hero taustakuva

Naimisiin paratiisisaarella – nouseeko Barbadoksesta uusi trendi?

artikkelin kuva
Luksus ja spa
Hääjuhlan viettäminen ulkomailla on nostanut suosiotaan. Paratiisisaarten hulppeat puitteet houkuttavat viettämään hääjuhlaa eksoottisissa kohteissa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 14.11.2012
facebook   whatsapp

Stressitön hääjuhla tropiikissa

Avioituminen ulkomailla merkitsee monelle parille stressitöntä tapaa sanoa tahdon. Mikäli naimisiinmenon ympärillä pyörivä bisnes loputtomine vaihtoehtoineen saa morsiamen ja sulhasen näkemään punaista, voi maailmalle karkaaminen tuntua rauhoittavalta. Ulkomailla häitä vietetään useimmiten joko kahdestaan tai pienen lähipiirin kesken.

Tyypillisesti hääkohteissa ollaan valmiita panostamaan pieneen luksukseen: Malediivien ja Mauritiuksen kaltaiset paratiisirannat ovat hääparien suosiossa. Kerran elämässä -tyyppistä matkaa suunnitellessa on lupa lähteä juuri sinne, missä on aina haaveillut lomailevansa.

Kaukokohteiden kestosuosikki Thaimaa sekä Euroopan kohteet puolestaan houkuttelevat helppoudellaan. Tutussa kohteessa vietettäviä häitä voi suunnitella kätevästi kotoa käsin, ja mahdollisten häävieraiden on edullisempaa matkustaa lähikohteisiin.

Barbados on nouseva hääkohde

Kasvanut kysyntä on huomioitu myös matkanjärjestäjien keskuudessa. Esimerkiksi jo aiemmin Thaimaassa ja Italiassa hääpaketteja tarjonnut Finnmatkat on lisännyt ensi talven tarjontaansa Karibianmerellä sijaitsevan Barbadoksen.

Finnmatkojen viestintäjohtaja Anu-Eveliina Mattilan mukaan ihmiset hakevat entistä yksilöllisempiä tapoja viettää hääjuhlaa.

– Moni haluaa myös viettää intiimiä juhlaa vain läheisimpien ihmisten kesken tai ihan kahdestaan. Kotimaassa tämä on usein mahdotonta, Mattila kertoo.

Häitä juhlitaan luksushotellissa

Mukaan paketiin voi varata myös hääsuunnittelijan palvelut. Yhdessä hääparin kanssa juhlan räätälöivä suunnittelija pitää huolen kaikesta tarvittavasta: lupien, juhlapaikan ja valokuvauksen järjestäminen onnistuu siinä missä meikit, kampaukset ja koristelutkin.

– Ehkä suurin syy hääpakettien suosioon onkin juuri niiden helppous. Hääjärjestäjä hoitaa kaiken yksityiskohtia myöten, itse pitää muistaa pakata vain hääpuku mukaan. Samalla hoituu häämatkakin.

Mattilan mukaan häät ulkomailla järjestyvät tarvittaessa kohtuullisen nopeallakin aikataululla. Valmisteluiden aloitus paria kuukautta ennen juhlapäivää riittää.

Lähde: Finnmatkat
Kuvat: TUI UK ja Erik Sahlin

Lue myös: Kaikki häämatkoista – morsiusparin muistilista

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Hei!

    Olen aina haaveillut histä ulkomailla! Tuntuu paljon helpommalta ja rennomalta toteuttaa seremonia kahdestaan siellä. Muutama asia askarruttaa silti.

    Voiko hääsunnitteluun kuulua myös apu hoitaa morisamen meikki ja hiukset hääpäiväksi? Kaikki muu varmasti hoitunee, mutta morsian kuitenkin haluaa näyttää sinä päivänä entistä erityisemmältä ja olla itsevarma. Kuuluuko edellä mainittu ja valokuvauspalvelu tähän hääsuunnitteluun? :)


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.