Hyppää sisältöön

Tältä näyttää Kap Verde – katso kuvasarja eksoottisilta lomasaarilta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.11.2022
Atlantin valtamerellä Afrikan länsipuolella sijaitseva Kap Verden saariryhmä tarjoaa lomailijalle pakomatkan paratiisiin. Katso kuvat ja ihastu!

Valitse saarista mieleisesi

Kap Verde koostuu 13 saaresta, joista suosituimpia matkakohteita ovat Sal, Boa Vista, Santo Antão sekä Santiago. Loman aikana kannattaakin vierailla mahdollisimman monella saarella ja nauttia Kap Verden monipuolisuudesta.

Kap Verde on sekoitus portugalilaista ja afrikkalaista kulttuuria, sillä portugalilaiset löysivät Länsi-Afrikan edustalla sijaitsevan saariryhmän 1450-luvulla. Monipuolisen kulttuurin ja luonnon lisäksi saariryhmällä on valtavasti rantoja, joten Kap Verdellä voikin yhdistää kulttuuri-, aktiivi- ja rantaloman. Saariryhmä ei kuitenkaan ole mikään shoppailu- tai biletysparatiisi, sillä rannat ovat melko rauhallisia eikä ostoskeskuksia juuri ole.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viilentävällä Atlantilla sijaitseva saariryhmä on sijaintinsa vuoksi hyvä matkakohde ympäri vuoden, sillä lämpötilat pysyttelevät jatkuvasti 20–30 asteen välillä.

1. Vietä rentoa rantaelämää

Kap Verde tarjoaa hienot lomamaisemat, sillä silmänkantamattomiin ulottuva vitivalkoinen hiekka lempeän turkoosia merivettä ja sinisenä hohtavaa taivasta vasten luo kokonaisuuden, josta on vaikea pistää paremmaksi. Kap Verden saariryhmä on täynnä pitkiä hiekkarantoja, joilla voit halutessasi nauttia myös yksityisyydestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Ota kaikki irti monipuolisesta luonnosta

Alueen luonto yllättää monipuolisuudellaan, sillä 13 saareen mahtuu paitsi pitkiä hiekkarantoja myös tiheää metsää ja korkeita vuoria. Aktiivilomailija voikin nauttia niin saariryhmän vesiurheilumahdollisuuksista kuin vaeltaa sydämensä kyllyydestä upeissa maisemissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Kaupunkitunnelmaa pienissä satamakaupungeissa

Kap Verden saariryhmä on täynnä pieniä kaupunkeja, joiden letkeä tunnelma imaisee lomalaisen mukaansa silmänräpäyksessä. Käveleskele pikkukatuja pitkin, katsele värikkäitä taloja ja seuraa paikallista elämää kaikessa rauhassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Anna auringonlaskujen lumota

Saariryhmä on täydellinen paikka ihastella auringonlaskua, sillä pienillä saarilla voi helposti matkustaa sinne, missä auringonlasku näyttää kaikkein kauneimmalta.

>> Löydä edullinen äkkilähdö Kap Verdelle Rantapallon äkkilähtöhausta!

Kuvat: Istockphoto ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Boa Vistan vanha hylky Kap Verdellä

Vielä ehdit kokea Kap Verden aavemaisimman nähtävyyden – odotetaan katoavan lopulta kokonaan

Sansibar, Tansania

Kokeile jotain uutta: esittelyssä Afrikan upeimmat rantalomakohteet

Kap Verde

Tällaisia ovat Kap Verden saaret – mikä sopii sinulle?

Fuerteventura

Nopeat esittelyt suosikkisaarista – mikä lomasaariryhmä sopii sinulle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja