Hyppää sisältöön

Lasten kanssa Kööpenhaminassa – lue vinkit onnistuneeseen koko perheen lomaan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 01.09.2017
Lähikohteet sopivat erinomaisesti perhelomalle, sillä lyhyt lentomatka ja tuttu kulttuuri helpottavat matkustamista perheen pienimpien kanssa. Tutustu näihin vinkkeihin ja lähde lomalle Tanskaan!

Koe hauskat nähtävyydet lasten kanssa

Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina on helppo kohde perhelomalle, sillä kaupunki tarjoaa runsaasti kiinnostavaa tekemistä lapsille.

Jo Kööpenhaminan päänähtävyydet hemmottelevat perheen pienimpiä, sillä esimerkiksi kaupungin päänähtävyyksiin kuuluva pienen merenneidon patsas on tuttu lähes jokaiselle pienokaiselle. Kastelletin linnan vieressä sijaitsevan kuuluisan patsaan ympärillä häärii usein runsaasti matkailijoita, mutta monille lapsille riittää jo patsaan näkeminen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
IstockphotoKööpenhamina, Tanska
Pienen merenneidon patsas on Kööpenhaminan suosituimpia nähtävyyksiä.

Niin ikään Kööpenhaminan ykkösnähtävyyksien joukkoon lukeutuva Tivoli on useimpien lasten unelmakohde. Satumainen huvipuisto tarjoaa riemukkaita laitteita niin aikuisille kuin lapsillekin, ja komeasti koristeltu huvittelualue on jo itsessään nähtävyys. Sijainti aivan Kööpenhaminan rautatieaseman vieressä takaa helpon vierailun.

Myös Kööpenhaminan-postikorteista tuttu ikoniset Nyhavnin värikkäät talot ovat lasten mieleen. Vastaavaa ei Suomessa näe, ja yhdistettynä satama-alueella oleviin jännittäviin laivoihin Nyhavnin alueella riittää ihmeteltävää pienille matkailijoille.

Kiinnostavat museot ja unohtumattomat elämykset tarjoavat tekemistä koko perheelle

Varsinaisten päänähtävyyksien lisäksi Kööpenhaminassa on monia museoita ja muita kohteita, joissa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Muun muassa tiedekeskus Experimentarium, Tanskan kansallismuseon yhteydessä toimiva lasten museo, Tanskan kansallinen merimaailma Den Blå Planet sekä Kööpenhaminan eläintieteellinen museo kiinnostavat myös perheen pienimpiä.

Kööpenhamina, Tanska
Eläintieteellinen museo tarjoaa monia jännittäviä kokemuksia, jotka jäävät mieleen.

Hauskaa koko perheen tekemistä löytyy myös veden ääreltä. Kööpenhaminassa voi esimerkiksi vuokrata oman veneen ja lähteä risteilylle tutustuen kaupunkiin vesiltä käsin, mutta myös nähdä aitoja viikinkilaivoja Roskilden viikinkilaivamuseossa.

Kööpenhamina tarjoaa runsaasti hauskoja leikkipuistoja

Kööpenhaminan lukuisat leikkipuistot ovat parhaita paikkoja viettää onnistunutta perhepäivää kaupunkilomalla. Suomalaisittain melko erikoisiakin leikkipuistoja on runsaasti, ja uudenlaiset telineet, keinut sekä muut leikkivälineet saavat lapset innostumaan ja kokeilemaan uutta. Leikkipuistovierailuun kannattaakin varata runsaasti aikaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyviä leikkipuistoja ovat esimerkiksi Fælledparken-puistossa oleva komea tornien ympärille rakennettu leikkipuisto, Valbyparken-puiston suuri aktiivisuuteen ohjaava leikkipuisto sekä kuninkaan puutarhan leikkipuisto. Søndermarkenin juoksurata on hauska myös lasten näkökulmasta, sillä interaktiivisella radalla on juoksijan vauhtia tahdittavat kiinnostavat valot.

Kööpenhamina, Tanska
Kööpenhaminan lukuisat leikkipuistot ovat parhaimmillaan kesällä.

Nørrebron kaupunginosassa sijaitseva Superkilen-puisto on ehdoton vierailukohde lapsiperheelle. Kolmeen eri osaan jakautunut puisto koostuu toisistaan hyvin poikkeavista alueista: punaisen eri sävyillä maalatusta punaisesta aukiosta, hauskoilla viivoilla koristellusta mustasta torista sekä vehreästä puistosta.

>> Lue lisää vinkkejä Kööpenhaminaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Wonderful Copenhagen / Christian Lindgren ja Nicolai Perjesi sekä Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Aurinkoiset Kööpenhaminan rantakadut

Kaikki irti kaupunkilomasta – Kööpenhaminan parhaat nähtävyydet

Naantalin Muumimaailma

Saduista tutut paikat ja halaus suosikkihahmolta – tällainen on Naantalin Muumimaailma

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja