Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Helsinki-Vantaan uusi lähtöaula viimein käyttöön: ensimmäiset lähtöselvitykset siirtyivät jo

Finavia Oyj artikkelin kuva
Lennot
Osa matkustajista pääsee tekemään lähtöselvityksen jo uusissa tiloissa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 23.03.2022
facebook   whatsapp

Helsinki-Vantaan uusi remontoitu lähtöaula viimein käyttöön

Ensimmäiset matkustajat pääsivät tekemään lähtöselvityksen Helsinki-Vantaan lentoaseman uudessa lähtöaulassa maanantaina 21. maaliskuuta 2022, kun uudet tilat otettiin varsinaisesti käyttöön.

Uusi lähtöaula otetaan käyttöön kahdessa vaiheessa, ja 21.3.–23.5. uuteen lähtöaulaan siirtyvät terminaali 2:ssa liikennöivät lentoyhtiöt, muun muassa Finnair, Air Baltic ja British Airways.

Kun loputkin lentoyhtiöt siirtyvät samaan suureen lähtöaulaan, helpottaa se myös matkustajien lähtöä: enää ei tarvitse miettiä, mistä terminaalista lento lähtee tai mihin se saapuu.

– Keskitämme kaikkien lentojen lähtöselvitykset ja matkatavaroiden luovutukset viime joulukuussa avattuun uuteen terminaalilaajennukseen ja sen upean puukaton alle, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finaviasta.

Loput lentoyhtiöt siirtyvät uuteen lähtöaulaan 1. kesäkuuta. Käytännössä nämä yhtiöt ovat kaikki nykyisin terminaali 1:stä liikennöivät yhtiöt, kuten Norwegian, Lufthansa ja SAS. Siirtymäaika kestää kesäkuun, ja viimeistään 30. kesäkuuta alkaen Helsinki-Vantaalla on vain yksi terminaali.

>> Lue myös: Joko näit uudistetun Helsinki-Vantaan lentoaseman? Jo pelkät tulo- ja lähtöaulat ovat vierailun arvoiset

Lähde ja kuvat: Finavia Oyj

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.