hero taustakuva

Korvausta sairaspäivistä ja kadonneista matkatavaroista – joko tiesit nämä viisi asiaa matkavakuutuksesta?

Shutterstock artikkelin kuva
Matkavinkit
Matkavakuutus takaa, että kaikki menee sujuvasti silloinkin, kun loma ei etene suunnitelmien mukaisesti. Tiesitkö näitä faktoja?
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 06.02.2019
facebook   whatsapp

ILMOITUS

1. Matkavakuutus voi korvata kulut, jos matka peruuntuu terrori-iskun takia

Maailmalla tapahtuu paljon, ja joskus tilanne omassa matkakohteessa saattaa kiristyä juuri ennen matkaa. Kohteeseen ei kuitenkaan välttämättä kannata lähteä, jos siellä on juuri tapahtunut terrori-isku tai luonnonkatastrofi. Osa vakuutusyhtiöistä tarjoaa matkavakuutuksen, tällaisessa tilanteessa korvaa matkan peruuntumisen tai keskeytymisen.

2. Perheen pienimmille ei välttämättä tarvitse hankkia omaa vakuutusta

Henkilökohtainen matkavakuutus takaa esimerkiksi, että pääset nopeasti hyvään hoitoon, jos sairastut tai loukkaannut lomalla. Jokaisella matkustajalla ei kuitenkaan aina tarvitse olla omaa matkavakuutusta, jos kyseessä on perhematka.

Perheen kanssa matkaillessa lapset eivät välttämättä tarvitse omaa matkavakuutusta, kuten eivät myöskään isovanhempien kanssa matkustavat lapset. Ilman muuta perhettä matkustavan lapsen tulee kuitenkin hankkia matkavakuutus. Tarkista oma tilanteesi vakuutusyhtiöstäsi, sillä vakuutusten sisällöt vaihtelevat.

3. Matkavakuutus korvaa, jos joudut ostamaan uusia tavaroita matkalaukun myöhästymisen vuoksi

Matkalaukun katoaminen on harmillisen yleistä ja erityisen paljon mielipahaa se aiheuttaa, jos laukku katoaa loman alkajaisiksi. Matkustajan ei kuitenkaan tarvitse yrittää sinnitellä ilman välttämättömiä tavaroita, sillä matkatavaravakuutus tai kotivakuutus voi korvata uusien tuotteiden hankkimisen.

ShutterstockTiesitkö tätä matkavakuutuksesta?
Jos huolella lomaa varten pakattu matkalaukku katoaa menomatkan aikana, ei loma ala parhaalla mahdollisella tavalla. Matkavakuutus kuitenkin korvaa välttämättömien tavaroiden hankkimisen lomakohteessa.

Jos matkatavarat saapuvat matkakohteeseen yli kuusi tuntia myöhässä, voit käydä ostamassa välttämättömät tarvikkeet, kuten esimerkiksi vaatteita ja kosmetiikkaa, ennen kuin matkalaukkusi löytää tiensä luoksesi. Lue, mitä kaikkea Ifin matkavakuutus korvaa.

4. Jos joudut lomalla sairaalaan, saat korvausta menetetystä ajasta

Matkan aikana voi sattua ikäviäkin asioita, joiden vuoksi loman aikana saattaa joutua viettämään muutamia päiviä sairaalassa. Esimerkiksi ruokamyrkytys tai kovaksi äitynyt kuume voivat viedä matkailijan lomatunnelmista sairaalaan.

Matkustajavakuutus voi kuitenkin tuoda korvauksia jokaisesta menetetystä matkapäivästä, joka on kulunut sairaalassa. Korvausta saa enintään matkan hinnan verran, minkä lisäksi vakuutus korvaa tietysti hoitokulut ja sairaalamaksut.

5. Konsulikyytiä ei kannata odotella

Matkailualan pisimpään pintansa pitänyt urbaanilegenda on konsulikyyti, eli vakavaan sairastapaukseen liittyvä valtion maksama erityiskyyditys takaisin kotimaahan. Se on pelkkää legendaa, sillä konsulikyytiä ei ole olemassa: valtio ei koskaan maksa yksittäisen matkailijan paluumatkan kustannuksia.

Matkavakuutus korvaa ambulanssilennon Suomeen kriittisissä tilanteissa. Ambulanssilennon hinta voi olla kymmeniä tuhansia euroja, pahimmillaan yli sata tuhatta euroa. Matkavakuutus onkin tällaisessa tilanteessa välttämätön, sillä ilman matkavakuutusta kaikki kulut jäävät matkustajan itsensä maksettaviksi. Katso, minkä verran hoito ulkomailla voi maksaa.

>> Laske hinta Ifin matkavakuutukselle

Lähde: If
Kuvat: Shutterstock

ILMOITUS

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.