Hyppää sisältöön

Pietarin Top 5 nähtävyydet – koe matkallasi ainakin nämä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 29.03.2018
Helpon matkan päässä sijaitseva Pietari on täynnä upeita rakennuksia ja kiinnostavaa nähtävää. Lue esittelyt kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä!

1. Eremitaasi

Pietarin sydämessä sijaitseva Eremitaasi on valtava palatsikompleksi, johon kuuluvat muun muassa vuonna 1762 valmistunut Talvipalatsi sekä näyttävä Palatsiaukio. Tsaariperheen virallisena asuntona aina vuoden 1917 vallankumoukseen saakka toiminut Talvipalatsi on näyttävä, valko-vihreä barokkipalatsi.

ShutterstockPietari, Venäjä
Pietarin tunnetuimpiin nähtävyyksiin lukeutuva Eremitaasi on todella massiivinen näky.

Eremitaasi on maailman suurimpia taidemuseoita ja jo rakennuksena varsin pysäyttävä, niin sisältä kuin ulkoa käsin. Vierailu Eremitaasissa on useimpien Pietarin-kävijöiden listalla, ja vaikka et piipahtaisikaan sisällä rakennuksessa saakka, kannattaa Eremitaasi nähdä ainakin ulkoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Verikirkko

Värikäs Verikirkko eli Kirkko veren päällä on kaunis nähtävyys, joka on Pietarin ikonisimpia kohteita. Se sijaitsee näyttävästi aivan Griboedovan kanavan rannalla, tarkasti tsaari Aleksanteri II:n murhapaikalla. Kirkon virallinen nimi on Kristuksen ylösnousemuksen katedraali.

ShutterstockPietari, Venäjä
Verikirkko on massiivinen rakennus, jossa riittää nähtävää niin sisä- kuin ulkopuolellakin.

Kirkko avattiin 1907, mutta vuoden 1917 vallankumouksen jälkeen se toimi perunakellarina. Sittemmin se kunnostettiin ja vuodesta 1997 lähtien kirkko on ollut museokäytössä. Jos ulkokuori on leikkisän värikäs, myös sisäpuolelta Verikirkko on varsinainen näky tuhansine mosaiikkeineen, jotka peittävät lähes kaikki pinnat.

3. Iisakin kirkko

Kultakupolinen Iisakin kirkko on koko maailman suurimpia kirkkoja, ja jättiläistä rakennettiinkin 40 vuoden ajan. Kirkko avattiin viimein vuonna 1858 ja nykyisin se toimii museona. Sisätiloissa riittää ihasteltavaa, sillä ortodoksikirkolle tyypillisesti Iisakin kirkossa on lähes loputtomasti kauniita yksityiskohtia.

ShutterstockPietari, Venäjä
Iisakin kirkosta avautuu komea näkymä Pietariin.

Kirkko on myös suosittu näköalapaikka, sillä kupolin juurelle pääsee kiipeämään nousemalla 262 porrasta. Kupoli on avoinna myös yöaikaan, joten se on mainio auringonlaskun katselupaikka erityisesti kesäaikaan.

4. Nevski prospekt -pääkatu

Pietarin tärkein katu on neljän kilometrin mittainen Nevski prospekt, joka on myös kaupungin paras ostoskatu. Nevski prospekt tarjoaa todellisen läpileikkauksen pietarilaiseen elämään, sillä kadulla näkee niin ökyautoja ja turkiksiin sonnustautuneita uusrikkaita kuin kerjäläisiä sekä tietysti aivan tavallisia pietarilaisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockPietari, Venäjä
Pietarin pääkadulla riittää kuhinaa.

Ostostarjonnan lisäksi Nevski prospektilla sekä siltä lähtevillä poikkikaduilla on runsaasti eri budjetteihin sopivia ravintoloita. Ruoka- ja ostospaikkojen lisäksi Nevski prospektilla sijaitsee myös näyttävä Kazanin katedraali.

5. Pietari-Paavalin linnoitus

Pietarin vanhin osa, Pietari-Paavalin linnoitus, aloitti kaupungin rakentamisen vuonna 1703. Omalla saarellaan sijaitseva linnoitus kohoaa Talvipalatsia vastapäätä ja tarjoaa rutkasti erilaisia nähtävyyksiä: vanhan vankilan, mainiot näkymät palatseille, museoita sekä tietysti linnoituksen eri osat.

ShutterstockPietari, Venäjä
Pietari-Paavalin linnoitus on suosittu kohde erityisesti kesäisin.

Pietari-Paavalin linnoitus on kaupunkilaisille kuin Suomenlinna helsinkiläisille ja se onkin erityisen suosittu kohde kesäisin.

>> Lue lisää vinkkejä Pietariin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pietari, Venäjä

Tallinkin kesän 2020 uutuus: Silja Europa risteilee Pietariin

Viron Saatse Boot poikkeaa Venäjän puolelle

Pidä varasi Viron oudoimmassa paikassa – Venäjän puolelle poikkeavalla tiellä ei ole lupa pysähtyä hetkeksikään

Iisakinkirkko on helppo ja halpa nähtävyys Pietarissa – katso kuvat tornista

Tällainen on Helsingistä Pietariin risteilevä Princess Anastasia – katso kuvat ja hyppää laivan tunnelmaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja