Hyppää sisältöön

Haaveiletko Barbadoksesta? Kyllä, sieltä löytyy paratiisirantoja ja palmumaisemia!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 07.02.2015
Haluatko paeta räntäsadetta eksoottisen palmun varjoon? Pehmeä hiekka varpaiden välissä todistaa, että tämä Karibian kohde tarjoaa pakopaikan loskasta ja kylmyydestä.

Rantoja jokaiseen makuun

Karibianmerellä sijaitseva Barbados on todellinen paratiisisaari, joka hemmottelee vierailijaa upeilla rannoilla ja miltei koko vuoden jatkuvalla 30 asteen lämpötilalla. Rantaviivaa saarella on 97 kilometrin verran, rannat on verhottu pehmeällä valkoisella hiekalla ja kaupungeissa silmiä hivelevät pastellinvärisinä hehkuvat talot. Lomatunnelmaa ei Barbadokselta puutu, ja pieneen saareen voi tutustua helposti vaikkapa omalla vuokra-autolla.

Rantojen lisäksi Barbadokselta löytyy myös kaupunkitunnelmaa, ja esimerkiksi pääkaupunki Bridgetown tarjoaa lukuisia lomatuliaisia ostettavaksi ja paikallisia herkkuja maisteltaviksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Barbados on pieni saari muiden piskuisten saarivaltioiden joukossa, ja se yllättääkin helposti monipuolisuudellaan. Lähde matkaan avoimin mielin ja anna monipuolisen lomasaaren näyttää parhaat puolensa.

Katso kuvat unelmien lomakohteesta!

1. Unohda pakkanen ja kirmaa veteen

Barbados on täynnä paratiisirantoja, ja esimerkiksi saaren suosituimmat rannat, Dover Beach ja Crane Beach, tarjoavat loppumattomasti rantaviivaa, turkoosia vettä ja pehmeää hiekkaa. Näillä rannoilla jaksaa vierailla vaikka jokaisena lomapäivänä.

2. Ihastele vedenalaista maailmaa

Barbados sopii kirkkaiden vesiensä puolesta mainiosti snorklaukseen, sillä vuodenajasta riippuen veden alla riittää näkyvyyttä 12 – 20 metriin saakka. Barbadoksen edustalla voi ihastella useita trooppisia kalalajeja, mutta myös esimerkiksi kilpikonnia.

3. Vieraile pääkaupungissa

Barbadoksen pääkaupunki Bridgetown hehkuu värejä ja iloa, ja brittiläisestä siirtomaa-ajasta runsaasti vaikutteita imenyt kaupunki tarjoaa matkailijalle mielenkiintoisen kokemuksen, joka on sekoitus brittiläistä imperiumia ja karibialaista rennon letkeää tunnelmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Tarjoa matka myös makuaistille

Barbadoksen keittiö pursuaa äyriäisiä ja muita mereneläviä, tuoreita hedelmiä unohtamatta. Ota kaikki irti lomasta eksoottisessa saarivaltiossa ja maistele varauksetta uusia herkullisia ruokalajeja – äläkä unohda katukeittiötä!

5. Lähde palmujahtiin

Monet matkailijat kaipaavat lomalleen palmumaisemia, mitkä järjestyvät Barbadoksella näppärästi. Kaipaat sitten palmurantaa, palmujen reunustamaa kaupunkimaisemaa tai vaikkapa palmuun kiinnitettyä riippumattoa, löydät varmasti etsimäsi Barbadokselta.

>> Haluatko päästä osaksi tätä lomaparatiisia? Löydä halvat lennot Barbadokselle Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / oui-ennui, Getty Images

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä tekee merestä turkoosin?

Miksi vesi on turkoosia tropiikin lomakohteissa? Tämän takia meret ovat eri värisiä

Aloita aamu lomalta tutuilla herkuilla – tällaisia ovat aamiaiset suosituissa matkakohteissa

Pitääkö risteilyaluksen odottaa myöhästyneitä matkustajia?

Oletko sinäkin miettinyt tätä: mitä tapahtuu, kun saavut myöhässä satamaan ja laiva on lähtenyt tavaroidesi kanssa?

Dominikaaninen tasavalta

Karibian rytmejä Dominikaanisessa Tasavallassa – nauti lomasta näissä kohteissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja