Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Shoppailijan vinkit Kuala Lumpurin ostoskeitaille

artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Malesian Kuala Lumpurin ostoskeskuksissa ja toreilla tuliaiskassit on helppo täyttää.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 10.12.2013
facebook   whatsapp

Merkkituotteita ja toritavaraa laukkujen täydeltä

Helteen hellimän Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa sää on usein kuuma ja kostea. Ostoksia varten ei onneksi tarvitse tallata hikisenä kaupungin katuja, vaan kaikki onnistuu ilmastoiduissa ostoskeskuksissa, joissa shoppailu on tehty helpoksi ja vaivattomaksi.

Näissä jättikomplekseissa kaikki tarvittava löytyy saman katon alta: kauppojen lisäksi ravintolat, elokuvateatterit ja kuntosalit ovat samassa osoitteessa.

Ostoskeskusten valikoima on pitkälti kansainvälinen ja esillä ovat samat merkit kuin eurooppalaisissa kaupoissa. Eron tekee hintataso: täältä merkkituotteita saattaa saada tuntuvasti Suomea tai muuta Eurooppaa edullisemmin.

Eksoottisempia ostoksia etsivän osoitteet ovat China Townin tai Little Indian torikadut.

Kultainen kolmio ja Petronas Towersin KLCC

Kuala Lumpurin pohjoisosassa sijaitsee niin sanottu Kultaisen kolmion alue, jonne keskittyvät kaikki parhaat ostoskeskukset, hotellit ja klubit. Suurin osa ostosparatiiseista sijaitsee Jalan Butik Bintangin alueella. Esimerkiksi Lot10 ja Pavilion KL ovat tämän alueen keskuksia.

KLCC Kuala Lumpur

Eräs kaupungin suurimmista ja monipuolisimmista ostoskeskuksista on Kuala Lumpurin maamerkin, Petronas Towersin, vieressä sijaitseva Suria KLCC. KLCC:n valikoimasta löytyy kaikkea luksuksesta tavallisempiin merkkeihin: Chanelista Marc Jakobsin kautta Top Shopiin.

Kun olet nähnyt kaiken keskustassa, seuraava etappi on Mid Valley Megamall, jonne pääsee bussikuljetuksella Bangsarin LRT-asemalta. Nimensä mukaisesti tämäkin paikka on täynnä ostosmahdollisuuksia, mutta myös muuta viihdettä keilaradoista kuntosaleihin ja hotelleihin.

Koe Chinatownin yömarkkinat

Käynti Chinatownissa tuo paikallisväriä shoppailuun. Torit ja kojujen täyttämät ostoskadut ovat hyviä paikkoja löytää erikoisia tuliaisia erittäin edullisesti. Central Market on hyvä aloituspaikka.

Aiemmin se toimi maataloustuotteiden torina, mutta nykyisin se on enemmän turisteille suunnattu käsitöiden ja muun paikallistavaran kauppapaikka, jonka värit ja tuoksut vievät mukanaan.

Menneisyys putkahtelee modernissa Kuala Lumpurissa esiin etenkin Dataran Merdekan kolonialismin aikaisissa rakennuksissa ja Petaling Streetin yömarkkinoiden valoissa. Chinatownin yömarkkinat ovat upea kokemus: ostoksia voi tehdä tunnelmallisessa valaistuksessa paikallisen hyörinän ja ohjelmanumeroiden keskellä. Chinatownin kirpputorialue Petaling Street on auki päivisin, mutta näyttää komealta iltavalaistuksessaan.

Katumarkkinoilla ei pidä unohtaa tinkimistä, sillä kauppojen hierominen on osa koko hupia. Muista kuitenkin hoitaa hintaneuvottelut aina hymyillen ja älä aloita tinkimistä lainkaan, jos et ole ostoaikeissa.

Chinatownissa matkailija syö ja asuu halvalla, ja varsinkin kiinalaisen ruoan suhteen täältä löytyy valinnanvaraa yksinkertaisesta katukeittiöstä hienostuneempiin kulinaarisiin elämyksiin.

Värikkäitä ostoksia Little Indiassa

Kuala Lumpurin intialainen kaupunginosa Little India on hieno paikka rauhalliselle kävelyretkelle. Silloin voi hitaasti nautiskellen imeä itseensä paikallista tunnelmaa perinnetalojen ja värikkäiden myyntikojujen keskellä.

Little India sijaitsee Kuala Lumpurin vanhemmassa osassa Jalan Tunku Abdul Rahmanissa. Alueen pääkatu on Jalan Masjid India, jota kulkemalla pääsee kaupungin intialaiseen sydämeen. Jalan Masjid Indian torilta voi hankkia esimerkiksi kankaita, tunikoita, perinteisiä nahkasandaaleita ja koruja.

Ostokset Little Indiassa ovat tyypillisesti hintatasoltaan erittäin edullisia. Myös intialaisen keittotaidon näytteitä saa maistella täällä sopuhintaan.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.