hero taustakuva

Onko sinulla punainen tukka? Täällä järjestetään punapäiden festivaali

artikkelin kuva
Uutiset
Irlannissa vietetään viikonloppuna punapäiden juhlaa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 23.08.2013
facebook   whatsapp

Punapäät koolla Corkissa

Satojen punatukkaisten ihmisten ympäri maailman odotetaan saapuvan Crosshavenin merenrantakylässä Corkissa pidettävään vuosittaiseen punapäiden tapaamiseen tänä viikonloppuna. Omaperäisen festivaalin aloittivat vuonna 2010 vitsinä punaisesta tukastaan ylpeät sisarukset Joleen ja Denis Cronin.

Suurempaan Gathering Ireland -tapahtumakokonaisuuteen kuuluva Redhead Convention tarjoaa ohjelmaa koko perheelle. Kilpailuissa mitellään muun muassa parhaan punaisen parran, pisimmän punaisen tukan, parhaan punapäisen perheen ja parhaan wannabe-punapään titteleistä.

Keskeisellä sijalla on Irlannin punapäiden uuden kuninkaan ja kuningattaren kruunaaminen – he toimivat vuoden ajan saarivaltion ja koko maailman punatukkien lähettiläinä.

Erikoista ohjelmaa viikonlopun ajan

Mielikuvitusta ei tämän tapahtuman järjestäjiltä totisesti puutu, sillä viikonlopun aikana nähdään myös esimerkiksi punatukkaisten kokkien ruoanlaittokilpailu, valokuvauskoppi punahiuksisille sekä iso punainen puhujankoroke, jossa yleisö voi pitää puheita punapäiden kunniaksi.

Punainen on maailman harvinaisin hiusväri: nykytilastojen mukaan vain 0,6 prosentilla maailman väestöstä on punainen tukka. Irlannissa luku on noin 10 prosenttia, mutta punaisen hiusvärin geeniä saattaa tietämättään kantaa jopa 46 prosenttia maan väestöstä.

Tapahtumassa on luvassa myös näyttely ja seminaari, jotka valottavat punaisen hiusvärin genetiikkaa, DNA-kartoitusta sekä tutkimustiimin työtä punatukkaisuuden taustalta löytyvän MC1R-geenimutaation parissa.

Tapahtumasta voi lukea lisää täältä!

Lähde: Tourism Ireland
Kuva: Flickr /e3000

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.