hero taustakuva

Matkailija, varo näitä: Etelä-Amerikan 10 vaarallisinta kaupunkia

artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Kaikkialle ei kannata matkustaa - nämä kaupungit ovat Etelä-Amerikan vaarallisimmat paikat.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 01.10.2013
facebook   whatsapp

Venezuela ja Brasilia kärjessä

Maalaisjärki riittää yleensä pitkälle missä tahansa maailmankolkassa matkustaessa. Aivan kaikkialla kulkeminen ei kuitenkaan ole yhtä huoletonta kuin turvallisessa kotimaassa.

Murhatilastojen mukaan kaikkein suurin riski päästä hengestään on Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa. Kaksi muutakin venezuelalaiskaupunkia löytyy kymmenen vaarallisimman joukosta. Kolkkoa listaa hallitsee kuitenkin selkeästi Brasilia, jonka edustajia on mukana jopa kuusi kappaletta.

Etelä-Amerikan vaarallisimmat kaupungit

Listaus perustuu vuoden 2012 henkirikoslukuihin: kuinka monta murhaa kaupungissa tehtiin vuoden aikana 100 000 asukasta kohden. Tiedot on koonnut meksikolainen Seguridad, Justicia y Paz -organisaatio.

1. Caracas, Venezuela: 118
2. Maceió, Brasilia: 85
3. Cali, Kolumbia: 79
4. Barquisimeto, Venezuela: 71
5. João Pessoa, Brasilia: 71
6. Manaus, Brasilia: 70
7. Fortaleza, Brasilia: 66
8. Salvador da Bahia, Brasilia: 65
9. Vitoria, Brasilia: 60
10. Ciudad Guayana, Venezuela: 55

Perehdy ulkoministeriön matkustustiedotteisiin ennen matkaa

Etelä-Amerikkaan matkustavan kannattaa perehtyä Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteisiin ennen matkaan lähtöä. Ministeriön raporteista löytyy säännöllisesti päivittyvää tietoa eri maiden turvallisuustilanteesta.

Pääsääntöisesti riskit tavallisissa turistikohteissa ovat pieniä, mutta suurella mantereella vaihtelut eri maiden ja alueiden välillä ovat merkittäviä. On täysin eri asia viettää aikaa pakettimatkalaisten aidatuilla hotellialueilla kuin reppureissaajana laitakaupungin hämärillä kujilla – etenkin tämän listan kaupungeissa!

Erityisesti omatoimimatkailijoiden on hyvä muistaa myös matkustusilmoitus, jonka perusteella Suomen viranomaiset tietävät, keitä riskialueilla kulloinkin liikkuu, ja voivat tarvittaessa auttaa hätään joutuneita tehokkaammin.

Kuva: Flickr / Reindertot

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.