailija löytää vuoristoalueen suolajärvineen, pohjoiseen suuntaava puolestaan kohtaa Siperian taigan ja ruohotasangot. Etelässä tulee vastaan aavikko hiekkadyyneineen, aroineen, vihreine keitaineen ja vuorineen. Idän tasangoilla on mahdollista ihmetellä sen eläimistöä ja kasvistoa sekä ihastella ympäröivän maiseman monimuotoisuutta. Keski-Mongoliassa puolestaan avautuu heinä- ja ruohokasvillisuuden peittämä aro.

Erilaisista kulttuureista kiinnostunutta matkustajaa maahan houkuttelee sen 20 erilaista etnistä ryhmää, jotka omaavat vahvan kulttuurisen identiteetin perinteineen ja rikkaan historian.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Tutustu Mongoliaan!

Benin

Benin on pieni länsiafrikkalainen maa, joka tarjoaa matkailijalle suuria elämyksiä. Maa tunnetaan paitsi voodoon syntypaikkana myös sen synkästä menneisyydestä orjakaupan keskittymänä.

Nykypäivän Benin osoittaa siihen kohdistuvat ennakkokäsitykset vanhentuneiksi, ja sen historia ja rikas kulttuuri tekevät maasta mielenkiintoisen matkakohteen. Voodoolla yhä merkittävä asema paikallisen väestön elämässä, ja matkailijoille paikallinen uskonto näyttäytyy muun muassa upeina asuina, rytmikkäänä rumpumusiikkina ja tanssina.

Fanick AtchiaMatkamessut 2020
Beninistä ei puutu eksotiikkaa, sillä paikalliskulttuuri poikkeaa hyvin paljon suomalaisesta.

Rantaelämää, pääkaupungin sykettä ja nähtävyyksiä kaipaava lomailija suuntaa maan eteläosaan. Pohjoisesta löytyy puolestaan upeita maisemia ja paikallista heimokulttuuria. Luonnosta kiinnostuneille maan kansallispuisto on yksi Länsi-Afrikan parhaita paikkoja nähdä suuria villieläimiä, kuten leijonia, leopardeja, elefantteja ja virtahepoja.

>> Tutustu Beninin!

Lähde: Messukeskus
Kuvat: Red Morley Hewitt, Adrius Sutkus ja Fanick Atchia

ILMOITUS

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkamessut 2024 Mainos

Vuoden 2024 Matkamessut pidetään tänä viikonloppuna

Kreikkalainen keittiö ja kokki tarjoamassa täyttä ruokalautasta kameraan päin

Ruoka on suomalaisille syy matkustaa – Matkamessuilla herkutellaan erityisesti espanjalaisella ruoalla

Matkamessutarjoukset 2024

Löydä vuoden paras matkatarjous! Katso matkamessuviikon tarjoukset

São Tomé ja Príncipe

Löydä uusi matkakohde Matkamessuilta: uudet eksoottiset ulkomaankohteet esittäytyvät

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja