hero taustakuva

Se aika vuodesta – lentokenttä ilmestyy kuin tyhjästä ja häviää viikon kuluttua

Flickr / fabola artikkelin kuva
Lennot
Viikon ajan vuodessa toimivalla lentokentällä on virallinen lentokenttänumero.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 21.08.2016
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Aavikkofestareille lentokoneella

Nevadan osavaltiossa Yhdysvalloissa sijaitsevalle Black Rockin aavikolle on suurimman osan vuodesta hankala kuvitella ihmismassoja – tai lentokenttää. Elo-syyskuun vaihteessa erämaa saa kuitenkin vuosittain väliaikaisen lentokentän.

Kyseessä on Burning Man -festivaalia varten aukeava Black Rock -lentokenttä, jolle liikennöivät sekä yksityiskoneet että kävijöille lippuja myyvät pienkoneet. Viikon ajan vuodessa toimiva lentokenttä rekisteröitiin vuonna 1997.

Tältä lentokentältä on turha odottaa ravintoloita, myymälöitä tai edes lentoasemarakennusta, mutta Black Rock lukeutuu silti virallisten lentokenttien joukkoon. Sillä on kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n myöntämä lentokenttänumero 88NV.

Viikon mittainen Burning Man alkaa vuosittain elokuun viimeisenä maanantaina. Kulttimainetta nauttiva tapahtuma kerää Nevadan autiomaahan noin 65 000 kävijää, jotka muodostavat yhdessä väliaikaisen aavikkokaupungin.

Vaikka suurin osa festivaalikävijöistä saapuukin paikan päälle autokyydillä, odotetaan Black Rockin lentokentälle Daily Mailin mukaan vuosittain muutamia satoja lentokoneita.

Lentokentällä ei ole lennonjohtotornia, ja noin kolmen kilometrin mittaiset kiitoradat merkitään aavikolle ennen lentokentän avautumista. Kuten Burning Man, myös lentokenttä rakentuu vapaaehtoisten toimesta.

Lento Burning Man -festivaalille

Burning Man on monella tapaa poikkeuksellinen tapahtuma. Kaupankäynti on festivaalilla kielletty, joten osallistujat tuovat kaiken tarvitsemansa mukanaan. Paikan päällä tuotteita voi vaihtaa muiden kävijöiden kanssa. Yhteisöllisyys on festivaalilla tärkeä arvo.

Osallistujat majoittuvat aavikolle teemoittain jaettuihin leireihin. Shortsit ja t-paidat voi tällä festivaalilla unohtaa – mielikuvituksellisiin asuihin panostaminen kuuluu tapahtuman henkeen.

Tapahtuman filosofian mukaisesti osallistujat kuljettavat kaiken aavikolle tuomansa mukanaan lähtiessään pois festivaalilta. Aavikolle rakennetut massiiviset installaatiot poltetaan.

Myös Black Rockin lentokenttä noudattaa samaa linjaa: festivaalin loputtua se häviää aina seuraavaan vuoteen saakka.

Lähde: Daily Mail
Kuva: Flickr / fabola, Flickr / jurvetson

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. Burning Man on koettu kerran. Kokemuksena kiinnostava. Parasta oli erilaisten ihmisten tapaaminen ja heidän kanssaan jutustelu. Tapahtuma vaan on kasvanut ihan järjettömiin mittasuhteisiin nykyään. Alkuaikoina oli varmasti mukavampaa, kun oli paljon vähemmän väkeä.

  Hiekkaa sai muuten kaivaa kaikista ruumiinaukoista vielä viikon perästä..


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.