Edulliset lennot nopeasti

Maailman kaunein kiitorata sijaitsee Star Warsin kuvauspaikalla – lentokentällä ei voisi olla enää hienompia maisemia

Vertaile satoja lentoyhtiöitä ja matkatoimistoja yhdellä haulla
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Irlannin Donegalin lentokentän maisemat äänestettiin parhaiksi

Lentokoneen ikkunasta aukeavissa maisemissa on eroa. Ilmailuharrastajat tuntevat maailman hienoimmat lentokentät, joille laskeuduttaessa kannattaa varmistaa ikkunapaikka.

Maailman kauneimpia kiitoratoja ajatellessa ensimmäisenä tulevat mieleen eksoottiset paratiisisaaret. Olisitko uskonut, että alan ammattilaiset ja harrastajat valitsisivat hienoimpien kiitoratamaisemien löytyvän Irlannista?

Yksityislentojen varaussivusto PrivateFlyn kyselyssä Donegalin lentokentän kiitorata valittiin kauneimmaksi 112 lentokentän joukosta. Äänestykseen osallistui 8 500 matkailijaa.

Donegalin lentokenttä sijaitsee Irlannin pohjoisosassa kapealla Carrickfinnin niemenkaistaleella, jota ympäröi vesi molemmilta puolilta. Kiitorata on rakennettu käytännössä Carrickfinnin rannalle.

Lentokenttä on varsin tuntematon, sillä pienen kokonsa takia sinne ei juuri liikennöidä kansainvälisiä lentoja. Konetta on vaihdettava Dublinissa, joka sijaitsee noin 300 kilometrin päässä.

Maisemiensa puolesta Donegal on kuitenkin vierailun arvoinen. Donegal on osa Irlannin kuuluisaa Wild Atlantic Way -reittiä, joka kulkee maan länsirannikkoa pitkin. Alueella on myös kuvattu vuoden 2017 elokuvaa Star Wars: The Last Jedi.

Jos haluat kokea laskeutumisen Donegalin kentälle, onnistuu se varaamalla lennon irlantilaisyhtiö Aer Lingusilta. Edullisimmillaan lennot Dublinista maksavat vain muutamia kymppejä.

Lisäksi skotlantilainen lentoyhtiö Loganair liikennöi Donegalin kentälle Glasgow’sta.

Kymmenen kauneimman lentokentän joukkoon valittiin myös lentoasemia, jotka sijaitsevat suosituissa lomakohteissa. Esimerkiksi Nizzan ja Miamin lentokenttien sekä Lontoon London City -kentän maisemat pärjäsivät äänestyksessä.

Katso alta, miltä kauneimmaksi äänestetty kiitorata näyttää!

Lue myös: Tälle lentokentälle laskeutumista et unohda ikinä – kun katsot ikkunasta, leukasi loksahtaa

Lähde: The Independent, Donegal Airport
Kuvat: Visit Ireland / Martin Fleming, Instagram
Video: YouTube / Owen Clarke

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.