Kuva: Shutterstock
Krakova, Puola

Neljä syytä matkustaa Krakovaan – tutustu Puolan kauneimpaan kaupunkiin

Värikäs kaupunkikuva ja rento tunnelma tekevät Krakovasta suositun lomakohteen. Olisiko kaupunki sinun matkakohteesi tänä kesänä?

1. Krakova on suomalaiselle helppo kohde

Puolan eteläosassa sijaitseva Krakova on näppärä kohde, minne pääsee Suomesta vaivatta. Suorat lennot Helsingistä Krakovaan kestävät noin kaksi tuntia, joten kotimaan maisemat on helppo vaihtaa Krakovan kaupunkitunnelmaan.

Suoria lentoja Suomesta Krakovaan tarjoavat Finnair ja Norwegian. Finnair liikennöi Krakovaan jopa kaksi kertaa päivässä, Norwegian kaksi kertaa viikossa.

Krakovan lentoasema, Johannes Paavali II:n kansainvälinen lentoasema Krakova–Balice sijaitsee reilun 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Matka taittuu junalla noin puolessa tunnissa.

2. Kaunis arkkitehtuuri tekee Krakovasta mieleenpainuvan kaupungin

Krakova on värikäs kaupunki, jonka keskiaikainen vanhakaupunki on säilynyt erinomaisen hyvin. Rynek Główny -aukion ympärille levittyvän vanhankaupungin keskellä kohoaa näyttävä Verkahalli, jossa useimmat matkailijat vierailevat. Vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde.

Krakova, Puola
Kuva: Shutterstock
Krakovan arkkitehtuuri pysäyttää. Upeimpiin kohteisiin lukeutuu muun muassa Wawelin linna.

Kaunis arkkitehtuuri ulottuu myös vanhankaupungin ulkopuolelle, sillä esimerkiksi juutalaisten kaupunginosa Kazimierz on täynnä kauniita punatiilikattoisia rakennuksia.

Kaupungin upeimpia rakennuksia ovat muun muassa näyttävä Wawelin linna, kaunis Mariankirkko, maailman vanhimmaksi ostoskeskuksi kutsuttu Sukiennice sekä vanhassakaupungissa sijaitseva Pietarin ja Paavalin kirkko.

3. Halpa hintataso houkuttelee matkailijoita

Krakovan valtti on kaupungin edullinen hintataso, sillä Puolan halvat hinnat takaavat, että kaupunki sopii myös budjettimatkailijan kohteeksi. Edullisuus näkyy erityisesti majoituksen ja ravintoloiden hinnoissa.

Kaupungissa voi majoittua hyvin edullisesti. Halvimmat hostellit maksavat alle kymmenen euroa yöltä, kahden hengen majoitus kolmen tähden hotellissa taas halvimmillaan alle 30 euroa. Viiden tähden hotellissa voi Krakovassa majoittua noin sadalla eurolla.

Krakovassa on perinteisiä ravintoloita, joissa kolmen ruokalajin illallisen saa noin 20 eurolla. Perinteisissä puolalaisissa maitobaareissa ruokailu on huomattavasti edullisempaa, sillä niissä aterian saa noin neljällä eurolla. Myös alkoholi on Krakovassa melko halpaa, tuopillinen olutta maksaa noin kaksi euroa.

4. Krakovasta pääsee helposti Auschwitziin

Toisen maailmansodan pahamaineisimpiin keskitysleireihin lukeutuva Auschwitz-Birkenau sijaitsee reilun 70 kilometrin päässä Krakovasta. Kaupungissa voikin helposti tehdä päiväretken keskitysleirille, sillä lukuisat matkatoimistot tarjoavat retkiä Auscwitziin.

Krakova, Puola
Kuva: Shutterstock
Auschwitzin porteista sisään astuva matkailija tutustuu keskitysleirin kammottaviin tapahtumiin.

Matkatoimiston järjestämien retkien lisäksi Auschwitziin pääsee Krakovasta myös julkisen liikenteen kulkuvälineillä. Sisäänpääsy keskitysleirille on ilmainen, mutta maksullisen oppaan kanssa tutustuminen on paras tapa saada elämyksestä kaikki irti.

Opastettuja kierroksia järjestetään keskitysleirin alueella useita. Kierrosten kesto vaihtelee kolmesta ja puolesta tunnista kuuteen tuntiin, joiden aikana tutustutaan keskitysleirin karmeisiin tapahtumiin. Ennen retkeä on syytä varautua siihen, että vierailu on raskas ja herättää rutkasti ajatuksia.

>> Lue lisää vinkkejä Krakovaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 12.6.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia