Hyppää sisältöön

Onko sinulla punainen tukka? Täällä järjestetään punapäiden festivaali

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 23.08.2013
Irlannissa vietetään viikonloppuna punapäiden juhlaa.

Punapäät koolla Corkissa

Satojen punatukkaisten ihmisten ympäri maailman odotetaan saapuvan Crosshavenin merenrantakylässä Corkissa pidettävään vuosittaiseen punapäiden tapaamiseen tänä viikonloppuna. Omaperäisen festivaalin aloittivat vuonna 2010 vitsinä punaisesta tukastaan ylpeät sisarukset Joleen ja Denis Cronin.

Suurempaan Gathering Ireland -tapahtumakokonaisuuteen kuuluva Redhead Convention tarjoaa ohjelmaa koko perheelle. Kilpailuissa mitellään muun muassa parhaan punaisen parran, pisimmän punaisen tukan, parhaan punapäisen perheen ja parhaan wannabe-punapään titteleistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keskeisellä sijalla on Irlannin punapäiden uuden kuninkaan ja kuningattaren kruunaaminen – he toimivat vuoden ajan saarivaltion ja koko maailman punatukkien lähettiläinä.

Erikoista ohjelmaa viikonlopun ajan

Mielikuvitusta ei tämän tapahtuman järjestäjiltä totisesti puutu, sillä viikonlopun aikana nähdään myös esimerkiksi punatukkaisten kokkien ruoanlaittokilpailu, valokuvauskoppi punahiuksisille sekä iso punainen puhujankoroke, jossa yleisö voi pitää puheita punapäiden kunniaksi.

Punainen on maailman harvinaisin hiusväri: nykytilastojen mukaan vain 0,6 prosentilla maailman väestöstä on punainen tukka. Irlannissa luku on noin 10 prosenttia, mutta punaisen hiusvärin geeniä saattaa tietämättään kantaa jopa 46 prosenttia maan väestöstä.

Tapahtumassa on luvassa myös näyttely ja seminaari, jotka valottavat punaisen hiusvärin genetiikkaa, DNA-kartoitusta sekä tutkimustiimin työtä punatukkaisuuden taustalta löytyvän MC1R-geenimutaation parissa.

Tapahtumasta voi lukea lisää täältä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Tourism Ireland
Kuva: Flickr /e3000

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Älä jätä näitä nähtävyyksiä väliin Dublinissa! Kaupungin yhdeksän parasta kohdetta

Causeway Coastal -tie, Irlanti

Road trip Pohjois-Irlannissa: kuvankaunis Causeway Coastal

Italia

Vuoden 2018 googletetuimmat matkakohteet – 5 paikkaa, jotka kiinnostivat eniten

Carrickfinn Beach

Maailman kaunein kiitorata sijaitsee Star Warsin kuvauspaikalla – lentokentällä ei voisi olla enää hienompia maisemia

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja