Hyppää sisältöön

Naimisiin paratiisisaarella – nouseeko Barbadoksesta uusi trendi?

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 14.11.2012
Hääjuhlan viettäminen ulkomailla on nostanut suosiotaan. Paratiisisaarten hulppeat puitteet houkuttavat viettämään hääjuhlaa eksoottisissa kohteissa.

Stressitön hääjuhla tropiikissa

Avioituminen ulkomailla merkitsee monelle parille stressitöntä tapaa sanoa tahdon. Mikäli naimisiinmenon ympärillä pyörivä bisnes loputtomine vaihtoehtoineen saa morsiamen ja sulhasen näkemään punaista, voi maailmalle karkaaminen tuntua rauhoittavalta. Ulkomailla häitä vietetään useimmiten joko kahdestaan tai pienen lähipiirin kesken.

Tyypillisesti hääkohteissa ollaan valmiita panostamaan pieneen luksukseen: Malediivien ja Mauritiuksen kaltaiset paratiisirannat ovat hääparien suosiossa. Kerran elämässä -tyyppistä matkaa suunnitellessa on lupa lähteä juuri sinne, missä on aina haaveillut lomailevansa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaukokohteiden kestosuosikki Thaimaa sekä Euroopan kohteet puolestaan houkuttelevat helppoudellaan. Tutussa kohteessa vietettäviä häitä voi suunnitella kätevästi kotoa käsin, ja mahdollisten häävieraiden on edullisempaa matkustaa lähikohteisiin.

Barbados on nouseva hääkohde

Kasvanut kysyntä on huomioitu myös matkanjärjestäjien keskuudessa. Esimerkiksi jo aiemmin Thaimaassa ja Italiassa hääpaketteja tarjonnut Finnmatkat on lisännyt ensi talven tarjontaansa Karibianmerellä sijaitsevan Barbadoksen.

Finnmatkojen viestintäjohtaja Anu-Eveliina Mattilan mukaan ihmiset hakevat entistä yksilöllisempiä tapoja viettää hääjuhlaa.

– Moni haluaa myös viettää intiimiä juhlaa vain läheisimpien ihmisten kesken tai ihan kahdestaan. Kotimaassa tämä on usein mahdotonta, Mattila kertoo.

Häitä juhlitaan luksushotellissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mukaan paketiin voi varata myös hääsuunnittelijan palvelut. Yhdessä hääparin kanssa juhlan räätälöivä suunnittelija pitää huolen kaikesta tarvittavasta: lupien, juhlapaikan ja valokuvauksen järjestäminen onnistuu siinä missä meikit, kampaukset ja koristelutkin.

– Ehkä suurin syy hääpakettien suosioon onkin juuri niiden helppous. Hääjärjestäjä hoitaa kaiken yksityiskohtia myöten, itse pitää muistaa pakata vain hääpuku mukaan. Samalla hoituu häämatkakin.

Mattilan mukaan häät ulkomailla järjestyvät tarvittaessa kohtuullisen nopeallakin aikataululla. Valmisteluiden aloitus paria kuukautta ennen juhlapäivää riittää.

Lähde: Finnmatkat
Kuvat: TUI UK ja Erik Sahlin

Lue myös: Kaikki häämatkoista – morsiusparin muistilista

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mauritius

Eksoottinen rantaparatiisi on koettava kerran elämässä – onnistunut loma Mauritiuksella

Malediivit

Seitsemän maailmanluokan rantakohdetta talvilomallesi – joko tunnet nämä kaikki?

Paratiisirannat

Vau, mitä rantaparatiiseja! Näitä kohteita on hankala vastustaa – katso kuvat

Maisema Bora Boralla

Mitä luksusta! Näissä kohteissa voit majoittua veden ylle rakennetussa bungalowissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja