Hyppää sisältöön

Kuusi vinkkiä vaihtoehtoiseen Kööpenhaminaan

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 14.08.2013
Kööpenhamina tunnetaan kenties parhaiten Pieni merenneito -patsaasta tai Nyhavnin värikkäistä taloista, mutta pinnan alla kuplii. Kaupunki tarjoaa matkailijalle myös monenlaista tavanomaisesta poikkeavaa tekemistä.

1. Bilettäjälle: Distortion-festivaali

Roskilde ei suinkaan ole ainoa käymisen arvoinen festivaali Tanskassa, sillä valtavan suosion saavuttanut Distortion-kaupunkifestivaali valtaa Kööpenhaminan kadut joka vuosi touko-kesäkuun vaihteessa lukuisine musiikkiesityksineen.

Rosteriin kuuluu yleensä niin huomisen tähtiä kuin vanhojakin tekijöitä, joten musiikin ystävän kannattaa ajoittaa reissunsa tapahtumaa silmällä pitäen. Vuosittain noin 88 000 ihmistä yhteen keräävä festivaali on tunnettu rennon ilmapiirin lisäksi myös legendaarisista bileistään – näistä juhlista et halua jäädä paitsi!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Rentoutujalle: Amager Strandpark

Kööpenhaminan laidalla sijaitseva saarimainen Amager Strandpark on kenties kummallisin ranta, johon Pohjoismaissa voi törmätä. Kesäisin sen ajassa pysähtynyt miljöö on koti niin skeittaajille, frisbeegolfaajille kuin auringonottajille.

Kööpenhaminan vaihtoehtoiset vinkit

Kauneimmillaan Amager Strandpark on ehdottomasti iltaisin auringonlaskun aikaan, jolloin horisontissa pyörivät tuuliturbiinit laskostavat auringonsäteet ohuelle rantakaistaleelle.

3. Shoppailijalle: Vesterbro Marked

Kööpenhamina tarjoaa kävijöille lukuisia yksilöllisiä shoppailumahdollisuuksia, mutta uniikeimmat löydöt odottavat silti kaupungin lukuisilla kirpputoreilla. Kesäisin joka toinen viikko järjestettävässä kirpputoritapahtuma Vesterbro Markedissa muotitietoiset paikalliset myyvät vaatteitaan eteenpäin. Tarjolla on usein myös merkkivaatteita ja hinnat ovat luonnollisesti alhaiset.

4. Urheilijalle: Søerne –järvet

Nørrebron ja Indre Byn välissä olevaa Søerne -järvialuetta kauniimpaa lenkkimaisemaa on hankala löytää. Päivittäin sadat paikalliset ulkoilevat järvien rannoilla kulkevilla hiekkateillä. Kun lenkkipolkua reunustaa tyyni järvi ja vanhat kauniit pikkutalot, nousee askelkin aiempaa rivakammin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Kultturellille: Louisiana Museum of Modern Art

Modernin taiteen museo Louisiana tarjoaa kausittain vaihtuvien näyttelyidensä lisäksi pysyvästi muun muassa Picasson sekä Andy Warholin töitä.

Modernin taiteen museo Louisiana Kööpenhaminassa

Päiväreissu Louisianaan kannattaa jo reittinsä takia: sen varrelle osuu muun muassa pienillä, söpöillä omakotitaloillaan valloittava Humlebæk. Perillä sen sijaan odottavat häkellyttävän kauniit rantamaisemat, joista voi nauttia vaikkapa museon erinomaisessa lounasravintolassa istuskellen tai rantaa pitkin kävellen.

6. Fiilistelijälle: Kööpenhaminan pikkukioskit

Jos peruskahvilat masentavat, löytyy Kööpenhaminasta myös vaihtoehtoisia kahvittelupaikkoja. Suloiset kahvilamaiset kioskit terasseineen vetävät kesäiltoina pitkiin pöytiinsä niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Kioskien terasseilta löytyy varmasti myös juttuseuraa – tanskalaiset ovat yleisesti kovin ystävällistä kansaa.

Teksti: Milla Hägg
Kuvat: Visit Denmark / Christian Geisnaes, Kim Wyon, Nicolai Perjesi

Lue lisää: Rantapallon kohdeopas Kööpenhaminaan

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aurinkoiset Kööpenhaminan rantakadut

Kaikki irti kaupunkilomasta – Kööpenhaminan parhaat nähtävyydet

Kööpenhamina, Tanska

Penninvenyttäjän Kööpenhamina – kaiken tämän voit tehdä täysin ilmaiseksi

Kööpenhamina, Tanska

Tämä lumoava uima-allas tekee tutusta Kööpenhaminasta trooppisen kohteen – tunnet olevasi jossain paljon kauempana

Kööpenhaminan ravintolavinkit

Ravintolavinkit Kööpenhaminaan – 7 paikkaa, joissa herkuttelua et unohda

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja