Hyppää sisältöön

Kap Verde lasten kanssa – näin vietät onnistuneen perheloman paratiisisaarilla

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 26.08.2017
Paratiisirannoista ja palmujen koristamista postikorttimaisemista tunnettu Kap Verde sopii hyvin myös lapsiperheen lomakohteeksi. Lue vinkit perhelomaan ja lähde!

Kap Verde on aurinkoinen kohde, joka sopii kaikille

Kap Verde sopii mainiosti lomakohteeksi myös pienten lasten kanssa matkustaessa, sillä paikallisten suhtautuminen lapsiin on erittäin suopeaa ja perheen pienimpien rakastamia rantoja löytyy saarilta loputtomiin.

Huomioi kohteiden palvelutarjonta

Lasten kanssa matkaillessa on tärkeää kiinnittää huomiota tarjolla oleviin palveluihin. Siitä syystä Kap Verden rauhallisimmat autiosaaret eivät välttämättä ole lapsiperheelle sopiva valinta, sillä palvelu- ja ruokatarjonta voi olla hyvin vaatimatonta ja yksipuolista. Oma suhtautuminen vaikuttaa kuitenkin merkittävästi loman onnistumiseen, sillä useimmille lapsille riittää yhdistelmä lämpöä, vettä ja ruokaa, mitä löytyy kaikilta Kap Verden saarilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kuitenkin majoitut perheen kanssa kaikkein mieluiten lomakeskuksessa hyvien palvelujen äärellä, on tarjontaa Kap Verdellä runsain mitoin. Syöminen on lomakeskuksissa vaivatonta myös lasten kanssa, sillä hotellien omien ravintoloiden tarjonta maistuu usein myös perheen pienimmille.

IstockphotoKap Verde
Kulkukoirat ovat tuttu näky Kap Verdellä, ja lasten kanssa onkin syytä jutella jo ennen matkaa siitä, kuinka toimia vapaina juoksentelevien koirien kanssa.

Kaikkein pienimpiä lapsia varten kannattaa kuitenkin pakata mukaan vauvanruokaa ja muita välttämättömyystarvikkeita jo kotimaassa, sillä Kap Verden ruokakauppatarjonta ei ole parhaasta päästä – varsinkaan, jos majoitut etäisessä lomakohteessa kaukana muista palveluista.

Nauti lämpimästä ilmastosta

Kap Verden lämmin ilmasto takaa, että lapset voivat ilakoida vedessä tuntitolkulla ilman pelkoa palelemisesta, mutta vastaavasti kuumana paahtava aurinko edellyttää todellista suojautumista: tälle matkalle tulee varautua aurinkovoiteella ja -laseilla sekä suojaavilla vaatteilla ja päähineillä. Lämpötila Kap Verdellä on vuoden ympäri 20–30 astetta.

Ilma viilentyy nopeasti auringonlaskun jälkeen, mistä syystä iltoja varten kannattaa muistaa pakata mukaan myös lämmintä vaatetta. Myös aamut saattavat olla viileitä.

Turvallisesti rannalla

Kap Verde on rantalomakohde, jonka pitkät hiekkarannat ovat useimpien lasten unelma. Rantavesi on hyvin matalaa, joten se on päällisin puolin erittäin turvallinen myös lapsille. Paikoitellen virtaukset ovat kuitenkin kovia ja aallot suuria, mistä syystä lapsia kannattaa pitää silmällä myös rantaleikkien ajan – erityisesti vesirajan tuntumassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantojen turvallisuus vaihtelee Kap Verdellä, ja lomakeskusten yhteydessä sijaitsevilla rannoilla on tavallisesti kaikkein turvallisimmat puitteet perheen pienimpien rantaleikkeihin. Lomakeskusten edustalle rakennetut aallonmurtajat pitävät rantavedet turvallisina.

>> Lue lisää vinkkejä Kap Verdelle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Boa Vistan vanha hylky Kap Verdellä

Vielä ehdit kokea Kap Verden aavemaisimman nähtävyyden – odotetaan katoavan lopulta kokonaan

Sansibar, Tansania

Kokeile jotain uutta: esittelyssä Afrikan upeimmat rantalomakohteet

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Naantalin Muumimaailma

Saduista tutut paikat ja halaus suosikkihahmolta – tällainen on Naantalin Muumimaailma

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja