Kuva: Istockphoto
Boa Vistan vanha hylky Kap Verdellä

Vielä ehdit kokea Kap Verden aavemaisimman nähtävyyden – odotetaan katoavan lähivuosina

Boa Vistan rannikolla seisova hylky on Kap Verden katoava maamerkki.

Vanha hylky on pysäyttävä näky Kap Verdellä

Jos olet viettänyt talvilomaa Kap Verdellä tai suunnitellut matkaa saarivaltioon, olet todennäköisesti kuullut M/S Cabo Santa Marian hylystä. Entisen rahtilaivan ruosteinen hylky on hieman pahaenteisenkin näköinen muistutus valtamerien arvaamattomuudesta 50 vuoden takaa.

Hylyn tarina juontaa juurensa vuoteen 1968, jolloin espanjalainen rahtilaiva oli matkalla Brasiliaan ja Argentiinaan. Kyydissä oli muun muassa Espanjaa hallinneen diktaattorin Francisco Francon lahjoja kannattajilleen – esimerkiksi autoja, lääkkeitä ja ruokaa.

Matka kuitenkin keskeytyi jo Kap Verden kohdalla laivan ajaessa karille lähellä Boa Vistan saarta. Kaikki miehistön jäsenet saatiin pelastettua, mutta laivan matka tyssäsi siihen. Lähes kaikki saaren asukkaat osallistuivat rahtilaivan tyhjentämiseen.

Hylky jäi seisomaan paikoilleen Praia da Atalantan rantavesiin Boa Vistan pohjoisrannikolle noin seitsemän kilometrin päähän saaren pääkaupungista Sal Reistä. Myöhemmin siitä tuli turisteja kiinnostava näky ja pala Kap Verden historiaa.

Vuosien varrella aaltojen huuhtoma hylky on hiljalleen rapistunut, ja siitä on jäljellä vain murto-osa alkuperäisestä laivan rungosta. Voidaan olettaa, että seuraavan vuosikymmenen aikana loputkin jäänteet katoavat.

Hylyn näkeminen omin silmin vaatii hieman vaivannäköä. Paikan päälle voi saapua joko patikoimalla tai vuokraamalla nelivetomönkijän. Matkailijat voivat tehdä omatoimisen retken tai osallistua järjestetylle kierrokselle, johon kuuluu yleensä muitakin kohteita kuin hylky.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia hylystä!

Lähde: Atlas Obscura
Kuva: Istockphoto, Instagram

Päivitetty: 17.10.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia