Hyppää sisältöön

Jopa 30 000 euron lasku – pihistely matkavakuutuksen kanssa voi koitua kalliiksi

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 02.02.2017
Sairastuminen tai onnettomuus ulkomailla voi tuoda ison laskun ilman matkavakuutusta reissaavalle.

Säästämisen tuloksena kallis lasku

Jopa puolet suomalaisista jättää matkavakuutuksen ottamatta yrittäessään säästää matkakustannuksissa. Omalle kohdalle sattuva sairastapaus voi ennen matkaa tuntua epätodennäköiseltä, mutta joka päivä pari suomalaista eri puolilla maailmaa sairastuu vakavasti.

Tavalliset lääkärikäynnit ulkomailla eivät välttämättä maksa maltaita, mutta vakava sairastuminen kesken lomamatkan voi johtaa valtaviin kustannuksiin, joita harva matkailija tiedostaa. Ulkoministeriön mukaan esimerkiksi ambulanssilento Suomeen maksaa jopa 30 000–50 000 euroa. Myös sairaalahoito paikan päällä kohdemaassa voi tulla kalliiksi erityisesti, jos hoito kestää pidempään. Jo yksi vuorokausi hyvätasoisessa sairaalassa Thaimaassa maksaa noin tuhat euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vastoin monien matkailijoiden kuvitelmia, ilman matkavakuutusta reissaava joutuu selviytymään ongelmatilanteista itse ja vastaamaan myös hoidon aiheuttamista kustannuksista. Vakuutusyhtiöillä taas on ympäri vuorokauden päivystys, josta saa puhelimitse apua lääkärissä asioimiseen. Osalla yhtiöistä on myös sopimus valittujen ulkomaalaisten lääkäriasemien kanssa, jolloin lasku menee suoraan vakuutusyhtiöön.

Ennen lomamatkaa kannattaa siis varmistaa, että matkavakuutus on voimassa ja selvittää mitä kaikkea vakuutus kattaa. Matkavakuutuksen rinnalle on hyvä Euroopan sisällä reissatessa hankkia myös Kelan eurooppalainen sairasvakuutuskortti, jonka saa tilattua Kelasta ilmaiseksi. Kortilla on oikeutettu saamaan hoitoa äkillisissä sairastapauksissa.

>> Katso lisää tietoa matkavakuutuksista täältä!

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Varoitusliput rannalla

Mitä rantalippujen värit tarkoittavat? Opettele nämä – voivat viestiä vaarasta

Löydä sopiva matkavakuutus

Matkavakuutusten ABC – mitä pitäisi tietää, kun etsit sopivaa matkavakuutusta?

Miksi elintärkeät happinaamarit voivat puuttua lennolta? Syy vaaralliselta tuntuvaan tilanteeseen on yksinkertainen

Maat, joihin ei kannata matkustaa

Ulkoministeriön lista: älä matkusta näihin maihin: 22 maata, joita kannattaa välttää

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja